Thailand – heus niet alleen voor backpackers

blog

Geschreven op
woensdag 13 juli
Geschreven door
Eva Derks
Delen op social media

Reisblog Thailand Thailand staat bekend als dé nummer-1-bestemming voor kersverse backpackers die op hun twintigste voor het eerst de wereld in trekken. Maar er is absoluut meer te doen dan alleen op het strand liggen en alcohol drinken uit buckets op de Full Moon Party. Sterker nog, wij zijn ervan overtuigd dat het Land van de Glimlach voor iedereen en elk soort reiziger wat te bieden heeft! We vertellen je graag meer over een ideale rondreis Thailand waarbij je dit juist ontwijkt.

 

 

 

Bangkok paleisVoor ieder wat wils

Thailand bestaat eigenlijk uit de ideale mix van verschillende activiteiten voor je vakantie: tempels voor wat cultuur, jungle voor een vleugje natuur en avontuur, mooie stranden om te relaxen en natuurlijk een geweldige keuken om van te genieten. Met al deze ingrediënten kun je je eigen ideale reis maken. Hou je van strand? Ga dan twee weken eilandhoppen in het zuiden. Moet je van zon-zee-zand niks hebben? Kies dan voor een meerdaagse trekking of selfdrive in het noorden. In Bangkok kun je drie dagen tempelen, maar ook juist lokale markten en shoppingmalls afstruinen. Eigenlijk is het gewoon niet mogelijk om te zeggen dat je Thailand níet leuk vindt!

 

Thailand met de treinVerschillende manieren van vervoer

Ook qua vervoer valt er in Thailand genoeg te kiezen. Reis je op een wat krapper budget, kies dan budgetbewust voor nachttreinen om lange afstanden te overbruggen en pak af en toe eens een lokale bus. Ga je puur voor gemak, heb je meer te besteden of gewoon weinig tijd, dan kun je ook verschillende handige binnenlandse vluchten of privétransfers inplannen om efficiënt rond te kunnen reizen.

 

bijzonder overnachten ThailandAccommodaties in alle soorten en maten

Riksja Thailand biedt verschillende soorten hotels aan, waarbij we zoveel mogelijk kiezen voor leuke kleinschalige hotels in de sfeer van het land. Dat deze niet altijd duur hoeven te zijn, blijkt uit ons brede aanbod. Bij veel bouwstenen kun je zelf kiezen in welke categorie hotel je wilt slapen: eenvoudig maar sfeervol, comfortabele middenklasse, of ga je af en toe voor een special stay waar je net dat extraatje vindt in sfeer, lokatie of luxe?

 

Genieten van ThailandMeer vakantie voor je geld

Thailand is populair bij jonge backpackers omdat het prijsniveau een stuk lager ligt dan in Nederland. Het is zelfs een van de goedkoopste landen in Azië om rond te reizen, onder andere ook vanwege de uitgebreide infrastructuur op het gebied van transport en hotels. En dat betekent dat je hier ook als niet-backpackers goed gebruik van kunt maken. Omdat de prijzen van bijvoorbeeld hotels lager liggen, krijg je hier simpelweg meer vakantie voor je geld. Leuk toch?

 

We helpen je graag op weg

Bij Riksja Thailand > geloven we dat elke reiziger de kans moet krijgen om op zijn eigen, persoonlijke manier het land te leren kennen. Daarom zijn we altijd op zoek naar unieke en verrijkende ervaringen buiten het gebaande toeristenpad, die je dichter bij de het karakter van het land brengen. Van homestays op het platteland tot olielampjes op een ongerept strand, met onze bouwstenen kun je je eigen ideale Thailand-reis bouwen. Onze reisspecialisten helpen je graag om jouw ideale reis samen in elkaar te puzzelen.

 

Meer lezen? Ga hier terug naar ons Thailand blog vol inspiratie.