Riksja Travel Colombia

Naar boven

Ciudad Perdida uitzicht

Trekking naar Ciudad Perdida

bouwsteen

 • Reisschema:
  Ciudad Perdida
 • Reisduur :
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom :
  € 725,- per persoon bij 2 personen
 • Activiteit:
  Wandelen naar de verloren stad
✓ Panoramisch uitzicht over de Sierra Nevada

✓ Avontuur ver weg van de bewoonde wereld

✓ Dompel jezelf onder in het leven van inheemse volkeren

Ciudad Perdida trekking
Decorative torn edge

Dag 1 – Starten in Santa Marta en het begin van de trekking naar Ciudad Perdida

De komende vier dagen staan in het teken van de Lost City. Een absoluut hoogtepunt van je reis! Deze Verloren Stad ligt diep in de jungle, waar je alleen te voet naar toe kunt wandelen. De stad is duizenden jaren geleden door een stam gebouwd, maar is pas tientallen jaren geleden ontdekt. De hike is pittig, maar goed te doen met een gezonde conditie en een beetje doorzettingsvermogen. Zorg dat je echte wandelschoenen meeneemt, want de paden kunnen onstabiel en glibberig zijn. Je ziet prachtig groene uitzichten en het voelt net alsof je alleen op de wereld bent. Onderweg rust je uit bij waterpoelen en groene terrassen en je brengt een bezoek aan de inheemse bevolking van de Wiwa waar je gids vroeger ook deel van uit maakte. Er zijn wel veel muggen, dus zorg dat je van tevoren muggenspray en zonnebrand hebt ingepakt om jezelf te beschermen.

Decorative torn edge

In de vroege ochtend ontmoet je in Santa Marta de internationale groep waar je de komende dagen mee op pad gaat. Met een jeep rijd je in ongeveer een uur naar de ingang van het nationale park. Samen met je groep wandel je vanaf hier naar een klein dorpje in de buurt met een restaurantje en wat plastic tafels. Hier heeft een kok een stevige lunch met vis, rijst en aardappelen voor je klaar staan om je voor te bereiden op de hike. Na deze maaltijd gaat het avontuur dan echt van start. Het eerste kamp waar je naartoe wandelt ligt op 7,6 kilometer afstand, het begin is vrij vlak en je kunt vrij comfortabel wandelen. Dit verandert na ongeveer een uur, waarbij je steiler omhoog moet lopen in de open lucht. Een petje op je hoofd is dan ook echt een must, omdat je hier niet echt beschermd bent voor de zon. Onderweg zijn er af en toe kleine hutjes te vinden waar je een flesje water of een flesje frisdrank kunt kopen. Neem daarom dus ook voldoende cash geld mee.

Decorative torn edge

De gids zorgt natuurlijk voor genoeg pauzemomenten waar je even kunt uitrusten en smeer jezelf hier vooral weer in met muggenspray. Je weet dat je het zwaarste gedeelte van de dag gehad hebt als tijdens de pauze van de gids een stuk meloen krijgt. Na deze beloning vertrek je weer op pad en uiteindelijk kom je aan bij het eerste kamp waar de kok weer klaar staat met een afwisselende maaltijd. In elk kamp heb je tot 20:00 uur in de avond gewoon stroom, maar zorg er dus wel voor dat je voor die tijd je apparaten hebt op geladen. Rond deze tijd ben je vast en zeker uitgeput van de dag en is het tijd om je op te frissen. Na een koude douche trek je je warme kleding aan en drink je nog een kopje thee samen met de gids voordat je naar bed gaat.

Decorative torn edge

Dag 2 – Wandeling naar de Verloren Stad

Om de middaghitte zo veel mogelijk te vermijden, begin je de tweede dag vroeg in de ochtend met een stevig ontbijt. Vandaag ga je 14,7 kilometer wandelen naar het kamp ”Paraiso Teyuna Cabin”. Onderweg is de gids vaak bezig met iets wat lijkt op een stok en een pompoen. Hij zal je vertellen dat dit een Poporo heet en dat dit een belangrijk symbool is binnen hun community. De mannen binnen de gemeenschap gebruiken dit om gemalen schelpen te mengen met cocabladeren. Zij smeren dit mengsel aan de zijkant van de kalebas en gedurende de dag sabbelen ze zo nu en dan aan de stok die ze hierlangs halen.

