Naar boven

Zeebonk op pinguïneiland

bouwsteen

 • Reisschema:
  Punta Arenas
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  boottrip naar pinguïneiland
 • Reissom:
  vanaf € 455,- p.p. bij 2 personen
 • Reisperiode:
  oktober - mei
✓ Bezoek het zuidelijkste puntje van Chili

✓ Maak een wandeling door het havenplaatsje Punta Arenas

✓ Vaar door de Magallanes Straat naar pinguïneiland

✓ Overnacht in een eenvoudig maar knus guesthouse in het centrum
Punta Arenas Patagonie
Decorative torn edge

Dag 1 – Punta Arenas, aankomst

Punta Arenas is de zuidelijkste stad van Chili. Kom je per vlucht aan dan zie je bij aankomst onder je bij helder weer fjorden, gletsjers en besneeuwde bergtoppen voorbij glijden. Een machtig gezicht.

De luchthaven van Punta Arenas ligt op 20 minuten rijden van het centrum. Je wordt, bij aankomst, naar een guesthouse gebracht waar je vriendelijk wordt ontvangen en je intrek neemt voor twee nachten. Punta Arenas heeft met haar 100.000 inwoners een stadser beeld dan Ushuaia, de zuidelijkste stad van Argentinië, wat meer een dorp is. Hier gebeurt meer; er wordt geflaneerd langs de boulevard, stelletjes spreken af in het romantische stadspark, er zijn winkelstraten, kroegjes en stalletjes waar mutsen, wanten en fleece truien worden verkocht. Handig voor als het toch wat kouder is dan je dacht.

Decorative torn edge

Dag 2 – Punta Arenas, bezoek pinguïneiland

Maak vanochtend een wandeling door de stad. Het zuiden van Chili was vroeger een welvarend gebied met schapenbaronnen en zeevaarders, totdat het Panamakanaal in Midden-Amerika gegraven werd. In het centrum van Punta Arenas staan nog veel oude, deftige huizen die herinneren aan die welvarende tijd. Plaza Munoz is het middelpunt, een plein met cipressen, bankjes en een monument ter nagedachtenis aan de oorspronkelijke bewoners van Vuurland. Het is ongelooflijk te bedenken dat die hier ondanks de weersomstandigheden rondliepen met alleen een schapenvel om hun lijf. Rond het plein staan villa’s van voormalige beroemde zeelieden en handelaren.

In het Magallanes museum zie je de ontwikkeling van Punta Arenas; het begin, de absurde gedachte van de Spanjaarden in 1520 om op deze ijskoude, totaal afgezonderde plek, een kolonie te stichten, tot de havenstad zoals hij er heden ten dage bij ligt. Boeiend.

Decorative torn edge

Loop vervolgens omhoog naar het Mirador Santa Cruz, waar je uitkijkt over de vrolijk gekleurde daken van de stad met daarachter de zee. Loop terug langs de begraafplaats van Punta Arenas, een serene plek met groene coniferen. Een begraafplaats aan het eind van de wereld waar niet alleen zeevaarders en schapenbaronnen begraven liggen, maar ook zoveel geschiedenis heeft, geeft een bijzonder gevoel. Lunch vervolgens in de buurt van de haven en loop als je nog zin hebt naar het museum Salesiano, wat het leven en de uitroeiing van de indianenstammen laat zien. Zeer indrukwekkend.

Om 17:00 uur word je bij je hotel opgehaald en naar de haven gebracht voor de boottocht door de legendarische Straat van Magallanes, naar het pinguïneiland. Als je niet naar Ushuaia in Argentinië gaat, is dit het meest zuidelijke punt van je reis door Patagonië. Je vaart tijdens zonsondergang, rond half 8 ben je weer terug in de haven.

Decorative torn edge

Dag 3 – Punta Arenas, vertrek

Na het ontbijt eindigt de bouwsteen. De meeste reizigers (wij zelf ook) gingen nu naar het bekendste park van Zuid Amerika, Torres del Paine. Je reist er in zes uur per bus door het desolate landschap naar toe.

Wil je de afstand (per bus 12 uur) naar Ushuaia graag per boot afleggen, dan kunnen we een plaats boeken op de Mare Australis of Via Australis. Het zijn ‘cruiseschepen’ die in vier dagen de afstand overbruggen en onderweg stoppen bij bergen en gletsjers. Prijs op aanvraag.

Kom je net van Torres vandaan en is dit het einde van je reis dan is het leuk om af te sluiten met een Paaseiland reis, te bereiken met een binnenlandse vlucht via Santiago.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Zeebonk op pinguïneiland

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Eigenwijs rondje Torres

 • Torres del Paine
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 375,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Paaseiland Chili: Maoi beelden
bouwsteen

Beeldig Paaseiland

 • Paaseiland
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 530,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern