Naar boven

Spaceship huren

Vervoer & verblijf

Travelling in Space…

Wie op een comfortabele én opvallende manier Australië wil verkennen, gaat met onze unieke Spaceship het land door. Deze feloranje campers zijn goedkoper dan de normale campers en zijn beschikbaar langs de oost- en zuidkust van Australië (Sydney, Brisbane, Cairns en Melbourne). Het grote voordeel van de Spaceship is dat je alle vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt. Je bepaalt zelf hoeveel kilometers je per dag rijdt en waar je de nacht doorbrengt. De camper is geschikt voor de avontuurlijk ingestelde reiziger. Alle faciliteiten zoals een gaspit, koelbox, borden, pannen en bestek zijn aanwezig maar er is geen douche of toilet aan boord. Doordat de Spaceship is ontworpen als auto waarin je kunt slapen, rijdt deze variant zuiniger, is wendbaarder en sneller dan een normale camper.

Waarom een Spaceship Beta?

De Spaceship is niet alleen in huur goedkoper dan andere campers, maar ook in gebruik. De Spaceship is een combinatie van een camper en een auto. Hierdoor is de camper een samenvoeging van de beste eigenschappen van beide voertuigen; net zo wendbaar en zuinig als een gemiddelde auto, maar je kunt er ook in slapen, koken en filmkijken.
De specificaties:
– De spaceship heeft een bed dat verlengbaar is tot 2.10m. Wij lange Nederlanders kunnen hier dus makkelijk in liggen.
– Om lekker warm te liggen, zijn bedlinnen en een dekbed aanwezig.
– Aanwezig in de Spaceship: twee gaspitten, een waterreservoir, een koelbox/vriezer, licht, dvd/cd-speler, aansluiting voor je eigen I-pod en ruime opbergruimte voor 2 grote backpacks.
– Je kunt tegen een vergoeding ook een tafel en stoelen huren zodat je altijd lekker kunt zitten en genieten van de mooie omgeving.

Spaceship Beta prijzen per dag

Prijs per auto’s per dag*:

1 – 30 april
€ 36,- bij huur 11 – 21 dagen
€ 34,- bij huur 22 – 32 dagen

1 mei – 30 juni/1 augustus – 30 september
€ 28,- bij huur 11 – 21 dagen
€ 24,- bij huur 22 – 32 dagen

1 juli – 31 juli
€ 36,- bij huur 11 – 21 dagen
€ 34,- bij huur 22 – 32 dagen

1 oktober – 18 december
€ 42,- bij huur 11 – 21 dagen
€ 41,- bij huur 22 – 32 dagen

19 december – 10 januari
€ 67,- bij huur 11 – 21 dagen
€ 65,- bij huur 22 – 32 dagen

11 januari – 31 maart
€ 46,- bij huur 11 – 21 dagen
€ 42,- bij huur 22 – 32 dagen

* vraag naar de dagprijs van overige periodes

Voorwaarden huur Spaceship

Inbegrepen in de huur

Huur, 24h roadside assistence, Australie’s BTW (Goods and Services Tax 10%), standaard verzekering (exclusief ruitenwisser schade), ongelimiteerde kilometers, extra bestuurders, one way kosten en alle benodigdheden die in de camper aanwezig zijn: kookpit, beddengoed, pannen, borden, bestek, DVD/CD/aansluiting voor I-pod. De volgende extra’s zijn bij te huren:
– een tafel (AU$30,-) en stoelen (AU$15,-) of als combi (1 tafel en 2 stoelen)voor AU$ 50,-
– een tent (AU$60,-)
– een child seat (8-15kg) AU$ 50,-
– een booster seat (14-26kg) AU$ 50,-
– zomer pakket (1 tafel, 2 stoelen, een solar douche) AU$60,-
– winter pakket (verwarming, verlengsnoer, thermosfles en extra deken) AU$ 80,-

Verzekering uitbreiden

De standaard verzekering is inclusief gedeeltelijke CDW verzekering en volledige third party insurance. De laatst genoemde verzekering is tegenwoordig verplicht in Australië maar de aansprakelijk is per staat verschillend. We raden je daarom sterk aan om ook een goede reisverzekering, voorafgaand aan je reis, af te sluiten. Als je verantwoordelijk bent voor een ongeluk, dekt deze verzekering je aansprakelijkheid, mits je je aan de regels hebt gehouden (zit je dronken achter het stuur of heb je op een andere manier onveilig gereden, dan vervalt de dekking en ben je wel aansprakelijk).

Je eigen risico is AU$ 3000,-. Je bent ook verantwoordelijk voor de kosten wanneer de camper ter reparatie bij de garage staat indien je je niet hebt gehouden aan het contract en het daarom geen slijtage betreft. Daarnaast is van de verzekering uitgesloten: schade aan dak en onderkant van het voertuig en schade aan banden en glas tenzij je de all inclusive verzekering af hebt gesloten. Zorg ervoor dat je contact opneemt met het verhuurbedrijf zodra je betrokken bent bij een ongeluk.

Borg

Voor de borg van het eigen risico, is een credit card op naam van de hoofdbestuurder verplicht, het bedrag wordt van je rekening bevroren maar er niet daadwerkelijk vanaf gehaald, zoals andere verhuurmaatschappijen vaak doen. Hierdoor zijn er geen kosten wanneer het bedrag weer wordt vrijgegeven. De borg is standaard AU$ 3000,-.

Afkoop eigen risico

Je kunt het eigen risico ter plaatse verder afkopen. We hebben de mogelijkheden hieronder op een rijtje gezet.

Het is ook mogelijk om de all inclusive verzekering al bij boeking in Nederland af te sluiten en te betalen. Wel zo gemakkelijk en het scheelt je ter plaatse ruimte op je creditcard. Je betaalt dan € 19,- per dag. Als je hierin interesse hebt dan horen we het graag zodat we de all inclusive verzekering in het reisplan kunnen opnemen.

