Fietsen in Thailand

blog

Geschreven op
donderdag 28 december
Geschreven door
thailand
Delen op social media

In Nederland hebben we meer fietsen dan inwoners en die gebruiken we niet alleen praktisch, maar ook voor de lol. Niet zo gek dus, dat we op reis ook graag op de pedalen trappen en laat je nou heel goed kunnen fietsen in Thailand. Van verborgen steegjes in de grote steden tot weggetjes door de rijstvelden of stevige tochten door het bergachtige noorden. Natuurlijk kennen wij de mooiste plekjes om te fietsen in Thailand.

Fietsen in Bangkok

Iedereen wil fietsen in Bangkok en dat dat snappen wij heel goed, want het is zo leuk om door de kleine straatjes van China Town te rijden, zo vanuit de drukte het dagelijkse Thaise leven in. De Thai zetten hun tafels en stoelen op de stoep en zitten in hun volksbuurtje tussen de vele vogelkooitjes te kijken naar het leven dat langskomt. Je gids loodst je door de kruip-door-sluip-door steegjes en neemt je mee naar de Chao Phraya rivier, waar de fietsen op een longtailboot worden geladen en je naar de westzijde van Bangkok vaart. Een totaal andere wereld, die meer weg heeft van het platteland, met zijn huisjes op palen, midden in tropische tuinen.

Fietsen in Sukothai

De tempelruïnes van de koningsstad Sukothai liggen in een groen park met lange lanen, die zich perfect lenen voor een fietstocht langs de tempels. Geen hoogteverschil en een fijn briesje, tussen de hete stenen van de tempels. Bij de ingang van het park kun je fietsen huren, maar nog veel leuker vind ik de fietstocht die de hele dag duurt, waarbij je door een gids wordt opgehaald bij je hotel en dwars door de rijstvelden naar de tempels rijdt. Mijn gids was een lokale rijstboer, die de omgeving op zijn duimpje kende en me niet alleen veel over de tempels en geschiedenis van het land vertelde, maar ook over zijn dagelijkse leven. Over zijn werk in de rijstvelden, zijn studie in de grote stad en het fietsexcursiebedrijfje dat hij was gestart en waardoor hij nu een verjaardagstaart voor zijn dochter kon kopen.

Fietsen in Chiang Mai

Chiang Mai mag dan het kleine broertje van Bangkok zijn, het is nog steeds een flinke stad en de fiets is dus ideaal om je omgeving te verkennen. Onze fietsexcursie brengt je langs de belangrijkste tempels, de stadsmuur die in een vierkant om het centrum gebouwd is en een lokale markt, waar je rambutans en ander exotisch fruit kunt proeven. Liever iets avontuurlijkers? Ga dan off-road tijdens de trekking Trek van bergdorp naar bamboevlot, waar je behalve een pittige voettocht ook een stuk fietsend per mountainbike aflegt. De paden zijn niet verhard, maar wel vlak en prima te doen. Je rijdt tussen de fruitplantages en door dorpjes en maakt een stop bij een tempel, waar je je schoenen uittrekt en in een wolk van wierook tegenover boeddha zit.

Fietsen in Pai

Wie wel eens iets ander wil dan dat hele platte Nederland, kan in Pai zijn hart ophalen. Pai ligt in een groene vallei tussen bergen en heuvels en de mountainbiketocht door deze heuvels is best pittig, maar wordt keer op keer beloond met een geweldig uitzicht: een glooiend landschap van vele tinten groen, met daartussen roestkleurige rotsen. Bergop zet je flink de sokken erin, bergaf laat je de pedalen los en zweef je naar beneden met de wind in je haar. Onderweg kom je op adem bij hoge uitzichtpunten, een aardbeienboerderij (lekker vers sap!) en de Pai Canyon, waar je klautert op oranjebruin gesteente en uitkijkt over de vallei. Populair bij zonsondergang, maar ook de rest van de dag heel mooi.

Thailand Bangkok reis
Bangkok
bouwsteen

Bangkok your own way

  • Bangkok
  • 3 dagen / 2 nachten
  • € 92,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Door de groene heuvels van Pai

  • Chiang Mai - Pai
  • 3 dagen / 2 nachten
  • € 158,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge