Naar boven

Langs highlights naar je hangmat

rondreis

 • Reisschema:
  Rio de Janeiro – Iguacu – Amazone – Salvador - Itacimirim
 • Reisduur:
  17 dagen / 16 nachten
 • Reissom:
  € 2.980,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  Fietsen in Rio, Iguacu met gids, caipirinha workshop en alle activiteiten in de Amazone
 • Vluchten:
  Inclusief 3 binnenlandse vluchten, internationale vluchten zijn optioneel bij te boeken vanaf € 900,- p.p.
✔ Alle highlights op een compacte en leuke manier

✔ Overnacht in kleinschalige slaapplekken in de sfeer van het land

✔ Spot kaaimannen, apen, papegaaien en ga piranha vissen in de Amazone

✔ Inclusief fietshuur in Rio, bezoek Iguaçu watervallen met gids en caipirinha workshop

brazilie hangmat
Decorative torn edge

Dag 1- Amsterdam – Rio de Janeiro

Je reis begint vandaag met een vlucht van Amsterdam naar het wervelende Rio de Janeiro. Bij aankomst word je opgewacht en naar je hotel gebracht.

Je verblijft in de meest levendige hotelwijk van Rio, precies tussen het strand van Copacabana en Ipanema in. Binnen een paar minuten sta je op Copacabana, het strand met de klinkende naam dat in de jaren ’70 veel jetsetters trok. Ipanema is juist de plek waar tegenwoordig de meeste moderne winkels en boetiekjes openen, langs een gezellige boulevard met veel kiosks en souvenirverkopers. Het hotel is vrij standaard hoogbouw, met airconditioning en een ruim restaurant, en hebben wij vooral gekozen vanwege de lokatie: precies daar waar je volgens ons wil zijn, middenin de levendigheid van de strandwijken.

Decorative torn edge

Dag 2 – Rio, fietsend langs het strand

Ipanema en Copacabana zijn de beroemdste stranden, maar in totaal heeft de stad meer dan 20 stranden en baaien.

Dé manier om op eigen houtje de stranden van Rio te verkennen, is volgens ons per fiets. Langs een groot deel van de kust ligt een fietspad, waar de carioca’s zelf ook graag ontspanning zoeken. Wij regelen een halve dag fietshuur met een Nederlandse beschrijving van een fietsroute van Copacabana en Ipanema. Je kijkt er je ogen uit naar alle Carioca’s (= inwoners van Rio) die op en langs het strand joggen, skaten, volleyballen, surfen of gewoon relaxen in hun mini-bikini’s en stoere shorts.

Decorative torn edge

Dag 3 – Rio de Janeiro, vrij verblijf

Tijdens je verblijf in Rio heb je voldoende tijd om de stad te ontdekken. Bezoek de beroemde ‘Suikerbrood’ berg en Cristo Redentor, het 38 meter hoge beeld van Christus de Verlosser, waar je het gevoel hebt ècht in Rio te zijn. Ga het historisch downtown in en bezoek enkele van de oudste kerken van Rio vol gouden ornamenten. In de artistieke wijk Santa Teresa slenter je langs galeries, winkeltjes en Portugese huizen in oorspronkelijke stijl.

Is er tijd, ga dan ook langs het Sambadrome, de straat waar in februari de wereldberoemde carnavalsoptocht voorbij trekt. Per bus, metro en te voet kun je alles bereiken, maar we kunnen ook een auto met privé chauffeur en gids regelen die je rechtstreeks naar de bezienswaardigheden brengt.

Decorative torn edge

Dag 4 – Rio – Foz do Iguaçu

Reistijd circa 45 minuten excl. vlucht

Na je ontbijt neem je een taxi naar de luchthaven van Rio. Aansluitend vlieg je naar Foz de Iguaçu. Als je links in het vliegtuig zit, zie je de watervallen liggen tijdens de landing. De luchthaven van Foz de Iguacu is klein en je wordt opgewacht en naar je hotel gebracht. We boeken standaard een middenklasse hotel in het centrum van Iguaçu, op loopafstand van de leukste straten. Je kamer heeft airconditioning en dat is wel nodig want van september tot mei is de temperatuur in Iguaçu tropisch hoog. Als je nog tijd hebt deze middag kun je relaxen bij het hotel of de stad ingaan.

Decorative torn edge

Dag 5 – Foz de Iguaçu, de watervallen

In de ochtend kan je op eigen gelegenheid de Braziaanse kant van de watervallen bezoeken. Ze liggen middenin tropisch regenwoud. Eerst wandel je langs de Iguaçu rivier en zie je de watervallen aan de overkant omlaag denderen. Op de platforms honderden meter voor de watervallen sproeit het nog met watermist. Je luncht in een verbluffend goed buffetrestaurant waar je voor weinig zoveel kunt eten als je wilt.

Rond 14.00 uur word je bij je hotel opgehaald en reis je naar de Argentijnse grens. De gids neemt je paspoort in en zorgt voor de formaliteiten. De Argentijnse kant van de watervallen bereik je per treintje. Onderweg heb je kans bruine cappucijneraapjes en coati’s (neusbeertjes) te zien. Bij La Garganta del Diablo, de Duivelskeel, zie je van dichtbij hoe de rustig stromende Iguaçu rivier verandert in een oorverdovende waterval. Vanaf een platform kijk je recht het ‘hart’ van de waterval in.

Decorative torn edge

Dag 6 en 7 – Foz de Iguaçu – Manaus

Reistijd circa 5 uur excl. vlucht

Je neemt zelf een taxi naar de luchthaven voor je vlucht naar Manaus en vanaf daar een taxi naar je hotel in de stad. Je overnacht vlakbij het Amazone theater en ook de markt is op loopafstand. De volgende dag word je naar de haven gebracht. Hier vertrek je rond 13:30 uur per gemotoriseerde kano naar de jungle lodge, op ruim 4 uur varen van de stad. Hoe dichter je bij de lodge komt, hoe minder bootverkeer er is. Je vaart dus echt de bush in.

De lodge is ecologisch opgezet zodat je verblijf in het Amazonewoud geen schade berokkent. Langs de paden en in de algemene ruimtes staan olielampen, vooral ’s avonds heel sfeervol. De kamers hebben muggenschermen en een badkamer met lauwwarme douche (in deze tropische omgeving niet erg). Je eet in een restaurant aan de rivier Rio Negro (ook piranha op de barbecue). De eerste avond van je verblijf ga je na het diner in kleine bootjes op kaaimanjacht: de gids schijnt met zijn lamp en in het donker glitteren de ogen van de kaaiman terug.

Decorative torn edge

Dag 8 en 9 – Verblijf in de Amazone

Je wordt vanzelf vroeg wakker door de jungle geluiden. Als je wilt, maak dan op dit uur van de dag een korte wandeling. Bij zonsopgang zijn de dieren het actiefst. Na het ontbijt maak je deze dagen een trekking van zo’n vier uur met een gids door de rimboe. De paden zijn netjes bijgehouden en met een petje op en voldoende water bij je is het goed te doen. De gids geeft uitleg over de dieren hier, zoals toekans en ara’s, maar ook over medicinale planten en over houtkap. Een plensbui hoort erbij in het regenwoud, dus neem een poncho, regenjas of opvouwbare plu mee.

Aan de oevers van de rivier ga je (leren) piranha vissen. Piranha’s komen veel voor in dit gebied. Met heel veel geluk zien je ook de roze en grijze zoetwater dolfijnen die hier leven. Aan het eind van de dag kom je terug in de lodge en als je visavontuur succesvol was eet je die avond zelfgevangen Amazone-vis.

Decorative torn edge

Dag 10 – Amazone – Salvador de Bahia

Reistijd circa 4,5 uur excl. vlucht

In de ochtend vaar je terug naar Manaus. Omdat de boot de lange trip niet elk uur kan maken, is het mogelijk dat er wachttijd zit tussen de aankomst in Manaus en het vertrek van je vlucht naar Salvador de Bahia. We boeken de best mogelijke aansluiting.

In Salvador word je in de aankomsthal opgewacht en naar de stad gebracht. Je overnacht vlakbij alle gezelligheid in het oude centrum, aan de rand van de kleurrijke Pelourinho-wijk. Schrik niet als je ’s avonds aankomt en het er een beetje donker uitziet. Binnen 5 minuten sta je in het culturele hart van Salvador. De kamers zijn goed verzorgd en de receptie kan je tips geven, bijvoorbeeld over de beste restaurants.

Decorative torn edge

Dag 11 – Salvador de Bahia, vrij verblijf

Nergens is de onbezorgde Braziliaanse levensstijl zo duidelijk in de mensen merkbaar als in Salvador de Bahia. Want ondanks het zware leven van veel Bahianen wordt er – misschien wel daardoor – altijd gefeest.

