Naar boven

Autohuur voorwaarden

Vervoer & verblijf

Autohuur voorwaarden Marokko

Rijbewijs en leeftijd voor Marokko autohuur

De minimale leeftijd om via ons een auto te huren is 25 jaar. Er is een maximum leeftijd van tot en met 64 jaar. Ook dien je minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig Europees rijbewijs. Er zijn uitzonderingen, dit is afhankelijk van de verhuurmaatschappij.

Medebestuurders

Indien je bij ons een auto huurt dan is de eerste bestuurder in de prijs inbegrepen. Een tweede bestuurder kan ter plaatse bijgeschreven worden op het contract. De toeslag hiervoor verschilt per maatschappij en zodra we een auto in optie zetten kunnen we je de precieze kosten laten weten. Alle bestuurders moeten op het huurcontract worden vermeld en moeten met rijbewijs aanwezig zijn bij het ophalen van de auto.

Legitimatie

Bij het overhandigen van de autosleutels door de vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal drie maanden geldig is, (Nederlands) rijbewijs en credit card op naam van de hoofdbestuurder (geen American Express) (zie betaling en borg).

One way kosten

Bij veel autoverhuurbedrijven betaal je een zogenoemde one way fee wanneer je de huurauto inlevert op een andere plaats dan waar je hem opgehaald hebt. Wij kunnen vooraf een indicatie geven van de kosten die je ter plaatse dient te betalen.

Kinderzitje

Indien je met kleine kinderen reist dan raden we je zeker aan om een baby- of kinderzitje te huren. De toeslag verschilt per maatschappij en zodra we een auto in optie zetten kunnen we je de precieze kosten laten weten. Deze kunnen we vooraf voor je reserveren, maar het bedrag moet je ter plaatse betalen. De leeftijd en/of het gewicht van het kind dient door gegeven te worden ten tijde van reserveren.

Huurperiode

De minimale huurperiode is 1 dag. Bij de huur wordt 1 dag beschouwd als een periode van 24 uur (etmaal), met in acht neming van de genoemde tijden waartussen u de auto kunt ophalen dan wel afleveren. Het is nier toegestaan de grens te overschrijden.

Betaling en borg

Indien wij een huurauto voor je regelen, dan is deze inclusief in de prijs die je terugvindt in het reisvoorstel op maat dat we je per e-mail toesturen. Als je de totale reissom aan ons overmaakt, dan is de huurauto dus betaald. Je hoeft niet direct een borg te betalen. Wel wordt er, als zijnde borg, een bedrag geblokkeerd op je creditcard. Dit bedrag is ter hoogte van je eigen risico en zal dus verschillen per categorie huurauto. Het is belangrijk dat je voor vertrek controleert of het limiet van je creditcard hoog genoeg is om dit bedrag te blokkeren.

Eigen risico

Wanneer je een auto via ons huurt is het eigen risico volledig afgekocht. Je hoeft dit ter plaatse dus niet extra af te kopen of extra verzekeringen af te sluiten. Wel kan het zijn dat als je schade rijdt de kosten eerst van je credit card wordt afgeschreven en dit bedrag ontvang je achteraf van ons terug. Bewaar hiervoor wel goed alle afschriften en bonnen die je krijgt.

Brandstof vol/leeg

Je dient de auto in te leveren met de benzinestand zoals opgehaald, meestal is dit ‘vol-vol’. Wanneer je de auto met minder brandstof inlevert dan afgesproken, worden er, naast de ontbrekende brandstof, servicekosten voor het aftanken in rekening gebracht. Voor de eerste tank brandstof wordt meestal een waarborg gevraagd.

Ophalen van de huurauto

Bij het ophalen van de huurauto is het verstandig om de auto te checken op schades die niet op het contract staan aangetekend. Alle extra’s, lokale belastingen, one way charge, toeslagen jonge en extra chauffeurs, buiten kantooruren toeslag, kinderzitjes etc. dienen allen ter plaatse te worden voldaan. Bij het ophalen van de auto dienen alle bestuurders een geldig rijbewijs en paspoort te kunnen overleggen. Daarnaast is een creditcard op naam van de hoofdbestuurder nodig.

Vervanging

Indien nodig zal er voor een vervangende auto worden gezorgd. Dit kan een ander model zijn dan het gehuurde.

Onderhoud

Alle auto’s worden regelmatig gecheckt en waar nodig gerepareerd.

Inleveren van de huurauto

Op de huuroverkomst staat aangegeven op welk tijdstip en plaats de auto aan het einde van de huurperiode weer ingeleverd moet worden. Je dient de auto altijd onbeschadigd en schoon in te leveren. Indien de auto niet schoon wordt ingeleverd kan de autoverhuurmaatschappij hier extra kosten voor doorberekenen. Let erop dat je de auto bij dezelfde verhuurmaatschappij inlevert als waar je deze hebt opgehaald.

Bij nood

De autoverhuurder heeft een 24-uurs noodnummer wat je ter plaatse kunt bellen. Je vindt dit telefoonnummer op de huurovereenkomst die je ontvangt wanneer je de sleutels in ontvangst neemt.

Advies

Wij raden je aan om na aankomst op je bestemming niet direct de huurauto in te stappen om nog een paar uur naar je overnachtingsplaats te rijden. Het is prettiger en veiliger om eerst even te acclimatiseren en uit te rusten van je vlucht. In Marokko hebben de weggebruikers ander verkeersgedrag dan in Nederland en gelden soms afwijkende verkeersregels.

Wijzigingen voorbehouden

Alle informatie over tarieven, verzekeringspremies en voorwaarden kunnen zonder voorgaande kennisgeving worden gewijzigd of onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd. Gedetailleerde voorwaarden op de huurovereenkomst ontvang je bij het ophalen van de auto.

background-pattern