De Thailand reis van reisspecialist Anne

blog

Geschreven op
vrijdag 17 november
Geschreven door
Eva Derks
Delen op social media

Precies een jaar geleden kwam Anne ons Thailand team versterken. Zelf was ze al een keer in Thailand geweest en ze wilde dolgraag haar kennis met andere reizigers delen. Afgelopen juni vertrok ze wederom naar Thailand om nieuwe gebieden te ontdekken, maar ook om de Riksja manier van reizen te ervaren. Ik heb Anne een aantal vragen gesteld over haar Thailand reis.

Wat was je route?

Bangkok – River Kwai – Ayutthaya – Khanom – Ko Samui

 

Wat was het hoogtepunt tijdens je Thailand reis?

Het ultieme hoogtepunt van mijn Thailand reis was het dolfijnen spotten in Khanom. Nog nooit eerder had ik deze intelligente dieren in het wild gezien. We hadden geluk en de ene na de andere dolfijn kwam tevoorschijn. De lucht was strakblauw en het zonnetje scheen. Daarnaast hadden we een super lieve gids die net zo enthousiast was bij het zien van een dolfijn als wij. Dat maakte de ervaring natuurlijk extra bijzonder.

Wat mag er niet ontbreken tijdens een reis door Thailand?

Heel cliché maar de fietstocht in Bangkok moet je gewoon gedaan hebben. Iedereen die ik voor mijn reis naar Thailand sprak is hier mega-enthousiast over, dus moest ik hem ook uitproberen. En waar fietsen zijn, daar zijn Nederlanders… Met een groepje van ongeveer tien Nederlanders gingen we fietsend door de smalle straatjes van Chinatown en over de groene bananenplantages. Ik ben daarnaast gek op Thais eten, dus de uitgebreide lunch aan het water was echt genieten.

 

Welke overnachting sprong er voor jou uit?

Ondanks dat ik natuurlijk al veel van onze slaapplekken af wist, overtrof het verblijf in Ayutthaya al onze verwachtingen! Wij kozen ervoor om in de special stay accommodatie te verblijven: een knus gastenverblijf met maar zeven kamers. De Thaise gastvrouw is ontzettend lief en behulpzaam en we voelden ons gelijk thuis tijdens onze Thailand reis. De kamers zijn heel schoon en zien er ook mooi uit. Je hebt buiten voordat je de kamer instapt ook nog een leuk zitje, waar wij na onze fietstocht door de tempels genoten van een verfrissend Thais biertje. En ondanks de hitte, was het hebben van geen zwembad absoluut geen gemis. De heerlijke (ruime!) buitendouche maakte namelijk veel goed.

 

Viel er nog wat tegen?

Ik vond het rustige dorpje Khanom verrassend leuk, maar het rustige had ook z’n keerzijde. Er is niet zoveel te doen en er was niet veel keus qua restaurants. Gelukkig kregen we van iemand uit het hotel een leuke tip waar we ’s avonds konden gaan eten. Een knus restaurant met voornamelijk lokale inwoners waar je kon genieten van een Thaise maaltijd en een prachtige zonsondergang. We waren na de eerste avond verkocht en besloten hier de tweede avond nogmaals te gaan eten. Let wel op dat je niet een te pittige curry besteld, dat overkwam mij namelijk de tweede keer. Nu kunnen we er gelukkig om lachen…

 

Vlucht naar ThailandWaarom zou je andere mensen aanraden om met Riksja Thailand op reis te gaan?

Ik vond het heerlijk dat alles van tevoren geregeld was. Thailand is een goed bereisbaar land en ik wil zeker niet ontkennen dat je sommige dingen prima zelf kan regelen. Ik vond het fijn dat de wat moeilijkere transfers al vastlagen en dat ik ook de vrijheid had om zelf nog iets te regelen. Ook vond ik het echt een pluspunt dat alle hotels door mijn collega’s waren bezocht en uitgekozen waren. De sfeer en de locaties van de hotels waren super.

Wil je ook graag aan de slag met jouw reis door Thailand dan helpt Anne of een van haar enthousiaste Thailand collega’s je graag verder.