Bestuurders 18 -24 jaar Kosten per dag Te betalen borg/aansprakelijkheid Maximale kosten verzekering
Standaard AU$ 0,- AU$ 3000,-
All inclusive AU$ 30,- AU$ 0,- AU$ 1500,- (= 50 dagen)
Bestuurders 25+ jaar
Standaard AU$ 0,- AU$ 3000,-
All inclusive AU$ 30,- AU$ 0,- AU$ 1200,- (= 40 dagen)
Dekking Standaard All inclusive
Single vehicle accidents
ja
ja
Single vehicle accidents roll over nee nee
Voorruit nee ja
Glasschade nee ja, max 1 ruit
Banden nee ja, max 2 banden
Dak nee ja
Onderkant van de auto nee ja
Gratis tafel en stoelen nee nee

 

Let op: krijg je een ongeluk, dan moet je voor het resterende aantal dagen van de huurperiode opnieuw het eigen risico afkopen wil je gebruik blijven maken van de voordelen van de all inclusive verzekering.

Let op: bij een eenzijdig ongeluk waarbij de auto omslaat (Single Vehicle Roll Over), ben je in geen geval verzekerd en verantwoordelijk voor de gehele schade.

Let op: Je bent ten alle tijden, ongeacht hoe je bent verzekerd, zelf verantwoordelijk voor de kosten van het vervangen van een verloren, gestolen of beschadigede autosleutel.

Bij afkoop van het eigen risico wordt niet afgekocht: artikelen in de camper die kapot gaan en waterschade veroorzaakt door het rijden door water of op het strand.

Je schade wordt ook niet gedekt als je de regels van het contract breekt; als je onder de invloed van drugs of alcohol bent, als je onveilig gereden hebt of als je op wegen hebt gereden die verboden zijn met een huurauto te berijden.

Je dient de Spaceship gewassen en schoon (ook van binnen) in te leveren. Indien dit niet gebeurt, dan behoudt de verhuurder het recht om een schoonmaaktoeslag van min. AU$ 100,- in rekening te brengen afhankelijk van de staat waarin het voertuig wordt ingeleverd.

Mocht er onverhoopt onderweg iets mis gaan, meldt dit dan meteen bij de verhuurder. Eventuele klachten die achteraf, na de huurperiode, worden ingediend worden niet meer in behandeling genomen.

Verboden te rijden

Je mag je Spaceship alleen op geasfalteerde of bestrate wegen rijden. Hij is niet gedekt als je over zandwegen rijdt, tenzij deze goed verzorgd zijn en bijvoorbeeld leiden naar erkende campings. Een Spaceship mag mee op de ferry naar Tasmanië, Kangaroo Island en Magnetic Island mits je hier op verharde wegen gaat rijden.

Rijbewijs

Hiervoor gelden de volgende regels. Alle bestuurders:
– zijn in het bezit van een rijbewijs dat de gehele huurperiode geldig is,
– hebben een internationaal rijbewijs, opgesteld in het Engels (verplicht en verkrijgbaar bij ANWB voor ca. € 18,-).
– hebben tenminste 6 maanden het rijbewijs en zijn 18 jaar of ouder
Zowel het gewone als internationale rijbewijs moeten bij het ophalen van de auto worden getoond.

Hulp

Er is 24 uur hulp beschikbaar via een noodnummer. Er wordt een toeslag berekend als je hen belt voor niet-mechanisch gerelateerde zaken, zoals: sleutels in de camper laten zitten en camper op slot, sleutels verloren, accu niet op tijd opgeladen, platte banden, niet op tijd getankt of verkeerde benzine getankt…
Je mag alleen reparaties uit laten voeren zonder toestemming van de verhuurder indien je verdere schade aan het voertuig dient te voorkomen. Maar probeer altijd eerst contact op te nemen met de verhuurder voordat je reparaties uit laat voren. De verhuurder kan niet aansprakelijk gesteld worden voor kosten die ontstaan doordat de camper ter reparatie staat (accommodatie etc). Als je DVD/CD speler, koelkast, waterpomp of kooktoestel kapot gaat, worden ze niet als mechanische schade gezien waardoor je niet verder kunt reizen en wordt geen vergoeding gegeven als je de camper een tijdje kwijt bent ter reparatie.

Huur periode

Spaceship huur gaat per kalenderdag. De minimum huurperiode is 5 dagen als je de camper op dezelfde plek haalt en inlevert, 10 dagen voor one way huur. De verhuurlocaties zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 10:00 uur tot 16:00 uur; op zaterdag van 10:00 uur tot 13:00 uur. Je hebt een uur speling, na 17:00 uur ben je een extra huurdag verschuldigd. Voor elke dag die je langer huurt dan op het contract staat, betaal je de verschuldigde lokale dagprijs plus AU$ 100 boete per dag. Breng je de camper eerder terug, dan krijg je geen vergoeding voor de huurdagen die je niet gebruikt hebt, omdat de kans klein is dat de verhuurder voor die dagen nog een andere huurder vindt.

One way

Miminum huur is 10 dagen en er zijn geen one way kosten.

Extra’s

Als je bijkomende kosten met credit card afrekent, is er een toeslag van 1.5% voor Visa en Mastercard, en 3% voor Diners en Amex.

Voorwaarden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen door de verhuurmaatschappij. Bij pick up van het voertuig ontvang je ter plaatse een kopie van de geldende, bindende en uitgebreide voorwaarden.

Op de meeste wegen in Australië is de maximum snelheid 100 km per uur, in bewoonde gebieden is dat meestal 60 km, tenzij anders aangegeven.

background-pattern