Riksja Travel Colombia

Naar boven

Cartagena rondreis

6x wat te doen in Cartagena

blog

Cartagena is een leuke havenstad in Colombia met Caribische invloeden. Dit betekent kleur, muziek en gezelligheid. Met haar oude koloniale panden en charmante binnenstad hoort deze stad op je to-visit-list te staan. Wij zetten alle leuke plekken vast voor je op een rij.
Decorative torn edge

1. Verdwaal in de kleurrijke straatjes van Getsemani

Getsemaní in Cartagena

Start je bezoek met een mooie wandeling door de wijk Getsemani en kijk je ogen uit. Voorheen was het een gevaarlijke wijk waar criminelen de dienst uitmaakten maar tegenwoordig is het een gezellige buurt waar locals en reizigers elkaar ontmoeten. De wijk is nog niet helemaal opgeknapt en heeft daardoor een ruige sfeer. Dankzij die unieke vibe is Getsemani de favoriete wijk van straatartiesten en daar kan jij als bezoeker gratis en voor niets van genieten. Struin door de kleurrijke straten en laat je verrassen door indrukwekkende streetart.

2. El centro is het niet te missen centrum van de stad

Cartagena straatbeeld

Als je een lijstje met bezienswaardigheden tegenkomt, dan staat El Centro er zeker op. Het hart van de stad is gelukkig goed bewaard gebleven en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je vindt er pleinen, indrukwekkende koloniale panden en authentieke straatjes. Ook is het de plek waar je de beroemde kathedraal van Cartagena vindt. Een leuk stadsdeel om doorheen te struinen en loop zeker ook even langs de pleinen Plaza Bolivar en Santa Domingo. Wandel je het allerliefste zonder teveel mensen om je heen? Ga dan voor een ochtendwandeling, want dan zijn de straten zo goed als leeg. Houd je van rumoer en wil je El Centro in haar volle glorie zien? Ga dan juist ’s avonds. Dan verschijnen de muzikanten, dansers en is het een drukte van jewelste met eetkraampjes waar je overheerlijk streetfood kunt bestellen.

3. Wind in je haren tijdens een boottrip

Isla Grande

Ontdek het Caribische paradijs dat voor de kust van Cartagena ligt. De Rosario-eilanden zijn ware pareltjes. Het water is blauwer dan blauw en de zandstranden witter dan wit. Je kunt met een boottrip het grootste eiland, Isla Grande, bezoeken. Wil jij wel overnachten op een bounty eiland? Zorg dan dat je op tijd boekt, want de slaapplekken zijn beperkt en gewild. Kleine tip tussendoor. Bezoek de eilandengroep doordeweeks. In het weekend gaan de locals van Cartagena naar de eilanden om te feesten en dan wordt het er een drukke boel. Het is ook een optie om een boottrip te boeken waarbij je naar de archipel vaart en daar verschillende snorkelspots bezoekt. Je zet geen voet aan land, maar je kunt wel genieten van de tropische vibes.

4. Vies worden in een modderbad

El Totumo

El Totumo is een vulkaan, maar groot is anders. Niet goed voor zijn ego, want deze vulkaan is de kleinste ter wereld. In plaats van lava vind je een modderpoel in deze vulkaan. Via een ladder klim je naar beneden en kun je je onderdompelen in en genieten van een modderbad. Fantastisch voor je huid door de reinigende werking en het is bovendien rijk aan voedingsstoffen. Verwen jezelf extra met een bij te boeken massage in Colombiaanse stijl. Een dagje relaxen hoort er ook bij.

5. Stadswandeling tijdens zonsondergang

Cartagena zonsondergang

Dit is natuurlijk niet zomaar een stadswandeling tijdens golden hour. Wij raden je namelijk aan om een rondje te lopen op de stadsmuren van de stad. Zo heb je het perfecte uitzicht op de zonsondergang en de stad Cartagena. De warme gloed van de zonsondergang geeft de stad iets magisch.

6. Castillo San Felipe de Barajas, het oude fort

San Felipe de Barajas

De Castillo in Cartagena is de grootste vesting die de Spanjaarden hebben gebouwd. Indrukwekkend en het domineert nog steeds het stadsbeeld van Cartagena. Logisch, want het fort ligt op een heuvel. Op die manier hadden de Spanjaarden goed zicht op de vijanden die via het water kwamen aanvaren. Houd je van geschiedenis? Ga zeker voor een tour door de Castillo en leer over Cartagena, haar geschiedenis en de Spaanse invloeden.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer reisblogs:

Bekijk ook onze favoriete rondreizen en bouwstenen

Villa de Leyva straat
rondreis

Colombia in 3 weken

  • Bogota - Villa de Leyva - Medellin - Salento - Tayrona National Park - Minca- Cartagena & Isla Grande
  • 20 dagen / 19 nachten
  • vanaf € 2.215,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Tatacoa woestijn
rondreis

Colombia van het gebaande pad

  • Bogotá - Villa de Leyva - San Gil - Neiva & Tatacoa - San Augustin - Salento - Medellin - Tayrona National Park - Cartagena
  • 19 dagen / 18 nachten
  • vanaf € 2.845,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Villa de Leyva vrouw op plein
bouwsteen

Koloniale charme in Villa de Leyva

  • Villa de Leyva
  • 3 dagen / 2 nachten
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Ciudad Perdida trekking
bouwsteen

Trekking naar Ciudad Perdida

  • Ciudad Perdida
  • 4 dagen / 3 nachten
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern