Phuket: overslaan of bezoeken?

blog

Geschreven op
vrijdag 17 juni
Geschreven door
Eva Derks
Delen op social media

phuket-kata-beach-blogPhuket is een van de bekendste strandplaatsen in Thailand. En in alle eerlijkheid: het heeft bij avontuurlijk ingestelde reizigers niet echt een goede naam. Wie aan Phuket denkt, ziet al gauw beelden opdoemen van massatoerisme, neonlicht, karaokebars, bomvolle stranden en middelbare westerlingen met een knappe jonge Thaise dame aan hun arm.

Maar wist je dat Phuket een eiland is van 50 kilometer lang en 20 kilometer breed, met een heleboel verschillende plaatsen, stranden en baaien? Patong Beach en de streek daaromheen is waar je alle hierboven geschetste beelden vindt; het is een gebied dat wij het liefst links laten liggen. Maar er zijn twee plekken op Phuket die wij eigenlijk heel leuk vinden, ieder met een eigen karakter.

 

phuket-old-town-straatjePhuket Town

Tja, misschien is het niet het eerste waar je aan denkt bij Phuket. Maar de grootste stad op het eiland is Phuket Town en dit is een verrassend leuke plaats. Het heeft een gezellig centrum met oude koloniale gebouwen in de typisch Sino-Portugese stijl. Oftewel: mooie gevels, veel gekleurde tegeltjes en houten luiken. In deze ‘shophouses’ zijn nu vaak restaurants en gezellige koffietentjes gevestigd. Dat maakt Phuket Town de ideale stopover als je bijvoorbeeld vanuit het noorden van Thailand komt en een nachtje moet overbruggen, voordat je de volgende ochtend kunt doorreizen richting de eilanden Ko Yao Yai of Ko Raya. Bijkomend voordeel: Phuket Old Town ligt dicht bij de pier, dus je hopt de volgende ochtend zo op een boot.

Onze tip voor een snackstop: i-46 Oldtown Café. Het is een familiegerund cafeetje waar je plaats neemt in een soort woonkamer tussen de familiefoto’s. De koffie en Chinese snacks zijn fantastisch! ’s Avonds kun je te voet naar winkelstraten met leuke restaurants, bars, souvenirshops en allerlei andere winkels. Er zijn massagesalons, kappers… Wij namen hier voor 4 euro een pedicure en liepen met keurig geknipte en verzorgde voetjes het hotel weer in.

phuket thailandKata Beach & Karon Beach

Eerder zeiden we al dat we de kermis van Patong Beach liever overslaan. Maar twee stranden die we wel heel leuk vinden zijn Kata Beach en Karon Beach, aan de zuidwestkust van Phuket. Hier vind je gezellige drukte met strandclubs, restaurants en barretjes, maar niet het massatoerisme wat je verder naar het noorden vindt. Kata en Karon zijn ook populaire stranden bij families, wat direct al aangeeft dat er een ander publiek komt. Hier kun je ontspannen met je voeten in het zand en cocktails drinken in een hippe bar. Daarnaast heeft je hotel een heerlijk zwembad. Best een hele fijne plek om even te relaxen.

Wil je vanuit Phuket verder hoppen richting de eilanden in het zuidwesten van Thailand? Bekijk dan het bouwsteenoverzicht Zuid-Thailand met al onze eilandbouwstenen. Onze Thailand-reisspecialisten helpen je graag bij het samenstellen van een reisschema dat past bij jouw wensen.