Menu background

Naar boven

Voorbereidingen voor Thailand

blog

Geschreven op
donderdag 20 juni
Geschreven door
thailand
Delen op social media

Paspoort stempelsWaarom lijkt het altijd alsof je een volksverhuizing aan het plannen bent als je een reis voorbereidt? De dag voor vertrek race ik als een kip zonder kop van de bank naar de supermarkt om in het vliegtuig te bedenken dat ik toch nog vergeten ben lenzenvloeistof te kopen en me af te vragen of ik de voordeur wel op slot heb gedaan… Voorkom stress en plan de voorbereidingen voor de rondreis door Thailandmet onze check voor vertrek.

• Werelddekking: je betaalpas, je reisverzekering, je belbundel: standaard zijn ze ingesteld op Nederland of Europa, controleer de instellingen zodat je ze ook in Thailand kunt gebruiken.

• Reisdocumenten: controleer en print je reisbescheiden, en maak dan ook meteen een kopie van je paspoort. En voor de zekerheid, mocht er iets met je bagage gebeuren, is het handig om alle documenten, inclusief die paspoortscan ook digitaal beschikbaar te hebben, bijvoorbeeld in de inbox van een emailaccount waar je overal bij kunt. Trouwens handig om dit naar de ‘thuisblijvers’ te mailen, zodat ook zij weten waar je bent tijdens je reis. Ga je de grens over naar Laos of Cambodja? Dan heb je pasfoto’s nodig, maak ze alvast voor vertrek. En regel alvast een internationaal rijbewijs, mocht je in Thailand gaan autorijden.

Vlucht naar Thailand• Telefoon: alle providers bieden buitenlandbundels aan waar je tijdens je reis gebruik van kunt maken. Gebruik ze alleen wanneer het echt nodig is, want daar waar je gebruik kunt maken van Wifi, bel je met je smartphone gratis via bijvoorbeeld Skype of de belfunctie van Whatsapp. Download voor vertrek alvast handige apps zoals de gratis ‘Speak Thai’ app van The Tourism Authority of Thailand of apps van de luchtvaartmaatschappijen, zodat je via je telefoon kun inchecken voor je binnenlandse vlucht.

• Voor de zekerheid: langs de GGD of tropenarts geweest voor vaccinaties? Gecontroleerd of je paspoort nog zes maanden geldig is na aankomst in Thailand? SOS-nummer genoteerd voor als er straks iets mis gaat (staat ook in onze reisbescheiden)?

• Voor de vlucht: boek alvast je stoelen en check in online, dat scheelt je tijd op de luchthaven en je kunt naast je reisgenoten zitten. Zorg dat je e-reader, tablet of smartphone volgeladen zijn met boeken en spelletjes, dan vliegt die vlucht voorbij. Over volgeladen gesproken: zorg ervoor dat de SD-kaart van je camera dat vooral niet is. Leeg deze bij je voorbereidingen voor Thailand, zodat je ‘m daar weer vol kan schieten.

bangkok thailand• Voor in Thailand: Nancy Chandler maakt heel mooie handgetekende plattegronden van Bangkok en Chiang Mai, waarop niet alleen de highlights staan, maar ook waarom je ze zou moeten bezoeken. Je kunt ze op haar website nancychandler.net downloaden. Thaise Baht pin je makkelijk op de luchthaven. Koop dan ook meteen een flesje water, zodat je kleine biljetten hebt om een fooi te geven aan je taxichauffeur of bell boy. Heb je een voedselallergie of vind je bepaalde dingen niet lekker? Als je nu al het Thaise woord daarvoor opzoekt, hoef je straks niet met handen en voeten het woord ‘koriander’ uit te beelden.

En als je hier allemaal aan gedacht hebt, dan ben je klaar om te gaan. Oh nee, je koffer moet natuurlijk ook nog ingepakt! Geen nood, daar gaan we je ook bij helpen, ons volgende blog is de inpaklijst

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van alle artikelen