Menu background

Naar boven

Autohuur

Huurvoorwaarden

Autohuur Namibië

Alle huurauto’s worden verhuurd onder de standaard huurovereenkomst van het autoverhuurbedrijf. De onderstaande voorwaarden zijn hierin opgenomen. Gedetailleerde voorwaarden van de huurovereenkomst ontvang je bij het ophalen van de auto.

Huurprijzen zijn inclusief:

• Full cover: geen eigen risico (tenzij roekeloos rijgedrag kan worden geconstateerd, waaronder het omrollen van de auto of onherstelbare schade door zand en water)
• Diefstalverzekering
• Extra bestuurder, zodat je partner ook mag rijden (minimale leeftijd 23 jaar, maximale leeftijd 85 jaar)
• Lokale belasting, administratiekosten, onbeperkt aantal kilometers
• Ongelimiteerd aantal kilometers
• GPS

In geval van schade: neem altijd contact op met het autoverhuurbedrijf.

Schade veroorzaakt door nalatigheid en onverantwoord rijgedrag wordt niet gedekt. Dit geldt ook wanneer je je niet aan de voorwaarden van het contract houdt. In dit geval betaal je het gehele bedrag van de geleden schade. Zand- en waterschade en schade aan de onderkant en/of koppeling kun je niet verzekeren. Deze kosten zijn altijd voor eigen rekening. Evenals sleepkosten in geval van een ongeluk, hierbij geldt dat er altijd eerst contact opgenomen dient te worden met de verhuurder.

Benodigde documenten

Voor het huren van een auto heb je in elk geval nodig: geldig rijbewijs en een credit card voor de borg. De ambassade en ANWB raden aan om een internationaal rijbewijs aan te schaffen. De politie in Zuidelijk Afrika kan hier namelijk streng in zijn en je hebt zo een boete te pakken. Je kunt het internationaal rijbewijs aanschaffen bij een ANWB-winkel voor ongeveer €20,-. Neem je Nederlandse rijbewijs en een pasfoto mee. Het internationale rijbewijs is klaar terwijl je wacht.

Auto-categorie

Reserveringen zijn op basis van categorie en niet van merk of type. Genoemde types zijn voorbeelden. Als de gehuurde categorie ter plaatse onverhoopt niet beschikbaar is, wordt een grotere aangeboden tegen dezelfde prijs.

Betaling en borg

De autohuur nemen wij mee in de totale reissom in ons Namibië reisvoorstel. Je hebt de huurauto dus al direct aan ons betaald. Je bent volledig verzekerd met het full cover verzekeringspakket, waardoor je geen eigen risico hebt. Ter plekke hoef je dus geen extra verzekeringen af te sluiten. De verhuurder verlangt enkel nog nog een borg (deposit). Dit betaal je met je credit card (Visa, Master Card of Diners Club). De borg kan niet contant voldaan worden.

Zorg ervoor dat de limiet van je creditcard toereikend is voor de borg. De hoogte van de borg is N$ 3.425,-.

Brandstof

Benzine kost ongeveer N$ 10,- per liter. Let erop dat je op tijd tankt. Vooral in meer afgelegen gebieden is het aan te bevelen je tank zo vol mogelijk te houden. Bij benzinepompen dient meestal cash in Namibische Dollar betaald te worden. Krijg de auto met een volle tank, lever hem ook afgetankt weer in. Indien je de tank niet vol inlevert, worden eventuele extra tankkosten door het verhuurbedrijf later van de creditcard afgehaald.

Huurperiode

De prijs wordt berekend op basis van 24 uur vanaf het tijdstip van het in ontvangst nemen van de auto tot het tijdstip van aflevering. Breng je de auto te laat terug, dan ben je extra uren of dagen huur verschuldigd tegen het lokale tarief. Breng je de auto eerder terug, dan is restitutie niet mogelijk.

Met de auto de grens over (cross border)

Je mag de auto meenemen naar Botswana tegen een zogenaamde cross border fee dat al opgenomen is in de huurprijs

Contract fee

Voor het opmaken van het huurcontract van de huurauto geldt in Namibië en Botswana een extra tax. Deze is al in de huurprijs opgenomen

Rijbewijs en leeftijd voor Namibië autohuur

De minimale leeftijd om via ons een auto te huren en/of te besturen is 23 jaar. Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Extra bestuurder

Bij de autohuur is geen limiet voor het aantal extra bestuurders.

PAI – personal accident insurance

Dit is een inzittendenverzekering die uitkeert bij letsel of overlijden. Deze is niet inclusief bij de autohuur. Dit is veelal gedekt door je reisverzekering. Check dit voor de zekerheid nog.

One way fee

Indien je de auto ergens anders inlevert dan waar je bent begonnen, betaal je net als bij de afleverkosten een extra bedrag ter plaatse. Enkele voorbeelden:
– Windhoek – Kasane (Botswana): N$ 7.500,-
– Windhoek – Kaapstad – Zuid-Afrika: N$ 5.000,-

Legitimatie

Bij het overhandigen van de autosleutels door de vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is, (Nederlands) rijbewijs, eventueel internationaal rijbewijs en een Visa of mastercard (zie betaling en borg).

Reserve wiel

De auto beschikt over 2 reserve wielen.

GPS

Bij de auto is een GPS inbegrepen

Onderhoud

Alle auto’s worden regelmatig gecheckt en waar nodig gerepareerd.

Rijgedrag en maximum snelheid

In Namibië wordt, anders dan in Nederland, links gereden. In het begin misschien even wennen, maar je hebt het snel onder de knie. Als je voor het eerst met een 4×4 op pad gaat, geef dit dan even aan bij het ophalen van de auto. Hier zul je dan een gedetailleerde uitleg over krijgen.

Wij raden je aan om na aankomst op je bestemming niet direct de huurauto in te stappen en naar je overnachtingplaats te rijden. Het is prettiger en veiliger om eerst even te acclimatiseren en uit te rusten van je vlucht.

Namibië kent strenge regels omtrent autohuur en verzekering. Iedere huurauto is voorzien van een zogeheten ‘black box’ die je snelheid en rijgedrag registreert. Mocht bij een ongeluk blijken dat je je niet aan de snelheid of regels hebt gehouden, dan ben je zelf aansprakelijk voor de schade ongeacht je uitgebreide verzekering.

Bij nood

De autoverhuurder heeft een 24-uurs noodnummer wat je ter plaatse kunt bellen. Je vindt dit telefoonnummer op de huurovereenkomst die je krijgt wanneer je de sleutels in ontvangst neemt.

Administratie

Voor het verwerken van boetes wordt N$ 300,- in rekening gebracht, voor het verwerken van schade N$ 750,-.

Wijzigingen voorbehouden

Alle informatie over tarieven, verzekeringspremies en voorwaarden kunnen zonder voorgaande kennisgeving of onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd. Gedetailleerde voorwaarden op de huurovereenkomst ontvang je bij het ophalen van de auto.