Pelgrimsroute Kumano Kodo

bouwsteen

 • Reisschema:
  Tanabe-Hongu Taisha of Yunomine onsen
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  €449,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. ontbijt, diner en overnachtingen
✓ Driedaagse trekking
✓ Wandel over een eeuwenoude pelgrimsroute
✓ Route langs watervallen en oude tempels
✓ Overnachtingen in kleinschalige Japanse guesthouses
✓ Inclusief ontbijt en diner

Dag 1 – Op naar Tanabe!

Vandaag ga je op pad! Trek stevige wandelschoenen aan en strik je veters, want je gaat de bekende Kumano Kodo trekking lopen. Een meerdaagse trekking waarin je onderweg in kleinschalige Japanse gueshouses en pensions (minshuku’s) overnacht. Veel pelgrims gingen je voor. Het kan dan ook zomaar zijn dat je onderweg de in het wit geklede Japanse pelgrims tegen het lijf loopt.

In Osaka stap je ’s morgens vroeg in de trein en ben je in 3 uur in Tanabe. Daar neem je een bus die je in 40 minuten naar het startpunt brengt. Eet een snelle lunch of neem een bento-box mee. Wandel door ongerepte natuur, langs kabbelende riviertjes en traditionele houten Japanse huizen. Aan het einde van de dag kom je aan bij je minshuku waar je de eerste nacht verblijft. Je huisgemaakte maaltijd gaat er prima in.

Dag 2 – Op de helft

Ontbijt goed en neem wat te eten mee voor de lunch, want vandaag staat er weer een flinke wandeling van 7 à 8 uur op het programma. Via bospaden en weidse uitzichtpunten wandel je langs kleine altaars waar je een stempel haalt op je pelgrimtocht. Het laatste kwartiertje neem je de bus naar Hongu Taisha, het centrum van de Kumano Kodo. Bezoek de tempel en dompel je compleet onder in Japanse sferen. Uiteindelijk kom je aan in het pittoreske onsen‐plaatsje Yunomine, waar een warm bad in je sfeervolle minshuku of ryokan op je wacht. Als je zin hebt kun je rauwe eieren koken in het hete water dat stomend door het dorp stroomt.

Dag 3 – Een nacht extra of verder reizen?

De volgende morgen kun je verder reizen naar Koyasan. Wil je je pelgrimstocht voort zetten? Verleng deze bouwsteen met een overnachting nabij de bekende tempel Nachi Taisha of blijf een nacht langer in het onsenplaatsje. Er zijn genoeg mooie wandelroutes en tempels in de buurt om je nog een dag te vermaken.

Wil je de route in omgekeerde volgorde lopen en eindigen in Tanabe? Dat kan! Mocht hier je voorkeur naar uitgaan, laat het ons weten.

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Op naar eindpunt Nachi Taisha

 • Reissom:
  €188,- p.p. bij 2 personen
 • Vertrek:
  Overnachting in Katsuura - nabij de Nachi Taisha tempel

Misschien wel het meest bekende beeld van de pelgrimsroute Kumano Kodo is de tempel Nachi Taisha: de iconische rode tempel met de 133 meter hoge waterval op de achtergrond. Een reden waarom een bezoekje aan Nachi Taisha eigenlijk niet mag ontbreken op je Kumano Kodo hike.

De meeste reizigers komen vanuit Hongu Taisha of Yunomine Onsen en hebben er al een paar dagen Kumano Kodo trekking op zitten. De route naar Nachi Taisha kun je in twee dagen lopen, maar wij raden aan om een deel per bus te doen. Na deze busrit en een flinke wandeling van 5 of 6 uur kom je aan bij de bekende tempel en waterval. Je slaapt in de nabijgelegen stad Katsuura, waar na een lange dag een Japanse maaltijd en een heerlijk bed op je wacht. De volgende morgen reis je in ongeveer 1,5 uur met de trein naar Tokyo of in 5,5 uur naar Kyoto of Osaka.

Deze bouwsteen is goed te combineren met