Riksja Thailand voegt iets toe

blog

Geschreven op
dinsdag 31 maart
Geschreven door
Eva Derks
Delen op social media

thailand offering feest
Toen onze collega Marius vijftien jaar geleden vanuit zijn zolderkamer Riksja Travel startte, met Thailand als eerste bestemming, had hij een duidelijk doel voor ogen: iets toevoegen. Iets toevoegen met de reizen die hij samenstelde voor zijn klanten, iets toevoegen in de landen waar we naartoe gaan en voor de mensen die hij later in dienst zou nemen. Verrijken, noemen we dat bij Riksja, en we doen het nog steeds.

fruit hakken rivier thailandacVerrijken voor de lokale bevolking

Je kunt niet de hele wereld redden, maar we helpen graag een handje. Ieder jaar zetten we een sponsoractie op touw om een van onze hulpprojecten op de bestemmingen te steunen. Waar we kunnen werken we met kleine ondernemers ter plaatse als we je reis vastleggen en we ontwikkelen bouwstenen naar dorpen die deelnemen aan een community project en guesthouses die de volledige opbrengst aan lokale weeshuizen schenken.

sponsorloop weeshuis thailandVerrijken voor onszelf

In het klein: champagne drinken met Thais nieuwjaar (na het eerste sterretje hielden we het vuurwerk maar voor gezien uit angst voor het brandalarm), maar ook groots: een sponsorloop van 24 uur houden voor een weeshuis op Bali. Geven en krijgen is het; tijdens onze teamdag hielpen we bejaarden met het optuigen van hun kerstboom en eens in de zoveel tijd neemt Marius ons allemaal mee op reis. We krijgen de kans om trainingen te volgen; werkgerelateerd, maar ook voor persoonlijke ontwikkeling.

 

reizen noord thailand localVerrijking voor jou

Maar we willen natuurlijk vooral dat jij verrijkt wordt! Dat jouw reis meer dan een vakantie is, dat je iets bij kan dragen of er zelf wijzer van wordt. Bij de boeking van je Thailand reis kun je een kleine financiële bijdrage leveren aan een weeshuis in Mae Hong Son, ons hulpproject, of een microkrediet verlenen aan kleine ondernemers in ontwikkelingslanden via Wakibi. Maar ook de reis zelf mag iets toevoegen: een fietstour waarbij je de stad leert kennen door de ogen van een local, zoals bij Easy Going Bangkok op de fiets, een excursie waarbij je de heftige oorlogsgeschiedenis op je in laat werken bij de River Kwai, of een overnachting op een drijvend bamboehuisje midden op een meer in de jungle. Daarnaast zit de verrijking voor ons in het contact met de mensen. Laat je zegenen door een monnik of draai een paar dagen mee in een vissersdorp, waar je palmbladeren vlecht, kokosnoten sorteert of met een snorkel op helpt vissen.

anurak lodge thailand

 

Het enthousiasme van Marius is nog altijd niet getemperd: een tijdje geleden bedacht hij dat een steentje bijdragen ook heel letterlijk kan en besloot samen met onze contactpersoon een eigen accommodatie te bouwen. Het werd een community based jungle lodge, waarbij de lokale gemeenschap hecht betrokken is: ze koken je maaltijd, helpen je in een kano, of zijn je gids tijdens een trekking door de natuur. Weg van het grote toerisme, midden in het Thaise leven, hoe rijk kan een mens zijn.

 

 

Ga hier terug naar het overzicht van alle artikelen