Camperhuur

Algemene informatie

Camper huren in Portugal

Met een oldtimer volkswagenbusje door Portugal

Als een happy camper door Portugal reizen kan met onze bouwsteen Met een volkswagen busje door Portugal. Vanaf Lissabon bepaal je dan zelf je route en slaap je waar jij wilt. Wild kamperen wordt gedoogd in Portugal maar er zijn ook genoeg kleinschalige campings. Lange afstanden zul je met je busje niet rijden maar voor wie op een relaxed tempo de kust wil afrijden in een uniek voertuig is dit de uitgelezen kans.

Wij werken samen met een lokale reisaanbieder die een beperkt aantal busjes heeft dus beschikbaarheid is beperkt dus hoe eerder je boekt, des te groter dan kans dat er nog zo’n gaaf busje beschikbaar is. Natuurlijk kun je voor of na het huren van een camper andere Bouwstenen bij ons boeken en dan puzzelen de camper er zo gunstig mogelijk in.

Naast camperhuur Portugal kun je bij Riksja Portugal je eigen reis samenstellen met Portugal-bouwstenen. Dit zijn korte reisprogramma’s van 2 tot 6 dagen. Ook kun je kiezen voor onze Portugal-rondreizen waarbij wij afwisselende routes voor je hebben samengesteld. Heb je vragen, neem dan gerust contact op met onze reisspecialisten die Portugal goed kennen.

Wat je moet weten over je camper in Portugal

Go slow
Vroeger, toen deze oldtimer busjes gemaakt werden, ging het er wat trager aan toe dan vanddag. Snel rijden kun je dan ook niet. Sowieso kan te snel rijden een boete opleveren maar ook is het niet erg gunstig voor het verbruik. Dit ligt sowieso al wel een stuk hoger dan gemiddeld. Gebruik buiten geasfalteerde wegen is niet toegestaan. De motor van de bus raakt snel oververhit en na 90 minuten rijden moet je dan ook verplicht 45 minuten stil staan om de motor weer af te laten koelen. Take it easy en go slow is dus het motto. De busjes worden goed onderhouden maar zijn oud dus er kan wat kapot gaan. Bij het ophalen van de camper krijg je een volledig uitleg over de bus en uitrusting en maak je een kleine testrit. Elke camper heeft een volledige handleiding voor gebruik en bijzonderheden maar ter plaatse kun je de aanbieder altijd bellen als je ergens tegen aan loopt.

Slapen in de camper
Onze aanbieder in Portugal heeft meerdere busjes en geen enkel busje is hetzelfde maar er zijn wel wat overeenkomsten zodat je je een beetje voor kunt bereiden. Elk busje heeft 5 zitplaatsen maar niet elk busje heeft gordels. Je kunt in principe met vier personen in het busje slapen. Van de voorstoelen kun je een knus 2-persoonsbed maken en onder het dak ook als je dit uitklapt. Het bed op de voorstelen is ongeveer 1.90m lang en 1.05m breed en het bovenbed is ongeveer 1.90m lang en 1.20 breed. Eventueel kan er nog een soort hangmat boven de voorstoelen bevestigd worden waar een kind in kan slapen. Een tent met twee bedjes kunnen we ook reserveren voor €30 euro.
Elke camper heeft verschillende kasten en opbergplaatsen voor je spullen. Reis het liefst met een tas want deze kan je makkelijk opbergen en dat is met een koffer niet het geval.

Inventaris
De camper heeft een kleine gootsteen, een watertank van ongeveer 50 liter voor de gootsteen en buitendouche, 2 pits gasstel en kleine koelkast. Natuurlijk heb je ook een basis keukeninventaris aan pannen, servies etc. Alle basis dingen voor het kamperen heb je ook zoals een schaduwdoek/luifel die je aan de camper vast maakt maar ook beach ball rackets. Het busje heeft wel een moderne radio met usb kabel en bluetooth zodat je lekker je eigen muziek kunt luisteren. Een tolkastje zit ook al in het busje en je betaald alleen voor de daadwerkelijk gemaakte tolkosten. Dit wordt verrekend met de borg. Buiten de zomermaanden om kan het ’s avonds best fris zijn en dan kan je gratis een draagbare electrische of gasverwarming (incl 1 gasfles) mee krijgen.
In de bouwsteen staat bovenin het tabblad optioneel welke extra’s je bij kunt boeken. Dit kan je uiterlijk 2 weken na boeking aan ons doorgeven. Uiteraard krijg je ook uitgebreide tips over kamperen, surfen en bezienswaardigheden.

waarborg en verzekering
Bij de camper is altijd een tweede bestuurder, passagiers verzekering en ongelimiteerd aantal kilometers inbegrepen. Je dient zelf zorg te dragen voor een goedeReisverzekering.

De kosten van een extra verzekering en de hoogte van je eigen risico hangt af van de borgsom.
Basic: Eigen risico is €2500,- , de borgsom is dan €1500,- en je hebt geen extra verzekeringskosten
Plus: Eigen risico is €1000,- , de borgsom is dan €1000,- en de kosten voor de verzekering zijn dan €10,00 per dag
Max: Eigen risico is €500,- , de borgsom is dan €750,- en de kosten voor de verzekering zijn dan €20,00 per dag

De borgsom kan ter plaatse cash, met creditcard (€50,00 extra) of per bankoverschrijving betaald worden. Na afloop krijg je dit bedrag minus de kosten voor tolwegen en eventuele schade.

Korter of langer huren
Onze bouwsteen Met een volkswagen busje door Portugal is standaard 7 dagen. Zo heb je echt de tijd om aan het busje te wennen en een rondreis te maken. Daarnaast hebben we met de verhuurder afgesproken dat je vanaf 7 dagen gratis een tafel en 2 stoelen krijgt. Vanaf 6 dagen vervallen de schoonmaakkosten (€35,00) en vanaf 5 dagen is de transfer van en naar Lissabon inclusief. T/m 3 dagen betaal je een aanzienlijk bedrag voor korte termijn huur bovenop de dagprijs.
Langer dan 7 dagen is natuurlijk altijd prima en je hebt dan alle voordelen en een vaste dagprijs maar je hebt dan vooral echt de ervaring van het camper leven.