Menu background

Naar boven

Kamelen en kastelen in Rajasthan

bouwsteen

 • Reisschema:
  Jaipur – Pushkar – Udaipur - Jodhpur
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Reissom:
  € 433,- p.p. bij 2 personen
Deze bouwsteen voert je langs de bekende plekken van Rajasthan, de uitgestrekte woestijnprovincie van India. De felgekleurde sari's en tulbanden steken fel af tegen het barre landschap en de vele kamelen, muilezels en gieren geven het land iets exotisch. Het is bijna onmogelijk om niet overweldigd te worden door de vele majestueuze Mughal forten en Rajput paleizen. Je gaat tijdens deze Rajasthan reis per auto met chauffeur ook het platteland op. Onderweg vaar je over het meer van de romantische stad Udaipur en verken je het fort van de blauwe stad Jodhpur. Je slaapt tijdens deze reis in een speciale mix van kleinschalige accommodaties, van paleizen tot haveli's.
Decorative torn edge

Dag 1 – Van Jaipur naar Pushkar’s pelgrimsmeer

Tijdens deze Rajasthan reis rijd je per auto met chauffeur in 2 uur vanuit Jaipur naar de pelgrimsstad Pushkar, gelegen aan het Pushkar meer. Het is een gemoedelijke stad met veel kleine straatjes. Dwaal door de kronkelsteegjes van het oude centrum en ga kijken bij de ghats (trappen bij het water) waar de pelgrims hun rituele baden doen. Je kunt ook deelnemen aan het ritueel, maar pas op voor sjacheraars die je willen voorgaan en later flink geld willen hebben. Tijdens de beroemde Pushkar Camel Fair (in okt/nov) zijn er naast veel kamelen enorme drommen pelgrims die samen -al badend in het meer- een kleurrijk schouwspel vormen.

Je overnacht in Pushkar in een paleis dat vanuit vrijwel alle kamers uitzicht biedt over het meer. Het terras is een fijne plek om te relaxen en de zon onder te zien gaan over het water.

Decorative torn edge

Dag 2 – Naar romantisch Udaipur

Je reis door Rajasthan vervolgt naar de meest romantische plaats van de staat: Udaipur. De rit vanuit Pushkar duurt zo’n 6 uur. Onderweg stop je voor een lunchpauze en één of meerdere theestops. Probeer de ‘masala chai’ eens: de typisch Indiase melkthee met kruiden zoals kaneel en kruidnagel.

In de middag kom je aan in Udaipur. Het is een ontspannen stad met een groot meer en oud centrum met kleine straatjes. Udaipur wordt omgeven door groene heuvels, wat een mooi contrast geeft met de witgekleurde paleizen die schitteren in het centrale Lake Pichola. In dit meer ligt ook het legendarische Lake Palace. Dit paleis werd door de Maharadja gebruikt als winterverblijf en door James Bond bezocht tijdens de film Octopussy. Je slaapt in Udaipur in een kleinschalig hotel waar je met wat geluk vanuit je raam het meer zien schitteren.

Decorative torn edge

Dag 3 – wandelen en varen in Udaipur

In de ochtend is er tijdens deze Rajasthan reis een citytour geregeld. Je gaat naar het City Palace, waar je indrukwekkende muurschilderingen en mozaïeken kunt bewonderen. Verder bezoek je de hindoeïstische Jagdish tempel, waar je gids uitleg geeft over de verschillende goden. Daarna maak je een boottocht over het meer. Je vaart tussen de twee eilandpaleizen door, Jag Niwas en Jag Mandir. Op een van de eilanden maak je even een stop, hier kun je op het terras een drankje bestellen.

’s Middags kun je er op eigen gelegenheid op uit. Dwaal door de oude stad en ga shoppen op de markt. Vind je het leuk om Indiaas te leren koken, dan kunnen we ’s middags een kookles voor je regelen. In de keuken van een Indiase familie leer je alles over de verschillende kruiden, maak je je eigen roti en linzencurry.

Decorative torn edge

Dag 4 – Op weg naar de blauwe stad Jodhpur

In de ochtend vervolg je je Rajasthan reis richting Jodhpur, dit zal ongeveer 6 uur in beslag nemen. Onderweg bezoek je de jaïn-tempels van Ranakpur. Het jaïnisme heeft respect voor alle levende wezens, en sommige jaïns dragen zelfs een kapje voor hun mond om geen vliegen in te ademen. Als je de tempels van Ranakpur bezoekt, moet je dan ook uit respect al je leren kledingstukken (tas, riem, schoenen) achterlaten bij de ingang.

In de middag vervolgen we onze reis richting Jodhpur. Deze stad in Rajasthan herbergt een van de meest dramatische forten van India, het Mehrangarh Fort. Je verblijft in een omgebouwde haveli (koopmanshuis) dichtbij de bazaar, aan de voet van het fort. Op de bazaar kun je slenteren langs kruidenkraampjes, rinkelende armbanden en kleurig verfpoeder. De centrale klokkentoren kan als oriëntatiepunt dienen; je komt er altijd weer uit.

Decorative torn edge

Dag 5 – Jodhpur

Na het ontbijt brengt de chauffeur je naar het Meherangarh fort. Vanaf de fortmuren kun je genieten van het uitzicht over Jodhpur, ook wel de Blauwe Stad genoemd vanwege de blauw geschilderde huizen waar de Brahmanen (priesterkaste) woonden. Het fort kun je op eigen houtje verkennen. Wij vinden een gids geen meerwaarde, omdat je in het fort een hele goede audiotour kunt krijgen (inbegrepen bij het entreekaartje, in het Engels). Met een koptelefoon op dwaal je zelf door de ruimtes en gangen van het complex, als een verkenner in vervlogen tijden.

Na je bezoek aan het fort eindigt deze Rajasthan bouwsteen. Reis verder naar de gouden stad in de woestijn waar je een kamelentocht maakt. Of reis per auto terug naar Jaipur richting het wereldwonder Taj Mahal. Wij helpen je graag met het plannen van je route.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Indiase kookles

 • Reissom:
  € 39,- p.p.
 • Inbegrepen:
  Indiase kookles in het centrum van Udaipur

Tijdens je reis door Rajasthan kunnen wij in Udaipur een Indiase kookcursus voor je regelen. ​​In de keuken van een Indiase familie leer je in een klein groepje alles over de verschillende kruiden, maak je je eigen roti en linzencurry en sluit je af met het proeven van al het lekkers dat je zelf hebt gemaakt. Neem je de recepten mee naar huis, dan kun je thuis de gerechten nog eens maken en nagenieten van de mooie reis door India.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

india jaisalmer muzikant
bouwsteen

Gouden stad in de woestijn

 • Jodhpur - Jaisalmer
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 424,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
india taj mahal agra
bouwsteen

Wereldwonderroute Jaipur – Agra

 • Jaipur - Agra
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 136,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge