Naar boven

Thailand: op deze plekken wil je wat langer blijven

blog

Geschreven op
donderdag 11 februari
Geschreven door
Tessa Vermij

chiang-mai-thailand-fiets-leonie

Wie voor twee of drie weken naar Thailand gaat, wil waarschijnlijk zoveel mogelijk zien van het land. Tempels, jungle, wereldsteden, strand; Thailand heeft het allemaal. Maar met al die reiservaring die wij ondertussen hebben opgegaan, kunnen we je ook vertellen dat het soms heel fijn is om net even wat langer op een plek te blijven. Zodat je de ware aard van een land kunt ontdekken, het straatleven kunt gadeslaan, een bijzonder gesprek kunt hebben met de eigenaar van je guesthouse of nog een extra excursie kunt doen. We delen onze favoriete plekjes met je waar je gerust wat langer kunt blijven.

 

  1. thailand-koken-chiang-maiChiang Mai

De stad Chiang Mai is vaak de uitvalsbasis voor een trekking in het noorden van Thailand, omdat er in de omgeving veel bergdorpen liggen die je kunt verkennen. Wij vinden de stad zelf ook een bezoek meer dan waard: het is kleiner dan Bangkok, en daardoor minder chaotisch en makkelijker navigeerbaar. In en rond Chiang Mai is verder ook van alles te zien en te doen. Op de markten vind je lokale lekkernijen en souvenirs en net buiten de stad ligt de mooie Doi Suthep-tempel. Wij hebben ook een aantal leuke dagexcursies uitgekozen die je kunt toevoegen aan je verblijf in Chiang Mai als je een nachtje langer blijft; ga bijvoorbeeld tokkelen tussen de boomtoppen of leer Thais koken.

Klik hier voor meer info over onze bouwsteen Ontdek Chiang Mai

  1. jungle-zuid-thailand-reis-relaxenKhao Sok National Park

Het Khao Sok National Park ligt in het zuidelijke deel van Thailand, precies tussen de oost- en de westkust in. Hierdoor kun je de jungle van Khao Sok gemakkelijk bezoeken op weg naar de mooie eilanden die voor de kust liggen. We hebben in Khao Sok samen met onze lokale partner de Anurak Community Lodge gebouwd, waar je op een verantwoorde manier van het regenwoud kunt genieten. Wil je een bijzondere ervaring toevoegen? Blijf dan een extra dag en slaap een nachtje op een drijvend huisje op een adembenemend mooi meer. Het huisje is basic, maar de schoonheid van de omgeving komt hierdoor extra tot zijn recht.

Klik hier voor meer info over onze bouwsteen Woudreuzen en meren

  1. thailand-ontspannen-angthong-eilandenOp elk eiland 🙂

Tja, natuurlijk is het altijd een goed idee om wat langer op een (of meerdere!) van de Thaise eilanden te verblijven. Behalve dat dit erg relaxt is, kun je op de meeste eilanden ook leuke activiteiten ondernemen. Ga bijvoorbeeld quadrijden in de binnenlanden van Ko Samui, klim naar een waterval op Ko Chang of maak een kajaktrip door de mangroven op Ko Lanta. Natuurlijk mag je ook gewoon lekker helemaal niks doen: fruitshake in de hand, hup in die hangmat en genieten maar!

Klik hier voor meer info over onze strandbouwstenen in Zuid-Thailand

 

Thailand blijft een heerlijk land. Heb je ook de plannen om te gaan? Bekijk onze Thailand reizen en bouw je eigen reis. Toch nog wat hulp nodig? Uiteraard mag je ons altijd even bellen, op basis van jouw wensen maken wij een vrijblijvend reisvoorstel voor je.

background-pattern