Naar boven

Duiken bij dolfijneiland

bouwsteen

 • Reisschema:
  Fernando de Noronha
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Reissom:
  € 505,- p.p. landarrangement bij 2 personen (exclusief binnenlandse vluchten van ca. 310 p.p.)
 • Exclusief::
  Binnenlandse vluchten van ca. € 790,- per persoon
✔ Door afgezonderde ligging en waterstroom een zeer divers onderwaterleven

✔ Perfecte duikplek om schildpadden, haaien, roggen, grote barracuda’s, ontelbare kleurrijke vissen en koraal te spotten

✔ Prachtige stranden, groene wandelroutes en een baai met tuimelaars

✔ Het levensonderhoud is hier relatief duur
duiken Brazilie Fernando de Noronha
Decorative torn edge

Dag 1 – Fernando de Noronha, aankomst

Je bereikt de eilandengroep per vlucht vanaf Natal (1 uur) of Recife (1:20 uur) vliegen. Slechts 1 van de 21 eilanden is bewoond, met 3000 inwoners. In 1988 werd de archipel een Nationaal Marine Park en ter bescherming worden maximaal 400 toeristen per dag toegelaten.

De tijd op Fernando ligt 1 uur voor op de standaard Braziliaanse tijd. Bij aankomst is de transfer naar Vila dos Remedios geregeld, het dorp waar de meeste mensen wonen. Het leven op de archipel is gemiddeld duurder dan in de rest van Brazilië, omdat alle producten ingevlogen worden. Je verblijft hier in een posada die voor dit eiland een goede prijs/kwaliteitsverhouding heeft, maar eenvoudiger is dan wat je tijdens de rest van je Brazilië reis gewend bent. Je verblijft hier op basis van logies en ontbijt. De kamers zijn schoon en hebben een televisie, airconditioning, een eigen badkamer en een hangmat voor de deur.

Decorative torn edge

Dag 2-4 – Fernando de Noronha , vrij verblijf

De komende dagen kun je zelf invullen. Wanneer je gaat duiken, is het goed om te weten dat de watertemperatuur gemiddeld 26ºC is en je op zo’n 30 tot 50 meter zicht kunt rekenen. Voor een dag duiken (2 duiken) betaal je ongeveer €110,- pp. Enkele duiklocaties zijn het wrak bij Santo Antonio en een indrukwekkend koraalbed bij Sueste Bay. Er zijn drie gerenommeerde duikscholen die een volledige uitrusting verhuren. Er zijn duiklocaties van 10 meter diepte tot 50 meter, voor de meer ervaren duikers. Wij gingen snorkelen bij Sancho beach en zagen daar vele vissen en zeeschildpadden. Met een beetje mazzel zie je hier ook dolfijnen.

Op een van deze dagen kun je optioneel een excursie naar de Baia dos Golfinhos maken, de vaste verblijfplaats van 700 dolfijnen. De kans is dus groot deze dolfijnen te spotten. Informeer vooraf, deze boot vertrekt niet altijd. Het is dus zeer waarschijnlijk dat ze nieuwsgierig een kijkje komen nemen bij de boot.

Decorative torn edge

De wandelroutes lopen kriskras over het eiland en bieden veel afwisseling. Vanaf de top van de Morro do Pico heb je een schitterend uitzicht over de 21 eilanden. Een bezoek aan Vila dos Remeidios, het levendigste plaatsje op het eiland, vonden wij leuk. Wandel door het historische centrumpje, bezoek eventueel het museum en loop dan naar de Forte Dos Remedios voor een spectaculair uitzicht over het dorp en de omliggende stranden. Er is één weg, dwars over het eiland. Een bus rijdt tussen het begin- en eindpunt heen en weer, je kunt op en afstappen waar je wilt.

Maar je kunt natuurlijk ook je tijd gebruiken om op de stranden te relaxen. Zelfs vanaf het strand heb je nog kans dolfijnen uit zee vrolijk voorbij te zien duikelen.

Tip: Het is hier niet gemakkelijk om aan anti-muggenmiddel te komen, neem dus voldoende mee!

Decorative torn edge

Dag 5 – Fernando – Recife/Natal

Vandaag is het tijd om weer terug naar het vasteland te gaan. De vluchten terug naar Recife en Natal vertrekken ’s middags zodat je ’s morgens nog rustig aan kunt doen. Maar dan wordt het toch echt tijd om afscheid te nemen van een van de meest bijzondere plekken op aarde.

Voordat je met de volgende bouwsteen van je Brazilië reis of aan je terugreis begint, is het vaak nodig om nog een nachtje in een van de twee plaatsen te verblijven.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Duiken bij dolfijneiland

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Cultuurreizen Brazilie olinda recife
bouwsteen

Olinda, oh-zo-mooi!

 • Recife - Olinda
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 135,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
brazilie porto galinhas
bouwsteen

Zandduinen en zwemlagunes

 • Porto Galinhas
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 299,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern