Naar boven

Kyoto Japan

5 redenen om naar Japan te gaan met kinderen

blog

Zit je eraan te denken om met je kinderen een reis door Japan te maken? Doen! Japan is uitermate geschikt om onbezorgd met het gezin een mooie familiereis te maken. Hoe kindvriendelijk is Japan dan precies? Wij vertellen je er hier alles over.
Decorative torn edge

1. Veiligheid in Japan

Tokyo Japan

Verschillende, internationale instituten hebben onderzoek gedaan naar de veiligheid van alle landen ter wereld. Uit deze onderzoeken is gebleken dat Japan een van de veiligste landen in de wereld is en dat zelfs Nederland als onveiliger wordt gezien. Drugs is uit den boze, de cijfers wat betreft criminaliteit zijn zeer laag en over straat gaan is geen enkel probleem.

2. Japanners zijn vriendelijk voor kinderen

Japan kleding

In Japan worden niet alleen ouderen zeer gerespecteerd, ook kinderen krijgen het respect die ze verdienen. De Japanners doen er dan ook alles aan om het leven van de jongere generaties zo aangenaam mogelijk te maken. Om deze reden vind je in het gehele land voldoende speeltuinen en worden er verschillende activiteiten georganiseerd.

3. Reizen door Japan is ‘cool’

trein japan

Er komt veel technologie aan te pas als het gaat om het vervoer in Japan. Denk bijvoorbeeld aan de hogesnelheidstreinen. De technologie in Japan wordt uitermate goed getest en daarom zijn deze vervoersmiddelen erg veilig. Bovendien is het voor kinderen ook leuk om met de trein te reizen, aangezien deze ontzettend snel gaan en Japan zo aan je voorbij flitst.

4. Zoveel te doen voor kinderen

Japan Okinawa

Wat is er te doen in Japan voor kinderen? Onze Japan reis zit vol kindvriendelijke excursies. Zo kun je bijvoorbeeld naar de herten gaan in het welbekende Nara nabij Kyoto. Ook kun je kastelen bezoeken, fietsen door Kyoto, een kookworkshop doen bij Takayama. Iets wat de kinderen waarschijnlijk ook erg leuk zullen vinden: je laten verkleden als een animatiefiguur. In Japan vind je ook voldoende pretparken, zoals Disneyland in Tokyo. En je kinderen kunnen heerlijk baden in de vele onsen (warme bronnen) die Japan rijk is. Check wel eerst even de temperatuur van het water. Onsen kunnen behoorlijk heet zijn. Ook is het handig om bij de receptie te checken of en wanneer je de onsen privé kunt reserveren, zodat je niet hoeft te vrezen dat je kroost de badderende Japanners stoort tijdens hun rituelen.

5. Medische voorzieningen

japan hike

Volgens de statistieken heeft Japan een van de beste medische voorzieningen ter wereld. Niet voor niets besteden ze hier veel geld en aandacht aan. Zo’n driekwart van de medische kosten wordt door de overheid betaald en het land kent ongelooflijk veel ziekenhuizen en klinieken. Je kunt dus overal terecht bij een arts, mocht dat nodig zijn. En wist je ook dat Japan één van de weinige landen in de wereld is waarbij je water uit de kraan kunt drinken? Sowieso is Japan een ontzettend schoon en hygiënisch land, waardoor je weinig kans loopt om ziek te worden.

Japan met kinderen, ja of nee?

Matsumoto kasteel

Als het aan ons ligt is het antwoord hierop absuluut een ja! Japan is een zeer kindvriendelijk land, waarin alles goed is geregeld. Het is veilig, schoon en er zijn genoeg excursies te doen voor (kleine) kinderen. Als je minimaal een half jaar van tevoren de reis vastlegt, kunnen we de beste slaapplekken voor gezinnen voor je regelen.

Heb jij zin gekregen om samen met de kinderen een rondreis door Japan te maken? Bekijk dan snel onze Japan-rondreizen en stel je familiereis zo kindvriendelijk mogelijk samen op basis van jouw wensen. Natuurlijk staan wij voor je klaar om je hierbij te helpen en overige vragen te beantwoorden.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer reisblogs:

Bekijk ook onze rondreizen en bouwstenen

Japan Rondreis Takayama Kiso Vallei
rondreis

Rondreis 3: Highlights van Japan in 3 weken

 • Tokyo - Fuji - Matsumoto - Kiso Vallei - Takayama - Kanazawa - Kyoto - Hiroshima - Osaka
 • 20 dagen / 19 nachten
 • vanaf € 3.245,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Rondreis Japan
rondreis

Rondreis 1: Tempels, tuinen en wereldsteden

 • Tokyo – Hakone met Mount Fuji – Kyoto – Hiroshima – Osaka
 • 15 dagen / 14 nachten
 • vanaf € 2.500,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Uitizcht Japans landschap en tempel
bouwsteen

Naar de voet van Mount Fuji

 • Hakone
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 510,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Japan kumano kodo
bouwsteen

Pelgrimsroute Kumano Kodo

 • Tanabe-Hongu Taisha of Yunomine onsen
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 385,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern