Naar boven

Backwaters en wildlife

bouwsteen

 • Reisschema:
  Backwaters - Periyar
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  € 407,- p.p. bij 2 personen (authentiek)
Kerala is de meest exotische provincie van India. Je vindt er rijstvelden, palmbomen en natuurlijk de tropische India backwaters. In het ongerepte Periyar Nationaal Park ga je op zoek naar wilde olifanten. Vervolgens vaar je door de paradijselijke backwaters op je eigen houseboat. Wij vonden dit een van de hoogtepunten van onze reis door Zuid-India. Onderweg zie je mensen die aan het werk zijn op de rijstvelden, kinderen die in het water spelen en kooplui met handelswaar op bootjes.Tijdens de bouwsteen laten we je op een bijzondere manier kennis maken met de specerijen van de kruidige keuken van deze streek. In Thekkady krijg je een rondleiding op een specerijenplantage. Daarna leer je hoe je zelf een heerlijke Indiase maaltijd kunt maken en schuif je aan bij de familie van je gastheer voor een echt feestmaal.
houseboat kerala Backwaters India
Decorative torn edge

Dag 1 – Spice tour en koken in Thekkady

’s Morgens word je door de chauffeur opgehaald bij je hotel in Cochin en rijd je landinwaarts naar Thekkady. De reis duurt ongeveer 6 uur en onderweg heb je uitzicht op de groene theeplantages. Onderweg maak je een stop bij een spice garden. De eigenaar van een van de mooiste specerijentuinen van Kerala geeft een rondleiding over zijn plantage. Hij kan erg boeiend vertellen over alles wat er groeit. Je slaapt in Thekkady in een kleine bed en breakfast.

’s Avonds maak je kennis met de kruidige keuken van Kerala tijdens een kookworkshop bij een familie thuis. Samen met de kok kneed je het deeg voor de chapati’s, snijd je de groenten en maak je de kruidenpasta. Daarna gaat alles in de pan en neem je plaats voor het diner om te genieten van je zelfgemaakte feestmaal.

Decorative torn edge

Dag 2 – Olifanten spotten in Periyar NP

De zon is nog maar net op, wanneer je wordt opgehaald bij je hotel en naar de poort van het park wordt gebracht. Samen met een gids bezoek je te voet het Periyar National Park. De wandeling door het heuvelachtige landschap duurt ongeveer 3 uur. Je kunt hier vele diersoorten zien, maar hét spektakel van Periyar zijn de wilde olifanten. Als je geluk hebt kun je er een paar spotten.

De middag van je rondreis Zuid-India is ter vrije besteding. Zo kun je een demonstratie van Kalaripaitu bijwonen. Dat is een oude Zuid-Indiase vechtsport gebaseerd op bewegingen uit de dierenwereld, gevolgd door een diner met typische streekgerechten. Je kunt ook een massage boeken om de inspannende dag ontspannen af te sluiten. Heb je interesse in een van deze activiteiten dan kun je deze zelf ter plaatse bij het hotel regelen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Varen op de India backwaters

Vandaag vertrek je vanuit Periyar richting Alleppey. Rond het middaguur ga je per authentieke houseboat de Backwaters in. Deze omgebouwde rijstboot is de ideale manier om te genieten van dit waterwegenparadijs. De oevers staan vol palmen en je ziet vrolijk zwaaiende mensen, die aan het werk zijn op de rijstvelden. Onderweg bezoek je een aantal dorpjes waar je een kijkje kunt nemen. Je vaart op een rustig tempo door de waterwegen, zodat je alle tijd hebt om het leven op en langs het water aan je voorbij te zien trekken.

Je slaapt aan boord van je houseboat aan de oever van een romantisch meer. Net zoals hotels, vind je houseboten in alle soorten en maten. Wij hebben gekozen voor een charmante houseboat met een slaapkamer met airconditioning en een kleine badkamer. Alle maaltijden aan boord zijn inbegrepen, die worden aan boord door je eigen kok bereid.

Decorative torn edge

Dag 4 – Backwaters India, einde van de bouwsteen

Vanochtend vaar je in alle rust terug naar het punt waar je aan boord van de houseboat bent gegaan. Vanuit hier kun je verder reizen naar Madurai met de bouwsteen Levende tempels van het zuiden. Nergens zie je zo’n verscheidenheid aan tempels met gekleurde beelden als in Tamil Nadu, het mystieke episch centrum van India.

Wil je even bijkomen van alle indrukken van je reis door India? Reis dan vanuit de backwaters naar de strandplaats Kovalam. Tijdens de bouwsteen Ayurveda aan palmenstrand slaap je in een sfeervolle bungalow aan een zandstrand met wuivende palmen. Kovalam is bovendien de ideale plaats voor een lekkere Ayurvedische massage.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Backwaters en wildlife

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

thekkady heritage hotel front
thekkady heritage hotel kamer
thekkady heritage hotel zwembad
Variant
1

Verblijf in ons heritage hotel in Thekkady

 • Reissom:
  € 539,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in Heritage hotel met zwembad

Je kunt ook iets luxer verblijf. Hiernaast een indruk ons heritage hotel in Thekkady.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

tanjore tempel olifant
bouwsteen

Levende tempels van het zuiden

 • Tamil Nadu
 • 6 dagen / 5 nachten
 • € 479,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Kovalam strand palmen
bouwsteen

Ayurveda aan palmenstrand

 • Kovalam
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 244,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern