Naar boven

Great Ocean Road & Grampians Safari

bouwsteen

 • Reisschema:
  Surfstadjes oa Torquay, Bells Beach & Apollo Bay - Otway National Park - Great Ocean Road - Grampians National Park - Mount Arapiles
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  zwemmen & wandelen
 • Reissom:
  € 385,- pp in gedeelde accommodatie; 513p.p. voor 1 persoon eigen kamer; 435 p.p. in tweepersoonskamer
 • Reisperiode:
  van april t/m mei en september t/m maart (juni, juli en augustus koud ivm de winter)
 • Opmerkingen:
  vertrek dagelijks op dinsdag; extra op vrijdag in april t/m mei en september t/m maart
✓ Reis in internationaal gezelschap

✓ Wandelen en wildlife spotten in Grampians National Park

✓ Ervaar de Great Ocean Road met haar beroemde Twelve ApostlesWil je toch liever individueel reizen en zelf rijden? Kies dan voor onze bouwsteen Great Ocean Drive
Groepsreis zuidkust Australie
Decorative torn edge

Dag 1 Melbourne naar de Great Ocean Road

Inclusief lunch en diner

Vandaag start jouw avontuur met een groepsreis aan de zuidkust van Australië. Je wordt opgehaald bij je accommodatie en maakt kennis met je medeavonturiers voor de komende drie dagen. We laten snel het bruisende Melbourne achter ons en rijden zuidwaarts. De rit vandaag is alles behalve saai. Want naast prachtige uitzichten stoppen we onder andere in de bekende surfkusticonen Torquay (sla je slag bij de surfoutlets van Rip Curl en Quicksilver) en Bells Beach (bekend van de film Point Break). De Great Ocean Road is een belevenis op zich. Delen ervan zijn uitgehakt door militairen uit de Eerste Wereldoorlog. Hun werk is een van de meest indrukwekkende kustwegen ter wereld. In de middag bezoeken we het Otway National Park waar we een verkoelende wandeling maken door een oud regenwoud. Wil je je als een vogel boven de bomen voelen? Doe dan de optionele Treetop Walk. We sluiten de eerste dag van onze trip perfect af met een bezoek aan de Twelve Apostles met op de achtergrond de zon die in de zee ondergaat. Vanavond slapen we in een hostel aan de Great Ocean Road.

Decorative torn edge

Dag 2 Great Ocean Road naar Grampians National Park

Inclusief ontbijt, lunch en diner

Na een gezellige avond en goede nachtrust gaan we vandaag de bekende Great Ocean Road bezoeken. We stappen in onze bus en rijden over de bochtige kustweg met spectaculaire uitzichten. Wat zal er voorbij deze bocht verstopt zijn? Droom heerlijk weg want links van je zul je de oceaan niet uit je oog verliezen. We stoppen bij onder andere de schitterende rotsformaties Loch Ard Gorge en London Bridge. Lunchen doen we op een speciale plek: een slapende vulkaan overgroeid met wetlands. De middag is gereserveerd voor het Grampians National Park. We zeggen de kust vaarwel en cruisen het binnenland in. Na een wandeling met klauteren over rotsen en door dichtbegroeid woud koelen we af onder het kletterende water van MacKenzie Falls. Als toetje worden we getrakteerd op een panorama uitzicht bij het uitkijkpunt van The Balconies. We slapen vanavond in een hostel waarbij tegen zonsondergang de kangoeroes tevoorschijn komen om te spelen.

Decorative torn edge

Dag 3 Grampians National Park naar Adelaide

Inclusief ontbijt en lunch

De laatste dag van je groepsreis aan de zuidkust van Australië is aangebroken. Maar eindigt niet voordat we een bezoek hebben gebracht aan het Brambuk Aboriginal Cultural Centre en nog een mooie ochtendwandeling in de Grampians hebben gemaakt. In het Cultural Centre leer je over de geschiedenis van de hier leven de Aboriginals en waarom het park zo belangrijk voor hen is. Tijdens de wandeling zul je nu met andere ogen wellicht naar verschillende bomen en planten kijken. Lunchen doen we onderweg bij Mount Arapiles. In de middag leun je achterover en geniet je van het landschap. Rond 19 uur komen we aan in Adelaide waar de trip eindigt. Je neem afscheid van je reisgenoten en wordt afgezet bij je accommodatie.

Heb je tijd over en wil je meer van de zuidkust zien? Bezoek dan samen met ons de “Galapagos van Australië” namelijk Kangaroo Island met onze tweedaagse bouwsteen Kangoeroe Eilandhopping. Toe aan een andere omgeving? Dan is het Rode Hart, de echte Outback van Australie een must-see met onze bouwsteen Rode Rots.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Great Ocean Road & Grampians Safari

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Dezelfde bouwsteen maar in omgekeerde volgorde (van Adelaide naar Melbourne)

 • Reissom:
  € 407,- pp in gedeelde accommodatie; 513p.p. voor 1 persoon eigen kamer; 435 p.p. in tweepersoonskamer
 • Inbegrepen:
  2 nachten in hostels met gedeelde kamer/faciliteiten (upgrade naar eigen kamer met eigen faciliteiten mogelijk), wandelingen met gids, minibus met max 24 reizigers, 2x ontbijt, 3x lunch & 2x diner en Engelssprekende gids plus nationale parkfees

Past het beter in je reis om de route in omgekeerde richting te doen? Dat kan want hij gaat ook van Adelaide naar Melbourne. De vaste vertrekdag voor deze route is op zaterdag. In april, mei en van september t/m maart vertekt hij ook nog extra op dinsdag.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Groepsreis Kangaroo Island
bouwsteen

Kangoeroe eilandhopping

 • Kangaroo Island
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 573,- p.p. voor 1 persoon eigen kamer
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Rode Rots

 • Alice Springs - Ayers Rock - de Olga's - Kings Canyon - Alice Springs
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 925,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern