Je hotel in Thailand: standaard of special stay?

blog

Geschreven op
donderdag 16 februari
Geschreven door
Eva Derks
Delen op social media

Bijzonder hotel ThailandTijdens het puzzelen met de bouwstenen voor je reis kom je geregeld de optie tegen om te kiezen tussen verschillende types verblijf in Thailand: de standaard accommodatie en de special stay accommodatie. Maar wat is precies het verschil? En hoe maak je een keuze? Wij helpen je graag een handje op weg door de grootste verschillen tussen een aantal van onze standaard en special stay accommodaties toe te lichten.

Alle accommodaties in Thailand die wij aanbieden zijn middenklasse hotels die door ons zijn bezocht en die wij vooral hebben uitgekozen op sfeer en ligging. De hotels zijn niet super luxe, maar wel schoon en verzorgd. Het aantal sterren van een hotel hoeft niet altijd evenveel te zeggen. Wij vinden het vooral erg belangrijk dat je belandt op een bijzonder plekje in Thaise sferen.

Special stay BangkokBangkok

Beide hotels in Bangkok zijn centraal gelegen. Ook hebben ze allebei een zwembad, zodat je na aankomst of juist voor vertrek nog even een verfrissende duik kan nemen. Het leuke van ons special stay hotel in Bangkok is dat het gelegen is aan de rivier. Je stapt dus zo na je ontbijt in de watertaxi, want die stopt precies achter je hotel. De ideale manier om Bangkok vanaf het water te verkennen. Daarnaast kijk je vanaf het zwembad op het dak zo uit op de skyline van Bangkok.

Special stay Ko SamuiKo Samui

Ons standaard hotel op Ko Samui ligt tussen Chaweng en Lamai in. Veel te druk zou je misschien zeggen, maar dit hotel ligt net iets meer afgelegen waardoor het er juist erg rustig is. Je zit direct aan het strand, dat wordt gedeeld met maar een paar andere hotels. De special stay accommodatie ligt wat centraler op Lamai beach en kan in de zomer wat drukker zijn. Het grootste verschil zit vooral in het stukje comfort wat het hotel te bieden heeft. Je kamer is wat groter en luxer, het ontbijt is net iets uitgebreider en er wordt echt aandacht besteed aan de kleinste details. Zo toveren ze zelfs de kussens bij het zwembad dagelijks om tot een andere kleur.

Hotel Ko HaiKo Hai

Ko Hai is een goed voorbeeld dat het verschil in accommodaties niet altijd hoeft te betekenen dat je in een ander hotel verblijft of dat je kamer een stuk luxer is. Wij zijn namelijk zo enthousiast over onze accommodatie op Ko Hai dat het verschil alleen zit in de ligging van je hutje. Normaal gesproken boeken we een hutje in de tuin en ben je met een minuutje op het strand. Ga je toch liever voor de special stay? Dan zit je direct aan het witte zandstrand en kijk je uit over de helderblauwe zee…