Decorative torn edge

Tijdens de wandeling kom je langs planten met enorme bladeren en je loopt over heuvels waar je de verre horizon kan bewonderen. Je loopt deze dagen constant parallel aan een kabbelende rivier. Je weet dus dat als je vanaf boven de rivier ziet dat je dan ook weer naar beneden moet. Op de route zijn er zat waterpunten waar je even je flesje water bij kunt vullen, dus je hoeft niet liters aan water in je rugtas te dragen. Onderweg maak je een stop bij de Muthanzhi community waar je de harmonie tussen de inheemse bevolking en de natuur gaat leren kennen. Je leert over de inheemse gemeenschap en hoe zij bijvoorbeeld planten gebruiken voor medicinale werking. Enorm authentiek en leerzaam. Na je meloenmomentje van de dag wandel je nog even door voordat je aankomt bij het kamp waar je weer wordt gegroet door de kok en een bord vol eten. Na het douchen neem je nog een kopje thee samen met je gids die je vertelt over zijn vroegere leven in de community. Hij vertelt spannende verhalen, maar ook verhalen over zijn jeugd als klein jongetje in de Wiwa gemeenschap. Met een beetje geluk zal hij nog wat inheemse liedjes voor je zingen en dan is het alweer tijd om het bed in te duiken.

Decorative torn edge

Dag 3 – Trekking en het magische Ciudad Perdida

De derde dag begint zoals gewoonlijk vroeg in de ochtend met ontbijt en de voorpret van de bestemming van vandaag – de Ciudad Perdida! The Lost City en jij worden slechts gescheiden door een wandeling van 1,2 kilometer met de oversteek van twee rivieren en 1.200 treden. Je kunt dit vergelijken met bijna twee keer de Eiffel toren omhoogklimmen. De gids zorgt dat jullie weer vroeg op pad gaan, zodat jullie als een van de eerste boven zijn. Eenmaal boven na het zware traplopen kun je even uitrusten en wachten tot de groep compleet is. In de tussentijd geniet je weer je meloenmomentje en deze keer krijg je ook wat chips en nootjes. Wees niet te teleurgesteld over het eerste terras, want na een wandeling van ongeveer vijftien minuten bereik je de magische plek met wijde uitzichten over de verloren stad en de groene horizon. Deze stad is rond het jaar 1600 verlaten door de Tairona’s en is geheim gebleven totdat het in 1972 herontdekt werd. De gids vertelt over hoe je nog steeds kunt zien waar de platformen destijds voor dienden en over hoe de gemeenschap hier vroeger leefde.

Decorative torn edge

Je hebt iets minder dan 2,5 uur om te genieten van het groene landschap en het panoramische uitzicht voordat je weer terugkeert naar het kamp waar je vandaan kwam. Hier staat de kok weer op je te wachten met een stevige lunch en wat fruit. Na deze maaltijd wandel je in ongeveer 9,5 km naar het kamp “Wiwa Cabain”. In deze gemeenschap is je gids geboren en hier kan hij dan ook het meest over vertellen. Zo een authentieke ervaring als dit ga je op andere plekken in Colombia niet meer meemaken. Het dagelijkse avondritueel gaat weer van start en je sluit de dag weer af met een kopje thee bij het kampvuur.

Decorative torn edge

Dag 4 – Het einde van je jungle avontuur

Zoals gewoonlijk vertrek je na de lunch weer samen met je rugtas richting huis. Tijdens je laatste wandeltocht van dit avontuur leg je de laatste 12,7 kilometer af terug naar het startpunt. Het gaat grotendeels bergafwaarts en na een wandeling van ongeveer vijf uur bereik je het startpunt. De Ciudad Perdida Trekking eindigt met het afscheid van de groep en gids en een bijzondere ervaring in je zak. Vanaf dit punt word je weer naar Santa Marta gebracht waarna het avontuur toch echt is afgelopen.

Decorative torn edge
torn-edge

Trekking naar Ciudad Perdida

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Cartagena bus
bouwsteen

Swingend Cartagena

 • Cartagena
 • 4 dagen / 3 nachten
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Mañana, mañana in Minca

 • Minca
 • 3 dagen / 2 nachten
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Tayrona uitzicht
bouwsteen

Tayrona’s jungle hike naar zee

 • Tayrona National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 185,- per persoon bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Colombia Palomino reiziger
bouwsteen

Laidback Palomino

 • Palomino
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 145,- per persoon bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern