Thailand voor de tweede keer

blog

Geschreven op
woensdag 18 februari
Geschreven door
Eva Derks
Delen op social media

Tweede keer naar Thailand
Er kleeft een heel groot risico aan reizen door Thailand, namelijk dat je niet meer weg wilt. Of dat je meteen weer terug wilt, zodra je thuis bent. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het land iets verslavends heeft, ik ben er nu drie keer geweest en ik vind het eigenlijk wel weer tijd worden voor een vierde keer. Gelukkig is er zoveel te zien, te doen en te beleven, dat je steeds een andere reis kunt maken en het land vanuit een ander perspectief leert kennen. Voor de reizigers die de highlights van de River Kwai, Ayutthaya en Chiang Mai al hebben gezien, stelden we een rondreis Thailand samen waarin je van de gebaande paden af gaat en de minder bekende plekken ziet. Natuurlijk ook heel leuk voor een eerste reis naar Thailand, wie zegt dat je per se de paradepaardjes moet afvinken?

 

Contact met Thaise bevolking ThailandEigenwijs door Thailand

Na een paar dagen acclimatiseren in Bangkok stap je op de trein en boemel je over het Thaise platteland. Als je uit de trein stapt, sta je midden op de treinmarkt: geen toeristische rommel, maar gewoon vlees, vis en groenten. De Thai doen hier hun dagelijkse inkopen. In het knusse stadje Amphawa krijg je de kans om een boeddhistische zegening mee te maken. ’s Morgens vroeg sta je klaar met je offer van water en rijst, in afwachting van een gebed van de monnik, waarin hij om voorspoed voor je vraagt. Je reist vervolgens af naar het zuiden, waar je midden in de jungle slaapt op een meer. Inderdaad, óp een meer; namelijk in een drijvend huisje. Overdag verken je de jungle per kano, ’s nachts val je in slaap bij het geluid van het tsjirpen, ritselen en kraken van het oerwoud.

 

Het Thaise platteland ThailandAan de kust krijg je de kans om je een paar dagen onder te dompelen in het Thaise leven, door te logeren in de lokale gemeenschap. Kokosnoten plukken, vissen vangen met een snorkel op, of gewoon een potje voetballen met de kinderen: deze dagen is het motto ‘go with the flow’. Dan is het tijd om te relaxen aan zee. Maar voordat je doorreist naar de eilanden, zoals het grote toerisme doet, stop je nog even op een van de onontdekte stranden van het vasteland. Ook daar is het namelijk heerlijk zonnebaden onder de palmen, maar dan nog zonder toeristen. Bovendien kun je vanaf hier met een bootje de zee op om naar dolfijnen te speuren. Je eindigt je reis op het tropische eiland Ko Phangan. Niet tussen de feestende backpackers, maar aan een rustige baai, met slechts een handjevol hotels. Hier blik je terug op je Thailand-avontuur. Heel anders en toch heel Thais…

 

Zelf deze reis maken? Kijk dan bij onze rondreis Zorgeloos Zuid-Thailand
of
Ga hier terug naar het overzicht van alle artikelen