Je hebt nog geen rondreis geselecteerd.

Type vervoer in Italië

Italië is een autoreisbestemming bij uitstek. Er is een goed wegennetwerk, duidelijke bewegwijzering en je bepaalt zelf je reistempo. Wij hebben een aantal rondreizen samengesteld die je met een huurauto aflegt. Maar natuurlijk kun je ook gebruikmaken van verschillende vervoerstypen die je Italiëreis extra afwisselend maken. Zo bestaat er op de eilanden vaak een efficiënt busnetwerk tussen stranden en dorpen op het platteland. Ter plaatse ontvang je onze nauwkeurige routebeschrijving voor Italië, met daarbij informatie over de eventuele bus-, trein- en boottijden.

Auto

Wij vinden een (huur)auto de meeste prettige manier tijdens een rondreis door Italië, omdat het je alle vrijheid geeft. Stoppen voor een picknick of voor een ijsje kan altijd. Je bepaalt daarbij zelf welke route je rijdt en hoe lang je daarover doet. In het begin is het wel eventjes wennen aan het rijgedrag van de Italianen. Ze rijden ‘sportief’ en schromen niet om hun toeter te gebruiken. Maar als je in Nederland kunt autorijden, dan kun je dat ook in Italië. De hoofdwegen zijn goed geasfalteerd en er is een duidelijke bewegwijzering. De prijzen voor autohuur zijn vergelijkbaar met andere West-Europese landen en liggen rond de veertig euro per dag.

Rijden in het buitenland betekent ook goed op de lokale verkeersregels letten. Voor reizigers in Italië is het belangrijk met name goed op te letten op de Zona Traffico Limitato in de steden en sommige grotere dorpen. Deze zones zijn alleen toegankelijk voor vergunninghouders. Om te voorkomen dat je bij thuiskomst van een fijne reis door Italië een verkeersbon cadeau krijgt is het goed om hier op te letten. Meer informatie hierover vind je op de site van de ANWB.

Kijk voor meer informatie op onze autohuurpagina. Wil je met eigen auto naar Italië reizen dan kan dat natuurlijk ook.

 

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Italië heeft een vrij uitgebreid systeem. In de grote steden zijn de bussen en treinen goed op elkaar aangesloten. Makkelijk, betaalbaar en de manier hoe de Italianen zelf ook reizen. De uitzondering is het openbaar vervoer in Venetië. Hier kun je je alleen per ferry of te voet verplaatsen. Maak daarbij voor een paar euro gebruik van de watertaxi (vaporetti).

Trein

Trenitalia is het meest bekende spoorwegbedrijf in Italië. Voor een snelle verbinding tussen twee grote steden kun je het beste met de Intercity (IC) of de nog snellere Eurostar Italia (ES) reizen. Handig voor als je in ons programma bijvoorbeeld Rome met Napels wilt combineren. Lever je auto in voordat je in Rome aankomt, bespaar enkele dagen autohuur en ga met de snelle trein in een paar uurtjes naar Napels voor een leuke afwisseling. Na je verblijf in Napels huur je weer een auto tijdens je reis door Zuid-Italië.

Metro

Waar in Rome boven de grond de auto’s en taxi’s rijden, vind je ondergronds een uitgebreid metronetwerk om je snel en gemakkelijk in deze stad te verplaatsen. Voor een paar euro per persoon koop je een dagkaart waar je overal naartoe kan reizen, met uitzondering van de luchthaven. Gevaarlijk is de metro in Rome niet, maar vanwege zakkenrollers is het wel verstandig om altijd goed op je spullen te letten.

Ferry

De eilanden Sardinië en Elba zijn goed te combineren met het vasteland tijdens je Italië-autoreis. Meerdere keren per dag vertrekken er ferry’s naar de eilanden. Wij boeken de tickets voor je, zodat je gegarandeerd een plekje hebt op de boot. Een enkele reis naar Elba is zo’n acht euro en doet er ongeveer een uur over. De overtocht naar Sardinië duurt zeven uur en kost zo’n vijftig euro per persoon, inclusief een kleine auto.

Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie

Deze melding verbergen