Favorieten van Riksja Thailand

blog

Geschreven op
woensdag 21 januari
Geschreven door
Tessa Vermij
Delen op social media

Favorieten van Thailand online
“Wat zou jij doen?” is een vraag die wij als reisspecialisten vaak krijgen als we helpen bij het samenstellen van een reis. En op die vraag is heel moeilijk antwoord te geven, want we kunnen voor een ander niet bepalen waar hij het meeste van geniet op vakantie. Bovendien hebben we alleen bouwstenen van plekken gemaakt die we oprecht de moeite waard vinden. Maar natuurlijk hebben we allemaal wel onze eigen favorieten…

 

Reisspecialist Danielle Thailand

 

 

Daniëlle: “De stad Chiang Mai, in het noorden van Thailand, vond ik een heel aangename verrassing vergeleken met het bruisende, maar ook chaotische Bangkok. Grote delen van de stad zijn autovrij, waardoor het overzichtelijker en rustiger is. Als je in de schemering over de avondmarkt schuifelt, doet deze grote stad zelfs knus aan.”

Froukje: “Niet alleen de geschiedenis van de River Kwai is indrukwekkend, de omgeving van de rivier is dat ook. Aapjes in de dichte jungle, helderblauwe watervallen waar je in mag zwemmen… En dan kun je ook nog overnachten op het water. ’s Avonds gaan de olielampjes aan op de drijvende huisjes en zie je een lint van lichtjes langs de rivier slingeren.”

 

Ellen op fiets Bangkok ThailandEllen: “Wat was het leuk om hoofdstad Bangkok per fiets te verkennen. Ik was er midden in het hoogseizoen met veel andere toeristen, maar opgedeeld in kleine groepjes merkten we daar niks van en had je het gevoel de enige te zijn. We hadden fantastische gidsen die heel betrokken waren bij de groep en ons stukken van Bangkok lieten zien, waar voor je gevoel nog nooit eerder een reiziger is geweest.”

Harm: “Er zijn maar weinig reizigers die in Thailand de auto pakken en dat terwijl het zo’n leuke manier is om het land te ontdekken. In het zuiden van het land is een route die je van de karstrotsen van de westkust naar de uitgestrekte stranden van de oostkust brengt. Onderweg rij je door het groene binnenland. Als je de tijd hebt, blijf dan een nachtje langer in National Park Khao Sok. Je hebt dan een volle dag om te speuren naar aapjes in de jungle.”

 

Mara in ThailandMara: “Een land leren kennen begint voor mij bij de bevolking. Tijdens onze bouwsteen Kokosnoot in de achtertuin krijg je de kans om met de Thai samen te leven en te ervaren hoe het dagelijkse leven verloopt in een vissersdorp. Gewoon een paar uurtjes palmbladeren vlechten en ondertussen kletsen met handen en voeten. Ook mooi: een omaatje dat vissen als huisdieren houdt in een stukje van de rivier en ze giechelend kleine kunstjes laat doen.”

 

 

 

Lees bij de bouwstenen onze favoriete bestemmingen nog eens door
of
Ga hier terug naar het overzicht van alle artikelen