Khao Sok jungle lodge Anurak is één jaar geopend!

blog

Geschreven op
maandag 30 mei
Geschreven door
Eva Derks
Delen op social media

anurak-khao-sok-taartHier hiep hoera, we vieren hier een klein feestje, want Anurak is jarig, onze eigen jungle lodge in Khao Sok! Is het echt nog maar een jaar geleden dat we de deuren openden van de gele bungalows midden in het Thaise oerwoud? Dat we de eerste boekingen maakten en nieuwsgierig deze pioniers nabelden om te vragen hoe het was geweest? Er waren hier en daar wat opstartprobleempjes, maar gelukkig bleek iedereen het eens: het is een rustige, sfeervolle lodge in een prachtige omgeving.

jungle-lodge-bouwen-khao-sokHet begon met een paar betonnen palen in de modder in een stuk van het oerwoud waar nooit iemand kwam, niet ver van de rivier Sok die door het gebied stroomt. Wat ons betreft een ideale plek om van de gebaande paden af te gaan en de jungle te beleven zoals hij bedoeld is: dichtbegroeid met mysterieus geritsel. Zonder drukke wegen en bars met luide muziek. Binnen no time stampte de lokale bevolking, die een essentieel onderdeel is van de lodge, verschillende knusse bungalows uit de grond, die vernoemd zijn naar de fruitbomen die eromheen staan.

kano-varen-khao-sokEnthousiast kwamen de eerste reizigers terug. Wat een mooie omgeving en fijne huisjes. Tijdens de kanotocht over de rivier, waarbij de gids voor je peddelt, ga je op in de rust van de natuur. Je hoort de vogels in de jungle, ziet aapjes voorbijschieten en spot een boomslag aan een tak. Halverwege de tocht stookt de gids een vuurtje om een kopje koffie voor je te maken. Khao Sok coffee, what else?

anurak-khao-sok-bungalow

Niet alles ging direct gesmeerd. De medewerkers zijn mensen uit de gemeenschap die zijn opgegroeid in het gebied. Enorm vriendelijk, maar soms nog ongeoefend. De bevoorrading van het restaurant was niet altijd optimaal en het was heet. Heel heet. Allemaal dingen die we meteen hebben aangepakt. We namen een ervaren teamleider aan, verbeterden werkprocessen en installeerden in alle bungalows direct airco. Dat er nog niet veel plekjes zijn om op een ligbed of in een hangmat een boek te lezen, hoorden we ook terug. Daar zijn we nog hard mee aan de slag, ook met de mogelijkheid om in de rivier een gedeelte af te bakenen waar veilig gezwommen kan worden. Genoeg te doen, dus. We stomen door met onze eigen accommodatie en zijn van plan nog heel veel verjaardagen te vieren! Kom je een keer kijken?