Roze dolfijnen spotten in Khanom

blog

Geschreven op
dinsdag 1 augustus
Geschreven door
Eva Derks
Delen op social media

Roze dolfijnen spotten? In het wild? Dat kan in Thailand! En wel in het dorpje Khanom. Misschien zegt dit je niet zoveel en dat is ook niet zo gek: Khanom is namelijk een nog vrijwel onontdekte plek in het zuiden van Thailand, net onder Suratthani. Toch vinden wij dat het niet mag ontbreken in je Thailand rondreis. Wij leggen je graag uit waarom.

 #1 Roze dolfijnen

Dé trekpleister van Khanom: roze dolfijnen. Ze zwemmen rondom de kust en grote kans dat je ze ook echt gaat zien. De inwoners weten precies waar ze moeten zoeken. En trots dat ze zijn wanneer de dolfijnen tevoorschijn komen. Niet alle dolfijnen zijn overigens roze: naarmate ze ouder worden, verandert de kleur van hun huid. Er zwemmen dus ook veel grijze dolfijnen. Als je geluk hebt, zie je ze zelfs beiden!

#2 Ongerept Thailand

Het toerisme in Thailand heeft zich flink ontwikkeld de laatste jaren. Khanom is daarentegen nog steeds klein en rustig. De toeristen die je ziet zijn voornamelijk de Thai zelf die hier graag hun weekend doorbrengen. Er is geen openbaar vervoer en er zijn zelfs geen taxi’s. Je vindt er een handje vol hotels en een paar gezellige (vis)restaurants langs de verlaten straten met palmbomen.

 

 

# Het witte zandstrand

Brede, witte zandstranden zonder hordes toeristen: waar vind je dat nog in Thailand? Het strand in Khanom is ongeveer 10 kilometer lang en rustig. Met Ko Samui in de verte, heuvels op de achtergrond en een prachtige zonsondergang, is dit de ideale plek om heerlijk tot rust te komen.

 

 

#3 Het eten

Ben je gek op visgerechten? Dan zit je hier helemaal goed. Omdat Khanom aan de kust ligt, wordt er veel verse vis gevangen. Naast vis, hebben ze natuurlijk nog veel meer keuze. Wij vinden restaurant Tonyee Seafood een absolute aanrader. Goede prijs-kwaliteit verhouding, vriendelijk personeel en een mooi uitzicht!

Ben je, naast roze dolfijnen spotten, op zoek naar een Thailand rondreis? Khanom is goed te combineren met de eilanden Ko Samui, Ko Phangan en Ko Tao. Ook de jungle van Khao Sok met Khanom is een goede en leuke combinatie.