Nieuw-Zeeland combineren met...

Wereldsteden

Met je vlucht naar Nieuw-Zeeland ben je een aantal uur onderweg. Je kunt natuurlijk in een keer naar Nieuw-Zeeland vliegen, maar als je toch langs Hongkong, Singapore of Kuala Lumpur komt vinden wij het leuk om hier een korte tussenstop te maken. Bovendien wen je tijdens je stopover in Azië alvast een beetje aan het tijdsverschil en stap je na een goede nachtrust een stuk frisser het vliegtuig in voor de rest van je Nieuw-Zeeland reis. Twee nachten is net genoeg om bij te komen van je jetlag en om een goede indruk van de stad te krijgen. Vervoer en dagtrips in de steden zelf zijn makkelijk ter plaatse te regelen. We bieden dan ook geen standaard stadstours aan, wel een transfer bij aankomst en een sfeervol hotel met een goede ligging. Hieronder vind je meer informatie over de mogelijke stopovers. Wil je in een andere Aziatische stad verblijven tijdens je vlucht naar Nieuw-Zeeland vraag ons dan naar de mogelijkheden.

Wil je liever advies op maat dan zelf puzzelen met de Nieuw-Zeeland-bouwstenen en Nieuw-Zeeland-rondreizen? Laat ons dan je wensen en reis-ideeën weten via ons reisvoorstel op maat.

1
2
3
1

Stopover Kuala Lumpur

 • Reisschema:
  Kuala Lumpur
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 77,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a enkele transfer

Kuala Lumpur is een andere populaire stopover in Azië. Kuala Lumpur, de kosmopolitische hoofdstad van Maleisië (ook wel KL genoemd), is een bezoekje tijdens een stopover zeker meer dan waard. Kuala Lumpur is een stad van de uitersten; rommelige Chinese straatjes en kleurrijke Indiase winkels zigzaggen tussen hypermoderne gebouwen door. Waar je ook gaat; je proeft, ruikt en voelt de eigenwijze Maleisische hoofdstad met al je zintuigen. Bezienswaardigheden die je zeker niet moet missen zijn de hoogste torens ter wereld, de Petronas Towers, het neo-koloniale, in Anglo-Moorse stijl gebouwde station en de ultramoderne Masjid Negara-moskee. Voor wie alvast wil proeven van de echte Aziatische sfeer moet zeker een bezoek brengen aan Chinatown. Je kunt hier eindeloos dwalen door kleine steegjes en straatjes. Voor lekker eten moet je zeker niet schromen om de kleine lokale restaurantjes binnen te stappen. Probeer zeker de Maleise saté en de Fish-head soup. Maar Kuala Lumpur biedt ook alles voor de meer Westers georiënteerde reiziger, van fast food restaurants tot aan grote airconditioned shopping malls, waar je eindeloos kunt winkelen. Lees hier meer over onze Kuala Lumpur-bouwsteen.

Bekijk deze bouwsteen
2

Stopover Singapore

 • Reisschema:
  Singapore
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  vanaf € 169,- p.p. bij 2 personen

Een andere mogelijkheid voor een stopover in Azië is Singapore. Singapore is een bruisende, bijzonder welvarende en zeer schone metropool. Volgens sommigen saai en voorspelbaar, volgens ons de moeite van een 2-daagse stopover zeker waard. De stad kent een mengelmoes aan culturen: Chinatown met zijn typische markt, de originele façades van Little India en rond Arab street de tempels en kleurige straten. Je kunt er gevarieerd eten en shoppen in een oosterse sfeer. Wil je wat uitrusten dan kun je naar Sentosa; een kunstmatig aangelegd strand waar vooral veel jongeren komen. Het leukste strand vinden wij Palawan, waar fanatiek beachvolleyball wordt gespeeld. Je kunt ook een fiets huren en naar het populaire Underwater World gaan. Het is aan te raden van te voren eten en drinken mee te nemen, de kosten kunnen op het eiland anders behoorlijk oplopen. Lees hier meer over onze Singapore-bouwsteen.

Bekijk deze bouwsteen
3

Stopover Hong Kong

 • Reisschema:
  Hong Kong
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  vanaf € 148,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a enkele transfer

Als stopover in Azië kun je kiezen voor Hongkong. Hongkong, een stukje China en toch ook weer niet. Een bezoek brengt je temidden van een mix van skyscrapers, shoppingcentra, een wirwar van Chinese uithangborden; snelle zakenvrouwen met nog snellere mobieltjes, vitrines vol met de meest vreemde etenswaar, maar ook fotogenieke plekjes, zoals op Hongkong Island waar de typische Chinese jonken liggen aangemeerd. De enorme supermoderne luchthaven Kai Tak ligt op Lantau, ongeveer 45 minuten rijden van het centrum van Kowloon of Hongkong Island. Veel van onze reizigers (wijzelf trouwens ook) vinden het na een lange vlucht prettig als er iemand met een naambordje op je staat te wachten die je naar het hotel brengt. Zodra je bent geland word je dan ook verwelkomd door onze chauffeur. De transfer terug laten we aan jezelf over. Er zijn diverse bus en treintransfers. Een taxi is ook mogelijk, maar net iets prijziger. Lees hier meer over onze Hongkong-bouwsteen.

Bekijk ook onze andere regio's