Menu background

Naar boven

Hampi magic

bouwsteen

 • Reisschema:
  Hampi
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  € 579,- p.p. bij 2 personen
 • of Hampi by train € 365,- p.p. bij 2 personen
 • Reisperiode:
  november - mei
Als je de paradijselijke stranden van Goa (of Bangalore) een paar dagen wilt verlaten voor een snufje cultuur, vind je ongeveer 400 kilometer landinwaarts de historische koningsstad Hampi, waar uitgestrekte ruïnes en sculpturen in een dramatisch landschap van enorme stenen liggen.

Toch is de grootste charme van Hampi misschien nog wel de sfeer van het boerendorp dat vanwege de bijzondere historie en de natuur volgens velen magische sferen uitstraalt. Je slaapt tijdens deze bouwsteen in een eenvoudige maar comfortabele cottage in Hampi.
Decorative torn edge

Dag 1 – Van Goa naar magisch Hampi

Vandaag rijd je in zo’n 8 uur naar het magische plaatsje Hampi. Dit is een flinke rit maar iedereen die er is geweest beaamt dat het de lange rit meer dan waard is. Hampi is een klein plattelandsdorpje in de provincie Karnataka waar een grote verzameling ruïnes en sculpturen te vinden zijn. De ruïnes vormen de resten van de vroegere hoofdstad Vijayanagara en is door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. Door de setting in een dramatisch landschap hangt er vooral met laag invallend licht een speciale sfeer die niet goed te beschrijven is, maar waar reizigers die er zijn geweest lyrisch over kunnen vertellen.

Je slaapt in een een gezellige cottage in Hampi. ’s Middags staat er een bezoek aan de Tungabhadra dam en de Japanse tuinen op de planning.

Decorative torn edge

Dag 2 – Ruïnes van Hampi

Na het ontbijt ga je er een hele dag op uit om Hampi te ontdekken. De ruïnes van Hampi liggen verspreid over ongeveer 26 km2 te midden van gigantische rotsblokken en groene struiken. De overblijfselen van paleizen en toegangspoorten tot de stad vertellen een magisch verhaal. Je gaat samen met onze gids de meest bijzondere sites bezoeken; de tempel van Malyavanta, Hampi Bazaar, de Virupaksha tempel, de grafheuvel van Ugra Narasimha en het grootse Vithala tempelcomplex met zijn 56 muzikale zuilen.

Aan het eind van de dag word je weer naar je cottage gebracht. Die avond staat er niets op de planning. Terwijl de zon ’s avonds langzaam naar beneden zakt kun je de nabije heuvel beklimmen om van de zonsondergang en het uitzicht te genieten.

Decorative torn edge

Dag 3 – Hampi India, eigen invulling

Deze dag kun je helemaal zelf indelen. Er is nog genoeg te ontdekken in dit plaatsje voordat je verder reist naar Goa of Bangalore. In Hampi proef je het Indiase platteland met overal buffelkarren, koeien en geiten. De mensen wonen in eenvoudige huisjes. Je kunt deze dag lekker rustig aan doen en genieten van de sfeer van het plattelandsdorp, of nog wat sight seeing doen als je nog niet genoeg hebt van de cultuur die Hampi rijk is.

 

Decorative torn edge

Dag 4 – Terug naar Goa of door naar Bangalore

Vandaag neem je afscheid van Hampi. Echt zo’n plek om vaak aan terug te denken…

Er volgt een flinke rit van ongeveer 8 uur terug naar Goa. Als je door wilt naar het zuiden voor de bouwstenen in Kerala dan kunnen we daar uiteraard ook een transfer naar toe regelen. Een rit per privé auto of trein naar Bangalore of Mysore behoren tot de mogelijkheden.

In Goa kun je de volgende dag naar het vliegveld worden gebracht of lekker een paar dagen aan het strand gaan zitten. Zie ook de bouwstenen in Goa.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Hampi by train

 • Reissom:
  € 365,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Transfer hotel Goa naar treinstation, treinticket Goa - Hospet, transfer treinstaton Hospet - hotel Hampi, overnachtingen met ontbijt in gezellige cottage, volle dagtour met Engelssprekende gids en vervoer

Wel naar Hampi maar heb je wat minder te besteden? Dan is er ook de optie om de trein te nemen. Ook een leuke en avontuurlijke manier van reizen en net wat voordeliger. De trein duurt zo’n 7 uur en vertrekt alleen op dinsdags, donderdags, vrijdags en zondags.

 

De chauffeur haalt je op bij het hotel in Goa en brengt je naar het treinstation. Per spoor reis je naar Hospet, dat vlakbij Hampi ligt. Uiteraard staat de chauffeur bij aankomst al op je te wachten om je naar het hotel in Hampi te brengen. Ook bij deze variant van de bouwsteen Hampi Magic logeer je drie nachten in Hampi en is een volle dagtour met gids en vervoer inbegrepen.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

houseboat kerala Backwaters India
bouwsteen

Backwaters en wildlife

 • Backwaters - Periyar
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 407,- p.p. bij 2 personen (authentiek)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
tanjore tempel olifant
bouwsteen

Levende tempels van het zuiden

 • Tamil Nadu
 • 6 dagen / 5 nachten
 • € 479,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Strand Goa
bouwsteen

Exotische stranden van Goa

 • strand Goa
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 318,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge