Riksja Travel Zweden

Naar boven

Wie zijn wij?

Zweden - rondreis
Zweden - zomerhuisje

Reizen met Riksja

Over Riksja

Wellicht heb je nog nooit van ons gehoord. Misschien heb je al eens rondgesnuffeld op een van onze sites of wie weet ben je zelfs met ons al een keer op reis geweest. Maar wie is Riksja Travel nou eigenlijk? Een eigenwijze reisorganisatie uit Leiden dekt de lading eigenlijk niet. Een reisbedrijf met een hart voor de wereld ook niet. Een club enthousiaste reisfanaten dan? Nou, het is eigenlijk een beetje van al die dingen. We leggen het je graag uit! Klik verder en ga met ons mee op avontuur.

Hoe werkt het?

Wij hebben verschillende Zweden-bouwstenen en Zweden-rondreizen voor je gebouwd op basis van onze reiservaringen door Zweden. Je kunt ze in je koffer doen en een vrijblijvend reisvoorstel aanvragen, of je kunt ons eerst nog bellen of mailen als je vragen hebt of specifieke tips wilt. Zo proberen wij iedereen reizen te bieden met eigen invulling, waarbij je Zweden en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees meer over onze kijk op Zweden duurzaam reizen.

Zweden specialist Michelle

Als echte outdoor- en natuur liefhebber is Zweden één van mijn favoriete landen. De eindeloze dichte bossen en meren, de zonnige westkust, de gezellige steden én natuurlijk de overheerlijke kanelbullar… ik hou ervan! Ik krijg geen genoeg van dit prachtige land en kan gelukkig vaak terugreizen.  Het liefste met de veerboot, dan begint het vakantiegevoel gelijk. Ik help je graag verder met het samenstellen van jouw ideale Zwedenreis!

Zweden specialist Michelle
Zweden - rondreis

Zweden specialist Anne-Marie

Wat een rust, natuur en supervriendelijke mensen. In Zweden voel ik mij meteen thuis. Prachtige bossen om door te wandelen of te mountainbiken. We fietsten er over stenen en boomwortels, up and down the hill, best spannend! Helaas spotten we er geen eland, een reden om snel weer een keer terug te gaan. Wel zagen we er kraanvogels, best bijzonder. In Zweden ervaar je ruimte en kan je echt weer even back to basic. Wildkamperen, peddelen over de rivier, zwemmen in een meer en lekker relaxen in een op hout gestookte hot-tub. Maar ook de steden zijn de moeite waard. Stockholm ligt op 14 eilanden wat het een maritieme sfeer geeft. Je kunt er heerlijk winkelen in een van de vele design winkels. Uiteraard mag de ‘fika’ niet ontbreken; Koffie met Zweedse zoete lekkernijen wat je overal in Zweden gepresenteerd krijgt. Met de kinderen is het Vasa museum een aanrader, waar je een heel gaaf 17e eeuws oorlogsschip kunt zien wat nog volledig intact is.

Zweden specialist Bas

Zweden is samen met Noorwegen voor mij de ultieme outdoor bestemming. Ik ben zelf ook in landen als Canada en Nieuw Zeeland geweest, maar daar doen Zweden wat betreft natuurschoon zeker niet aan onder. Hier vind je nog het laatste stukje wildernis van Europa. Ik ben niet het type dat graag stil zit of op het strand gaat bakken in de zon. Ik ben liever actief in de natuur en daar zijn deze Scandinavische landen ideaal voor. Met Riksja organiseren wij niet alleen je verblijf en eventueel vervoer, maar ook een aantal niet te missen activiteiten zoals kanoën en wildkamperen, elanden spotten in de bossen en een kennismaking met de Sami cultuur. Tip van de dag: verspreid over steden als Stockholm en Gotenburg vind je elektrische steps die je met behulp van een app voor een klein bedrag kunt huren. In korte tijd kun je zo heel veel zien en doen.

Stadtour op een elektrische step
Zweden rondreis

Zweden specialist Bibi

Hej hej, mijn naam is Bibi en ik ben reisspecialist Zweden bij Riksja Travel. Dankzij de vele meren en prachtige wildernis is Zweden één van mijn favoriete vakantiebestemmingen. Je kan genieten van het buiten leven terwijl je verblijft in een typisch rood huisje bij het meer. Na het zwemmen is het ultiem genieten van een Zweedse fika met een kanelbullar. Wil je graag cultuur snuiven? Dan mag een bezoek aan Stockholm niet aan je reis ontbreken. Zelf vond ik het fantastisch om door het Gamla Stan (het oude centrum) te lopen en op boottour te gaan langs de honderden eilandjes. Ik help je graag met het samenstellen van jouw droomreis!

Onze partners ter plaatse

In Zweden werken wij met betrouwbare partners die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staan.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je reis, in goede handen bent.

Fietstocht Zweden
Riksja Travel

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, ver weg en ook dichtbij.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

background-pattern