Je favoriete films in Thailand

blog

Geschreven op
donderdag 26 april
Geschreven door
Eva Derks
Delen op social media

Wilde jij nou ook altijd al weten hoe filmsterren zich op locatie voelen? Tijdens je rondreis door Thailand kan je de onderstaande filmspots bezoeken en even een filmster zijn. Kortom, ga feesten in Bangkok, slangen vangen in Noord-Thailand en ‘May the force be with you’ in Krabi.

1. The Hangover 2, BangkokRooftopbar Bangkok

Wat er gebeurt in Vegas mag dan wel in Vegas blijven, maar wat er gebeurt in Bangkok mag je van de daken schreeuwen! Ga een avondje uit naar de Lebua Skybar in Bangkok. Hier kan je niet alleen lekkere cocktails drinken maar ook van het panorama-uitzicht genieten terwijl je de eerste filmspot bezoekt. Vergeet je chique outfit niet, want er geldt een heuse dress code voor alle filmsterren in spe!

Weet je nog die scène waarbij ze met de speedboot rondscheurden over het water? Ja die! Dat was op de Chao Phraya Rivier die dwars door de stad stroomt. Zonder de adrenalinekick maar wel een ervaring rijker, kun je dit nadoen door de Chao Phraya Express te nemen naar Wat Pho. Dit is de tempel van de liggende boeddha (Phra Buddhasaiyas) en duizend andere boeddhabeelden.Chinatown fietstour

Een andere scène is opgenomen op een olifant in de drukke straat genaamd Soi PhiPhaysa. De straat ligt in Chinatown, een historisch gedeelte van de stad waar je al gauw een halve dag spendeert. Ondanks dat je er niet op een olifant doorheen kan rijden, is te voet of met de fiets minstens zo leuk. Neem een kijkje bij onze bouwsteen Bangkok your own way om te zien wat er allemaal mogelijk is!

 

2. Rambo III, Chiang Mai

In het begin van de film start Rambo zijn reis in het noorden van Thailand. Jij hoeft natuurlijk niet slangen vangend door het leven te gaan, maar er zijn genoeg andere avontuurlijke herinneringen te maken. Zo kan je met een bamboevlot de rivier af richting Chiang Mai of bij het Karen-volk verblijven en een beetje Karen leren. Wedden dat niemand je in Nederland verstaat? Zo kan je het als je eigen code taal gebruiken.Doi Suthep

De openingsscène van Rambo III is deels gefilmd bij de Wat Phra That Doi Suthep. Daar kan je gemakkelijk komen door een ritje van ongeveer 45 minuten te maken met de songthaews. Dit zijn rode trucks die de streekbussen van Chiang Mai zijn. Geniet onderweg van de vele kronkelweggetjes en mooie uitzichten, maar spaar vooral je energie. De échte klim naar de tempel moet namelijk nog beginnen.

Phuket3. Star Wars 3 – Revenge of the Sith, Krabi & Phuket

De landschappen van Krabi zijn lastig te herkennen in deze film, maar het is het toch écht! Ondanks dat het lastig wordt om net zoals in Star Wars te vliegen tussen de rotsformaties door, kun je wel grote hoogte (600m) bereiken door de Tiger Cave Tempel te beklimmen. De grootste uitdaging hierbij is dan vooral om de apen te ontwijken of een nieuw record te vestigen en de 1.237 treden op te rennen. Als laatste kan een bezoek aan het schiereiland Phuket en dan vooral de Phang Nga Bay niet uitblijven. Hier wonen Wookie, Chewbacca en Kaskyyyk.

Ben je door al deze filmspots enthousiast geworden en wil je je ook een filmster wanen in Thailand? Neem dan een kijkje op onze website voor rondreizen door Thailand.