Menu background

Naar boven

Bezienswaardigheden in IJsland

Algemene informatie

rondreis ijsland

Reykjavik

Het is vanuit Europa maar een paar uur vliegen naar de luchthaven van Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. In de stad is het leuk een bezoekje te brengen aan de moderne kerk Hallgrímskirkja en het Viking-Martime museum. Verder zul je straten vol typische gekleurde houten huizen kunnen gaan ontdekken, maar breng ook zeker een bezoekje aan de hypermoderne stadsschouwburg aan het water!

Blue Lagoon

De Blue Lagoon is een van de populairste bezienswaardigheden van IJsland. In tegenstelling tot vele andere thermale baden is de Blue Lagoon door mensen aangelegd. Het water wordt uit de diepte omhoog gepompt en heeft een temperatuur van ongeveer 37 tot 40 graden. Ook zit het water vol met mineralen en silicaten en daardoor is de modder op de bodem van de lagoon super goed voor je huid! Deze werkt namelijk reinigend en verzorgend. Een bezoekje aan de Blue Lagoon verlaat je met een zijdezachte huid!

Secret Lagoon

De Secret Lagoon is een van de oudste, natuurlijke geothermische zwembaden in IJsland. Terwijl je in het water dobbert spuwen om de paar minuten warmtebronnen water omhoog. Om de lagune heen wandel je door een omgeving van mos en stoom. Heerlijk relaxed dus!

De watervallen Skógafoss en Seljalandsfoss

Twee van IJslands meest fotogenieke watervallen. Het water valt bij deze watervallen tientallen meters naar beneden; een indrukwekkende bezienswaardigheid! Bij beide watervallen kun je dicht in de buurt komen voor de beste foto’s. Neem wel je regenjas of je poncho mee want je houdt het waarschijnlijk niet droog. Bij de Seljalandsfoss kun je zelfs achter de waterval langslopen! Zo ervaar je dit natuurgeweld vanuit alle hoeken, zeker een aarader!

Skaftafell National Park

In dit park zul je je schoenen verslijten aan alle wandelpaden. Bij het Eldhraun lavaveld lijkt het wel alsof je op een andere planeet bent doordat het lavaveld met mos bedekt is. Aanschouw in dit park ook de Vatnajökullgletsjer, hier kun je een wandeling maken en heb je een goed uitzicht op de immense gletsjer. Het is zelfs mogelijk om een wandeling met gids te maken over deze gletsjer, dit kun je via ons regelen.

Golden Circle

De Golden Circle is een gebied vol geothermische activiteit. In dit gebied kan je de Strokkur-geiser en Gullfoss-waterval bezoeken. Ook vind je hier de kloof tussen het Europese en Amerikaanse continent; Thingvellir. Deze kloof wordt ieder jaar ongeveer 1 cm breder. Het is zelfs mogelijk te snorkelen tussen deze twee continenten! Houd je daar niet zo van, dan is een hike door dit prachtige natuurgebied zeker een must.

Waterhike vakantie Ijsland

Diamond Circle

Naast de Golden Circle heb je in het noorden van IJsland ook de Diamond Circle. Net zo mooi maar veel minder bezocht. Wandel langs blauwgrijzige bubbelende modderpoelen bij Myvatn waar uit heuphoge heuveltjes stoom wordt geblazen. Een tip is de wandeling langs de Krafla Caldera. Hier loop je over zwarte lava, dat zelfs op sommige plekken nog warm aanvoelt.

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht is toch wel een van de meest bijzondere natuurverschijnselen en staat bij vele reizigers op de bucketlist. Ook in IJsland heb je goede kans om dit prachtige natuurwonder te aanschouwen. De winter, tussen oktober en maart, is de beste reistijd als je het Noorderlicht wilt zien. In de winter zijn de nachten namelijk langer en de kou zorgt voor minder waterdamp, waardoor de lucht helder is.

background-pattern