Renaissance in Florence

bouwsteen

 • Reisschema:
  Florence
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  Pizza- en ijsworkshop
 • Reissom:
  Vanaf € 199,- p.p. bij 2 personen
✓ Verken de bekendse plekken in de ochtend of avond wanneer de dagtoeristen weg zijn
✓ Verblijf midden in het oude centrum
✓ Inclusief workshop pizza en ijs maken

Dwaal langs meesterwerken en ga op de foto met Michaelangelo's witte beelden in Florence. Loop over de Ponte Vecchio, de brug met de gekleurde hangende huisjes. Terwijl veel mensen de stad slechts als dagtrip aan doen, blijven wij er twee nachten slapen. Juist 's avonds en 's morgens als de dagjesmensen weg zijn en de pleinen vol lopen met Florentijnen, zie je een minder hectische stad. Tip: 's avonds vanaf een dakterras is het zicht op de verlichte koepels, palazzi en kerktorens magisch.
Florence uitzicht

Dag 1 – Aankomst Florence

Start je Italië reis in Florence, neem dan een taxi vanaf de luchthaven en haal bij vertrek pas je huurauto op. Kom je vanaf het Toscaanse platteland, laat je dan niet afschrikken door de moderne Italiaanse buitenwijken. Al snel kom je in het oude Florence. Tijdens de Renaissance investeerden rijke Italiaanse bankiers hier in brede lanen en grote pleinen met palazzi en beelden van kunstenaars als Michaelangelo.

Je slaapt in een karakteristiek hotel in het centrum van Forence. In een paar minuten loop je naar het kathedraalplein. De niet al te grote kamers zijn perfect voor een stedentrip. De tuin van hotel is een fijne plek als je de drukte van de stad even wilt mijden.

De rest van de dag verken je Florence. Loop langs de gekleurde hangende huizen op de Ponte Vecchio brug naar de overkant van de rivier naar de wijk Oltrarno. Hier vind je pleinen met kerken waaruit orgelmuziek klinkt. Loop door smalle straten vol ateliers van hedendaagse kunstenaars. Probeer in een lokaal tentje een necci, en Florentijnse pannenkoek.

Tip: Vanaf het dakterras van Hotel Antica Torre op de Via Tornabuoni heb je ’s avonds een geweldig uitzicht over de verlichte koepels en palazzi van Florence. Ga met de lift naar het restaurant op het dak en bestel een drankje. Je kunt hier ook eten, maar dit is vrij prijzig.

Dag 2 – Pizza en ijs maken in Florence

Liefhebbers van lekker eten kunnen vandaag hun hart ophalen. Met een aantal andere hobby-koks leer je pizza en ijs maken. Een echte pizzaiolo of pizzamaker onthult trucs voor het perfecte deeg voor de pizzabodem. Als je goed oplet, maak je straks thuis in je eigen keuken ook de lekkerste pizza’s. Rol, top, bak en snijd en proef de pizza. Als toetje maak je je eigen gelato. Je leert alles over smaak, kleur en de juiste temperatuur. Leef  la dolce vita hier in Florence.

De workshop duurt ongeveer drie uur. Je hebt de middag voor jezelf.  Benieuwd naar schilderkunst van de Renaissance? Ga dan naar de Galleria degli Uffizi. Hier zie je het werk van onder andere Rafaël, maar ook van ‘onze’ Rembrandt.

Dag 3 – vertrek uit Florence

Neem ’s ochtends nog een cappuccino op een pleintje in Florence. Dan door naar je volgende bestemming. Reis je door naar de wijnstreek Chainti in Umbrië? Ga dan pasta maken met di mamma in Pietralunga, en zuid-oosten van Florence. Of reis naar naar San Gimignano voor onze Vesparoute door gouden heuvels.

Reis je van zuid naar noord, ga dan richting Lucca en Pisa met onze bouwsteen in Noord-Toscane ‘Proef van cultuur en wijn’. Of blijf een nachtje langer in Florence.

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met