Menu background

Naar boven

Gastblog – Reizigers op reis

blog

Geschreven op
maandag 23 november
Geschreven door
Tessa Vermij
Delen op social media

oma-thailand-reisverslag
Wij kunnen zelf de hele dag door over Thailand praten (en dat doen we natuurlijk ook tijdens ons werk!), maar we vinden het ook heel leuk om jullie aan het woord te laten, dan hoor je het eens van een ander. Deze zomer schreven we een blogwedstrijd uit voor reizigers op reis en van Tamara kregen we deze ontwapenende inzending over het dagelijkse leven bij een van onze accommodaties: van de gebaande paden af, recht in de Thaise realiteit. Dit is haar reiservaring in Ayutthaya:

homestay-ayutthayaVoel je thuis

“Het busje stopte voor onze accommodatie in Ayutthaya. Mijn zoon had al verschillende keren gevraagd of er in dit hotel ook een zwembad aanwezig was, na aankomst bleek dat echter niet het geval. De eerste teleurstelling werd meteen goed gemaakt toen bleek dat het hotel beschikt over verschillende huiskatten die nu jonge kittens hadden. Mijn beide kinderen kwamen naar buiten met een klein katje op hun arm. Terwijl ik met een deel van onze bagage de weelderig begroeide tuin doorliep op weg naar de ingang, voelde ik me direct thuis. De tuin is met zorg aangelegd en verbindt verschillende zitjes met elkaar door sfeervolle paadjes. Dit alles in een tropische setting.

 

reisverslag-ayutthayaOma op tafel

Bij binnenkomst moest ik mijn ogen even laten wennen aan het donkere, lage interieur. De inrichting is koloniaal met overal donkere zware meubels en Thaise tierelantijnen. Bij de ingang keek ik naar links en daar zat oma…. op tafel… Een heel oud mager vrouwtje in kleermakerszit op de tafel vlakbij de keuken. Ze begroette me met een nagenoeg tandeloze glimlach. Vervolgens stak ze haar hand uit richting de keuken en werd haar wat gekookte rijst aangereikt wat ze dankbaar oppeuzelde. Verbaasd en geamuseerd bekeek ik dit tafereel. Als oma van tafel klimt blijkt haar rug zo krom als een hoepel. Voorover gebogen schuifelt ze het vertrek door.

 

ayutthaya-homestayPraten zonder woorden

Het hotel wordt gerund door een Thaise familie waarvan alleen de jongere generatie goed Engels spreekt. De kleindochter van oma en haar broer beantwoorden al onze vragen over de bijzondere tempelruïnestad Ayutthaya en laten ons onze kamers zien. De moeder, de dochter van oma, staat in de keuken en maakt met zorg de lekkerste Thaise gerechten. Het hotel is het huis waar deze Thaise familie zelf ook woont. Het woonvertrek waar je incheckt is ook hun woonkamer. Ik vond het een hele mooie ervaring om een Thais gezin van zo dichtbij mee te maken. Het is een bijzondere plek met gastvrije bewoners waarbij oma-die-op-tafel-zit voor mij een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Ook al heb ik geen woord met haar kunnen praten.”

Wil je ook aan – pardon, óp – tafel met oma, knuffelen met de katjes en proeven van de Thaise keuken én het Thaise leven, boek dan de bouwsteen die Tamara heeft gedaan: Tempels en tuktuks voor ook zo’n bijzondere reiservaring. Zie je en passant ook nog de wereldberoemde tempelruïnes van koningsstad Ayutthaya…

Ook leuk om te lezen van onze reizigers:

Foto’s van onze reizigers

Reiservaringen van onze reizigers

Filmpje van onze reiziger Remi