Naar boven

Hoe reis je in Chili en Argentinië?

Algemene informatie

Informatie over en tips voor je individuele Chili en Argentinië vakantie

Gletsjers, het ruige Patagonie, wijnen, tango en levensgrote steaks. Zo zou je Argentinië kunnen samenvatten maar dan vergeet je de walvissen, uitgestrekte stoffige vlaktes, rode rotsformaties, gaucho’s te paard, watervallen, meren en met sneeuw bedekte bergen. Het land is ook nog eens ruim 66 keer zo groot als Nederland. Kortom dat vraagt om wat hulp bij het uitstippelen van je reisroute en het maken van keuzes, want die moeten gemaakt worden, tenzij je 4 maanden de tijd hebt.

Ook kun je op verschillende manieren Argentinië combineren met het langgerekte en smalle buurland Chili, het land van vulkanen, meren, wijnen en Paaseiland. Hieronder vind je handige vakantie tips en reissuggesties die zijn samengesteld door ons team van ervaren reizigers die zelf rondreisden door beide landen. We hebben de routes opgedeeld in korter en langer dan 23 dagen, de gemiddelde reisduur van onze reizigers. Na het lezen van deze pagina zou het een stuk makkelijker moeten zijn om keuzes te maken voor jouw ideale Argentinië vakantie. Uiteraard adviseren onze Argentinië reisspecialisten je graag bij het samenstellen hiervan.

Keuzes maken

Een reis door Argentinië (en Chili) is niet zomaar een reis maar meestal een reis waarvoor gespaard is want prijzig is het zeker, dat kunnen we niet ontkennen. Toch baseren onze reizigers hun keuzes voor bepaalde bouwstenen (korte Argentinië en Chili reizen) voornamelijk op het aantal beschikbare reisdagen en hun interesses.

Van koud naar warm

We raden altijd aan om na je start in Buenos Aires gelijk door te vliegen naar het zuiden van het land. Zo begin je met de koude regio (Patagonië) en reis je omhoog richting warmere temperaturen. Eindigen met een cocktail aan de rand van het zwembad vonden wij prettiger dan met muts en sjaal in de gure wind.

Binnenlandse vluchten

Aangezien het land enorm groot is en je waarschijnlijk niet langer dan een maand de tijd hebt, zul je veel afstanden per binnenlandse vlucht overbruggen. De vliegduur is veelal te vergelijken met Amsterdam – Cairo, onderschat dit dus niet. Bij de planning van je vakantie zullen we dan ook goed letten op het reistempo zodat je ook echt kunt genieten van het land. Deze vluchten maken je reis prijzig (zo’n € 200 per vlucht per persoon) maar tegelijkertijd maken ze het ook mogelijk om veel plekken te combineren, iets wat met de auto of bus soms onhaalbaar is.

Zo’n drie weken de tijd voor je Argentinië vakantie?

De meeste reizen starten met enkele dagen in Buenos Aires, waar de internationale luchthaven is. Samen met een inwoner ga je op pad en zie je de stad achter de bekende highlights. Reis je tussen half juli en half december dan vlieg je hierna door naar de walvissen aan de oostkust. Reis je buiten deze maanden dan vlieg je direct naar Ushuaia waar je vanaf een uitzichtpunt het einde van de wereld ziet. Hierna vervolgt de reis zich naar Calafate, het gletsjer-walhalla waar we een platformtocht en een mini ijstrekking voor je regelen. Ben je een wandelfanaat stap dan op de bus naar Chalten, dé plek om in Argentinië te voet Patagonië te ontdekken. Vind je het prettig om even een rustpunt in de reis op te nemen, vlieg dan naar Bariloche waar je geniet van het Zwitserland-achtige landschap en kayakt tussen de immense bergen.

Vervolgens vliegen veel reizigers door naar het Noorden. Met een landschap bestaande uit kleurige rotsformaties, wijnvelden, indianendorpjes, cactussen en zoutvlaktes, volgens ons de verrassing van Argentinië. Vanuit het centraal gelegen Salta maak je een 8-vormige selfdrive. Onderweg ga je samen met een gaucho paardrijden en fietsen naar diverse wijnbodega’s.

Ben je naar Bariloche geweest dan vlieg je na de afwisselende selfdrive nabij Salta terug naar huis. Is dit niet het geval en heb je dus nog tijd over, dan vlieg je door naar de watervallen van Iguazu, een tropische afsluiting van je intensieve reis. Afhankelijk van of je de walvissen aan de oostkust hebt opgenomen in je reisplan, en je dus wel of geen reisdagen over hebt, kun je na de watervallen nog een korte stop maken in Rio de Janeiro. Waar je de stranden vindt die Argentinië niet heeft.

Meer dan drie weken de tijd voor je Argentinië vakantie?

Ook bij deze langere mogelijkheid start je je vakantie in Buenos Aires. Het eerste deel van deze reissuggestie is gelijk aan bovenstaande korte route tot aan Calafate. We raden je aan om een extra nacht in te plannen in de Argentijnse hoofdstad zodat je er twee volle dagen hebt en een extra nacht in Ushuaia door te brengen zodat je op je gemak een hele dag door het nationale park Vuurland kunt wandelen. Na Calafate pak je de bus naar Torres del Paine in Chili voor een trekking of een selfdrive door dit bekende Chileense natuurpark. Vervolgens zak je af naar de zuidelijkste stad van Chili, Punta Arenas. Reis je buiten de walvismaanden (half juli-half december) om en ben je niet naar Peninsula Valdez geweest dan is dit de plek om wildlife (pinguins) van dichtbij te zien tijdens je reis. Heb je de walvissen wel gezien, raden we aan om slechts één nacht in Punta te plannen.

Vanaf hier kun je naar halverwege het langgerekte land vliegen en de door ons uitgestippelde autoroute langs vulkanen en meren volgen. Hierna vlieg je door naar de droogste woestijn ter wereld waar je de zonsondergang en maanopkomst aanschouwt. Na dit kleurenspektakel kun je per bus de grens over terug naar Argentinië en de bovenstaande 3-weekse route vanaf Salta weer oppakken. Is je budget toereikend en heb je altijd al willen weten hoe groot de beelden uit Kuifje nu echt zijn, vlieg dan in ca. vijf uur naar Paaseiland. Zelf vonden we het leuk om op een smaakvolle manier te eindigen met een ‘vino tinto’ tussen de wijnvelden, op zo´n anderhalf uur van de internationale luchthaven van Chili.

Atacama desert

Je lokale vertegenwoordiger

Tijdens je Argentinië reis maak je gebruik van een informatiepakket verzorgd door onze lokale partner waar we al jarenlang mee samenwerken. Onze Argentijnse partner is gevestigd in Buenos Aires. Met ons startpakket ‘Romantique en oud chique’ word je bij aankomst op de luchthaven opgewacht door een vertegenwoordiger van hen. Je ontvangt van hem/haar een pakketje met informatie, vouchers voor de geboekte hotels, excursies, autohuur en/of bustickets en een kaart van Buenos Aires. Maak van de mogelijkheid gebruik en stel hier de vragen die je hebt naar aanleiding van de vouchers of je route. Ook kan hij/zij je leuke tips voor onderweg geven. Tijdens je vakantie kun je in gevallen van nood bellen op hun noodnummer, 24 uur per dag bereikbaar.

background-pattern