Riksja Travel Colombia

Naar boven

Villa de Leyva plein

Koloniale charme in Villa de Leyva

bouwsteen

 • Reisschema :
  Villa de Leyva
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom :
  € 110,- per persoon bij 2 personen
✓ Ervaar het ontspannen dagelijks leven in het koloniale stadje Villa de Leyva

✓ Wandel door de smalle straten naar een van de grootste pleinen van Colombia

✓ Omringd door groene bergen genieten van de zon

✓ Sfeervolle slaapplek in het hart van Villa de Leyva
Villa de Leyva vrouw op plein
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Villa de Leyva

Na het eerste verblijf in Bogota reis je door naar het koloniale dorpje Villa de Leyva, waar je het gevoel krijgt dat je een paar eeuwen terug reist in de tijd. Onze chauffeur haalt je op bij je slaapplek in Bogota en zet je af op het busstation waar je alleen maar de bus in hoeft te stappen, want wij regelen je busticket. Je zult merken dat het reizen met de bus hier in Colombia heel gemakkelijk en comfortabel is. Colombianen bezoeken dit dorp ook graag in hun vrije tijd en gezamenlijk reizen jullie door naar Villa de Leyva. Rijdend door groene bergen en kronkelwegen kom je na ongeveer vier uur aan in het geschiedenisrijke dorp. Je wordt welkom geheten door de stenen straatjes en de witte huisjes nadat je uitstapt bij het kleine busstation. Het dorp is niet al te groot en je zal gemakkelijk de weg vinden naar het sfeervolle hotel dat dicht bij het centrale plein staat. Op de binnenplaats met zijn Spaanse galerij kan je voor dat je gaat slapen nog even rustig een boek lezen.

Decorative torn edge

Dag 2 – Op verkenning door Villa de Leyva

Vandaag bezoek je het koloniale dorp op eigen houtje. Je volgt de voetsporen die de Spaanse kolonies in 1572 hebben achtergelaten in het bergdorpje die nog duidelijk zichtbaar zijn.Je bent omringd door groene bergtoppen wanneer je over het plein naar de opmerkelijke kathedraal loopt waar je nog steeds de altaarstukken gesneden uit hout kunt zien. Verder kun je ook de El Carmen-kerk of het Museo El Fosil bezoeken. Hier ligt onder andere een compleet fossiel van een prehistorisch zeedier die in de regio geleefd zou hebben. Neem de tijd om lekker door de straten te struinen en geniet van wat dit fotogenieke dorpje te bieden heeft.

Let op: Colombiaanse reizigers komen zelf ook graag naar dit dorp. Het kan in het weekend dan ook vrij druk zijn. Liever het dorp voor jezelf? Reis dan doordeweeks naar Villa de Leyva.

Decorative torn edge

Dag 3 – Afscheid van Villa de Leyva

Deze ochtend heb je nog even de tijd om een korte wandeling te maken of koffie te halen bij de restaurantjes rondom Plaza Mayor. Het plein is vrij leeg, maar dat maakt het toch ook wel een bijzonder gezicht. Na een typisch Colombiaans ontbijtje met Calentado en koffie is het toch echt tijd om dit dorpje te verlaten en de reis voort te zetten. Afhankelijk van je volgende bestemming boeken wij de transfers of bussen voor je. Deze bouwsteen valt goed te combineren met Adrenaline shots in San Gil waar je het actieve Colombia kan beleven door middel van raften, hiken of ziplinen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Koloniale charme in Villa de Leyva

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Villa de Leyva hotelkamer
Villa de Leyva hotelrestaurant
Villa de Leyva hotelkamer
Variant
1

Koloniale charme in Villa de Leyva - Comfort optie

 • Reissom:
  € 145,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 overnachtingen met ontbijt in comfortabele accommodatie; Privé transfer met escort in Bogota van hotel naar openbaar busstation van Bogota naar Villa de Leyva

Wil je liever wat meer comfort op deze bestemming? Kies dan voor deze variant van de bouwsteen. Midden in de historische wijk van Villa de Leyva ligt je stijlvolle slaapplek met een eigen café. Ook kun je bij dit hotel een speciaal bereid Amerikaans ontbijt verwachten.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Rio Claro zipline
bouwsteen

Avontuurlijk Rio Claro

 • Rio Claro
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 415,- per persoon bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
San Gil Barichara
bouwsteen

Adrenaline shots in San Gil

 • San Gil
 • 3 dagen / 2 nachten
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Salento koffie
bouwsteen

Koffie in palmboomvallei Salento

 • Salento
 • 4 dagen / 3 nachten
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Colombia vlag
bouwsteen

Bienvenidos a Bogota!

 • Bogota
 • 3 dagen / 2 nachten
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern