Riksja Zweden

Naar boven

Värmland: kanoën en wildkamperen

bouwsteen

 • Reisschema:
  Värmland
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Inclusief:
  tweedaags kano-avontuur met de benodigde kampeeruitrusting
 • Reissom:
  Vanaf € 365,- p.p. bij 2 personen
✓ Off-the-beaten track outdoor avontuur

✓ Tweedaagse kanotocht

✓ Wildkamperen midden in de natuur

✓ Weg van de massa's

✓ Inclusief al het benodigde kano- en kampeermateriaal
Decorative torn edge

Decorative torn edge

Dag 1 – Värmland: bossen, meren en elanden

Een uitgestrekt heuvellandschap dat wordt gekenmerkt door het vele water. Lange rivieren en meer dan 10.0000 meren met daarin een ontelbare hoeveelheid eilandjes. Met een beetje geluk kom je in dit gebied ook de koning van het bos, de eland, tegen. De komende twee nachten ga je even helemaal back to basic. De eerste nacht verblijf je in een eenvoudige houten cabin, met gedeelde faciliteiten, op een camping aan de rand van een rivier. In het huisje heb je slechts twee stapelbedden, een eettafel met stoelen, een koelkastje en een kookplaat. Geen stromend water, maar wel elektriciteit. Douches, toiletten en een grote keuken vind je in het hoofdgebouw. In het dorp in de buurt kun je boodschappen doen en alvast wat proviand inslaan voor je mini-expeditie die de volgende dag begint.

Decorative torn edge

Dag 2 – Op kano avontuur

En dan gaat het avontuur echt beginnen! Vandaag start je je tweedaagse kanotocht. Een medewerker van het kanoverhuurbedrijf brengt je naar het startpunt van de tocht en geeft je uitleg over de kano en de uitrusting die je meekrijgt. Alles wat je nodig hebt is inbegrepen; kano’s, reddingsvesten, topografische kaarten, tenten, slaapzakken en -matjes, kookuitrusting en nog wat andere handige spullen voor onderweg. De route is in totaal 22 km en volgt een rustig stromende rivier langs verschillende meren. Eerdere kano-ervaring is niet vereist. Je gaat zelfstandig op pad, een gids heb je namelijk ook niet nodig. Even offline en verbinden met elkaar in plaats van met de WiFi. Eind van de middag zoek je een mooi plekje op om je tent op te zetten, op de kaart staan al enkele suggesties. Maak je eten klaar op je brandertje en sprokkel wat hout voor het kampvuur. Geniet van de rust en de sterrenhemel, voordat je moe, maar voldaan je tent in duikt.

Decorative torn edge

Dag 3 – Terug naar de bewoonde wereld

’s Ochtends geen haast, maar op je gemak opstaan en een frisse duik nemen om even helemaal wakker te worden. Nadat je je ontbijt hebt klaargemaakt is het tijd om je kamp weer op te breken, je spullen in te pakken en weer in de kano te stappen. Dit laatste traject moet je de kano nog twee keer uit het water tillen om voorbij een dam te komen, maar verder is het easy going. Begin van de middag kom je rond het vooraf afgesproken tijdstip aan bij het basecamp van het kanoverhuurbedrijf. Hier heb je je auto de dag ervoor ook geparkeerd. Vanaf hier kun je je reis door Zweden weer vervolgen. In circa 3,5 uur reis je door naar de Zweedse westkust. Falun, in de provincie Dalarna, ligt op 3 uur rijden en Göteborg op 4,5 uur. Tot slot kun je vanuit hier ook de grens met Noorwegen oversteken en in 2,5 uur naar Oslo rijden.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Värmland: kanoën en wildkamperen

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Falun: bossen, meren en een kopermijn

 • Falun
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 455,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Kleurrijke vissersdorpjes langs de Zweedse westkust

 • Bohuslän kust
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 395,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern