Naar boven

Easy Going in Jaipur

bouwsteen

 • Reisschema:
  Delhi - Jaipur
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 380,- p.p. bij 2 personen
Met dit startpakket word je opgehaald van het vliegveld in Delhi, slaap je een nacht in een comfortabel hotel vlakbij de luchthaven en ga je daarna meteen door naar Jaipur, met het beroemde roze centrum. We regelen een leuke stadstour met gids voor je om de bezienswaardigheden te zien. Je slaapt in een comfortabel hotel, vlakbij de gezellige drukte van de oude stad maar met een fijne tuin met zwembad om even bij te komen van al die indrukken.india jaipur vakantie
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Delhi

Als je arriveert in Delhi word je opgehaald door je chauffeur en naar het hotel gebracht. Wel zo prettig dat de aankomsttransfer in het hectische India alvast geregeld is. De meeste vluchten naar Delhi komen ’s avonds rond middernacht aan. Je hotel ligt op ongeveer een kwartier rijden van het vliegveld, zodat je niet gelijk tijdens deze korte India rondreis middenin de drukke stad overnacht. Het chaotische Delhi bewaren we graag nog even tot het einde van de India rondreis, wanneer je al iets meer gewend bent en je Delhi beter kunt waarderen. In dit hotel heb je een comfortabele kamer met badkamer. Er is zelfs een tuin met zwembad maar daar zul je misschien niet eens aan toe komen…

Decorative torn edge

Dag 2 – Op weg naar de roze stad Jaipur

Vandaag word je met een autotransfer van 4 tot 5 uur naar Jaipur gebracht. Het is de hoofdstad van de deelstaat Rajasthan en wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd. Dit omdat veel gebouwen in roze-oranje tinten zijn geschilderd. Je arriveert bij je gezellige familiehotel dichtbij de oude stad. De kamers zijn fraai vormgegeven, vele met een hemelbed en traditionele Indiase ornamenten. Het ontbijt is in de gezellige woonkamer van het hotel. Je slaapt twee nachten op deze rustige locatie, waar je aan het einde van de dag lekker kunt afkoelen in het zwembad.

Het centrum van Jaipur is zeer levendig, met mensen in kleurige gewaden, kameelkarren, olifanten, bedelaars, riksja’s, tempels, een fort en een paleis. Een leuk begin van je rondreis door het fascinerende India.

Decorative torn edge

Dag 3 – Jaipur citywalk en Amber fort

In de ochtend staat er een city tour gepland. Je bezoekt samen met een gids de City Palace, de Observatory (gebouwd in de 18e eeuw door een astronomische koning) en the Palace of the Winds (Hawa Mahal). The City Palace heeft een aantal prachtige musea met onder meer miniatuur-schilderingen in typisch Indiase stijl. The Palace of the Winds is een wereldberoemd smal bouwwerk met talloze raampjes waar de vrouwen van de harem ongezien naar de processies in de straat konden gluren. Niet iedereen weet dat je via de achterkant van het gebouw naar binnen kunt en daar zelf van het uitzicht kunt genieten.

In de middag breng je met de gids een bezoek aan het Amber Fort, dat even buiten de stad ligt. Vanuit het fort heb je een prachtig uitzicht over de ruige heuvels met alle indrukwekkende muren en forten die de Rajput en Moghuls hebben gebouwd.

Decorative torn edge

Dag 4 – vakantie Jaipur, einde bouwsteen

Na dit startpakket staat de auto met chauffeur voor je klaar om je naar de volgende plaats te brengen. Jaipur is een kruispunt voor onze bouwstenen in het noorden. Kom je later weer terug in Jaipur of heb je een extra nacht gepland? Vraag ons dan een bezoek aan een bollywoodfilm in te plannen.

Wil je graag meer zien van het kleurrijke Rajasthan, kies dan voor de bouwsteen Kamelen & Kastelen in Rajasthan. Hierbij reis je langs maharadjapaleizen en plattelandsdorpjes door het droge woestijngebied. Of reis naar het oosten met de bouwsteen Wereldwonderroute, die je naar de majestueuze Taj Mahal brengt.

Voor een overzicht van alle bouwstenen in het noorden klik hier.

Decorative torn edge

Special Stay verblijf

Wil je je India reis graag als een echte Maharadja beginnen, dan kun je je met ons Easy going bij de Maharadja’s startpakket laten verwennen. Als je in de ochtend in Delhi landt in plaats van in de nacht, kunnen wij de eerste nacht bij de luchthaven van Delhi laten vervallen, zodat je meteen doorreist naar Jaipur.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Easy Going in Jaipur

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

mumbai bollywood poster india
Variant
1

Bijwonen van een swingende Bollywood film

 • Reissom:
  Vanaf € 15,- p.p.
 • Inbegrepen:
  ticket Bollywood film

In Jaipur kunnen we een uitje regelen dat volgens ons niet mag ontbreken op je India reis: een heuse Bollywood film in de bioscoop. In Jaipur staat het Raj Mandir theater, de beroemdste Bollywood bios van India. Het programma varieert per dag, maar dat het een swingende en muziekrijke avond wordt, staat vast. Koop vooral ook wat lokale snacks in de lobby, zodat je de drie uur goed doorkomt … Een hele belevenis.

Decorative torn edge
Variant
2

Op de fiets door de straatjes van Jaipur

 • Reissom:
  Vanaf € 50,- p.p.
 • Inbegrepen:
  fietshuur, 2 gidsen, traditioneel ontbijt bij Indiase familie, food tastings en water onderweg, entreegelden

Heb je nog wat tijd over en kun je nog een extra nacht in Jaipur inplannen? Een leuke manier om Jaipur te leren kennen is op de fiets! Je moet vroeg opstaan, want de beste tijd om een fietstour te doen is in de ochtend, voor de grote hitte en grote drukte op de weg. Maak je geen zorgen over het ontbijt, want dat doe je onderweg, met een traditionele maaltijd bij een Indiaas gezin. Samen met twee gidsen en een klein groepje volg je een weg die je door smalle smalle straatjes leidt waarbij je bij huisjes, keukens en werkplaatsen naar binnen kunt gluren. Tijd genoeg om foto’s te nemen onderweg, bijvoorbeeld bij de bloemenmarkt of de verschillende bezienswaardigheden.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

india taj mahal agra
bouwsteen

Wereldwonderroute Jaipur – Agra

 • Jaipur - Agra
 • 2 dagen / 1 nacht
 • Vanaf € 165,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Kamelen en kastelen in Rajasthan

 • Jaipur – Pushkar – Udaipur - Jodhpur
 • 5 dagen / 4 nachten
 • Vanaf € 545,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Delhi op de fiets

 • Delhi
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 180,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

De tijger en het fort

 • Jaipur - Ranthambore
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 465,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern