Menu background

Naar boven

Ebola in West-Afrika

Algemene informatie

Er zijn veel berichten over Ebola in de media. Ook wij volgen deze op de voet. In de media wordt vaak gesproken over de uitbraak van Ebola in Afrika. Het Ebola virus is momenteel echter alleen actief in een klein deel van Afrika, namelijk in Guinee, Sierra Leone en Liberia. Toch merken we dat reizigers ook vragen hebben en zich soms ongerust maken over het reizen naar en door Namibië en-/of Botswana. Wij kunnen ons dat goed voorstellen en willen je met de informatie op deze pagina graag informeren over wat de uitbraak van Ebola in West-Afrika betekent voor het plannen van je reis naar Namibië (en Botswana).

De afstand tussen Namibië en de landen waar momenteel Ebola heerst is ontzettend groot. De afbeelding hiernaast maakt dat goed duidelijk.

Reizen door Namibië en Botswana?

Wij hebben dagelijks contact met onze lokale partners die ons op de hoogte houden van de situatie in Namibië en Botswana. Daarnaast houden wij de berichten van het ministerie van Buitenlandse zaken en de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) in de gaten. Op dit moment is er voor al onze Afrikaanse bestemmingen geen (verhoogd) risico en kun je hier veilig doorheen reizen.

We hopen het natuurlijk niet, maar mocht Ebola in de toekomst daadwerkelijk uitbreken in Namibië of Botswana dan keert het calamiteitenfonds (in geval van annulering door ziekten en epidemieën in het land waar je heen reist) geen vergoeding uit. Dit in tegenstelling tot wat reizigers vaak denken. Ook reisverzekeraars keren (hoogstwaarschijnlijk) niets uit. Wij werken samen met verzekeraar Unigarant en zij vergoeden in dit geval geen kosten, omdat er sprake is van overmacht.

Om onze reizigers tegemoet te komen hebben wij de afspraak gemaakt met onze lokale partners om flexibel met de annuleringsvoorwaarden om te gaan. Dit geldt alleen wanneer het ministerie van Buitenlandse zaken een negatief reisadvies afgeeft als gevolg van Ebola in het land van bestemming. Wij bieden dan onze hulp aan in het eventueel omzetten van de reis naar een andere bestemming of bij het annuleren van de reis. Wij zullen in dat geval alleen de gemaakte kosten doorberekenen, deze zijn vaak lager dan de standaard annuleringsvoorwaarden.