De Portugezen haalden in de 17e eeuw Afrikaanse slaven naar dit gebied om op de plantages te werken. De slaven namen hun Afrikaanse cultuur mee en de mengeling van indiaanse, Portugese en Afrikaanse invloeden heeft de stad een unieke identiteit gegeven. Wandelend door de koloniale straten voel je aan alle kanten deze cultuur: in de muziek op straat, de geuren die uit de restaurants op je af komen en de brede glimlachen van de Bahianen.

Decorative torn edge

Dag 12 – Salvador de Bahia, vrij verblijf

Begin je dag zoals de locals, met een Braziliaanse koffie op het historische plein Praça da Se, midden in het oude centrum. Ga vervolgens de stad verkennen. Met 15 forten, 166 kerken, 1000 candomblé tempels en tientallen fascinerende musea ben je waarschijnlijk wel even bezig.

 

Decorative torn edge

Dag 13 Highlights Brazilië rondreis – Salvador – Itacimirim

Reistijd circa 1,5 uur

Vanaf Salvador is een transfer geregeld die je in anderhalf uur over de Coconut Highway naar Itacimirim brengt. Dit kleine vissersdorp heeft een rustig strand en je zit toch dichtbij het meer toeristische Praia Do Forte. Wil je ’s avonds uitgaan dan zit je er zo.

Je verblijft in onze comfortabele pousada aan het strand, met zwembad en palmentuin. Het is opgezet door een Nederlander en hier kun je heerlijk relaxen bij het zwembad, met een drankje in het restaurant wat kletsen, of met een Nederlandse boek uit zijn bibliotheekje in je hangmat liggen. Je bungalow heeft standaard een keukentje met koelkast en een aparte slaapkamer. Verder zijn fan en airco aanwezig en heb je een terrasje met hangmat. Kortom, een prima plek om aan het einde van je Brazilië vakantie bij te komen van alle indrukken.

Decorative torn edge

Dag 14 – Itacimirim, shake je eigen caipirinha

Deze dagen ben je vrij om te relaxen of de omgeving te gaan verkennen. In Itacimirim kun je dat per fiets doen (te huur bij je pousada) want het dorpscentrum zelf ligt niet aan zee. Wat wij zo leuk vonden aan Itacimirim en het nabijgelegen Praia do Forte, is dat de inwoners echte Bahianen zijn. In de straat zitten op elk bankje wel vrouwen te kletsen, mannen hebben een tafel op straat gezet waaraan ze zitten te dominoën of kaarten. ’s Avonds zitten de bewoners tot laat op straat en er wordt tot laat muziek gedraaid.

Tijdens je verblijf in Itacimirim leer je je eigen caipirinha maken: Brazilië’s nationale drankje van suikerrietrum met limoen, ook wel ‘caipi’ genoemd. De barman van je hotel legt je uit met welke verhoudingen je de beste caipirinha maakt. Natuurlijk moet dit geproefd worden. Het recept krijg je mee, zodat je er thuis van kunt nagenieten.

Decorative torn edge

Dag 15 – Itacimirim, vrij verblijf

Zoek je wat meer drukte, dan ben je met de taxi in 10 minuten in Praia do Forte. Dit levendige vissersdorp bestaat uit een autoloze straat met pastelkleurige huisjes waarin kleding- en souvenirwinkeltjes, restaurants en verschillende pousada’s gevestigd zijn. Er is een schildpadden research project en ook een capoeiraschooltje. ’s Avonds is er live muziek in de barretjes.

Langs de boulevard in Praia do Forte staan vrolijk gekleurde karretjes die kokosnoten en andere verse fruitsappen aanbieden. Ook kun je, als je je niet te veel laat afleiden door alle winkeltjes en het leven op straat en goed oplet, in de bomen vaak kleine aapjes ontdekken. Direct aan zee staat een klein kerkje en daarachter ligt het TAMAR schildpaddenproject. Zeeschildpadden leggen hun eieren op het strand van Praia do Forte en van januari tot april komen de eieren uit. Februari is de beste maand.

Decorative torn edge

Dag 16 – Itacimirim – Salvador – Amsterdam

Reistijd circa 1,5 uur excl. vlucht

In de loop van de ochtend, afhankelijk van je vluchttijd, word je opgehaald bij je accommodatie en naar de luchthaven van Salvador gebracht. De vlucht is altijd ’s nachts zodat je nog wat kunt slapen.

Dag 17 – Aankomst

Einde van de highlights Brazilië rondreis: terugkomst in Nederland.

Decorative torn edge
torn-edge

Langs highlights naar je hangmat

Onze slaapplekken

background-pattern