Naar boven

Barokke goudstadjes

bouwsteen

 • Reisschema:
  Belo Horizonte - Ouro Preto
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Activiteit:
  vrije tijd in 'goudregio'
 • Reissom:
  € 575,- p.p. bij 2 personen
✓ Verken te voet kronkelige straatjes, musea en kerken

✓ Reis met transfers en openbaar vervoer

✓ Deze bouwsteen is ook in omgekeerde volgorde te maken
brazilie ouro preto kerk
Decorative torn edge

Dag 1 – Belo Horizonte – Ouro Preto

Het plaatsje Ouro Preto zelf heeft geen luchthaven, je komt aan in de grotere stad Belo Horizonte, op ca. 100 km afstand.

We regelen allereerst je transfer per auto of bus van de luchthaven direct naar Ouro Preto. Je wordt afgezet bij je accommodatie voor de komende drie nachten en verblijft in het centrum van Ouro Preto in een pousada die helemaal in de 17e-eeuwse stijl van het stadje past maar wel modern is aangepast.

Decorative torn edge

Dag 2 – Ouro Preto, vrij verblijf

We laten je vandaag vrij om een wandeling te maken door de nauwe straatjes van Ouro Preto. Door de goudkoorts van weleer is de stad nu nog steeds één groot openluchtmuseum van rijk versierde barokke kerken en gebouwen, fonteinen en pleinen. Ouro Preto, wat ‘zwart goud’ betekent, wordt sinds 1980 door UNESCO beschermd, waardoor de sfeer en uitstraling uit de 17e eeuw blijft bestaan. De straten bestaan uit ongelijke kinderkoppen, goede wandelschoenen zijn handig.

Optioneel kun je ’s middags een excursie maken naar de goudmijn Minas de Passagem, op de weg naar Mariana. Je daalt in een karretje af. Beneden aangekomen (135 m diep) krijg je een rondleiding en zie je hoe het goud werd gewonnen. Vraag ernaar bij boeking.

Decorative torn edge

Dag 3 – Ouro Preto omgeving, vrij verblijf

Vandaag heb je tijd om het schilderachtige platteland van de staat Minas Gerais te zien. Je kunt vanuit Ouro Preto de lijnbus nemen naar de stadjes in de omgeving. Je komt meer in contact met de bevolking maar kunt wat minder van de omgeving zien. Een nacht verlengen is dan een oplossing.

Handiger is het een dagje een auto met chauffeur te regelen (ter plaatse, ca. US$50 pp). Je kunt dan in zuidwaarts naar Congonhas do Campo een kijkje nemen bij de pelgrimskerk bovenop een heuvel, met de belangrijkste beeldhouw- en schilderwerken uit heel Brazilië. Vervolgens kom je langs Prados, bekend om zijn muzikale en leerlooiertraditie. Zoek je nog een leren jas..?

Decorative torn edge

Dan rijd je door naar Tiradentes en São João del Rei, beiden charmante stadjes in de heuvels, met kerken uit de barokke tijd en een prettig sfeer. Je luncht het beste in Tiradentes. Probeer er eens de typische gerechten uit de regio: Tutu á Mineira (een gerecht met bonen en manioc meel) of gerechten die bereid zijn met de traditionele Minas kaas.

Wanneer je daarna São João del Rei bezoekt kun je je eten laten zakken tijdens een wandeling langs de rivier Corrego die door het centrum stroomt. Aan het eind van de dag rijd je terug naar Ouro Preto waar je nog een avond kunt genieten van de sfeer op straat.

Kortom, zo’n toer is die $50 wel waard.

Decorative torn edge

Dag 4 – Ouro Preto – Rio de Janeiro

Na je ontbijt check je uit en ga je op eigen gelegenheid naar het busstation van Ouro Preto. Je rijdt eerst naar Belo Horizonte, en daarvandaan rechtstreeks naar Rio de Janeiro, waar je na ongeveer zeven uur aankomt. De transfer bij aankomst in Rio naar je hotel is geregeld en inbegrepen bij de reissom.

Let op: Op maandag zijn de musea en barokkerken van Ouro Preto en de andere goudsteden gesloten. Houd daar met je planning rekening mee.

Je kunt deze bouwsteen ook in omgekeerde volgorde maken. Rijd je liever zelf? Dan kun je de steden ook per huurauto bezoeken. Klik op Colonial drive to Belo Horizonte.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Barokke goudstadjes

Deze bouwsteen is goed te combineren met

brazilie strand
bouwsteen

Easy going in Rio de Janeiro

 • Rio de Janeiro
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 210,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
cultuurreizen Brazilië - Ilha Grande
bouwsteen

Baai baai eiland, hallo Paraty

 • Rio - Ilha Grande - Paraty - Sao Paulo
 • 5 dagen / 4 nachten
 • Vanaf € 499,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
natuurreizen brazilie paarden
bouwsteen

Pantanal: ranches en riviersnorkelen

 • Campo Grande – Bonito – Pantanal Zuid
 • 7 dagen / 6 nachten
 • € 730,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern