Met een goed gevoel door Thailand reizen

blog

Geschreven op
vrijdag 10 januari
Geschreven door
Eva Derks
Delen op social media

Reizen door thailand met tuk tuk
Thailand is een fascinerend land van levendige kleuren, prachtige landschappen en slapeloze steden. Deze unieke eigenschappen maken het een populaire vakantiebestemming. Door te reizen met het openbaar vervoer beleef je het land op zijn best. Dit kan ontmoedigend zijn voor sommigen, maar gelukkig blijkt het openbaar vervoer bij aankomst in Thailand goed geregeld te zijn. Van bussen, treinen en taxi’s, maak je eigen keuze.

 

 

Thais Baht geld thailandIn Bangkok is de Skytrain een goede optie om te ontsnappen aan de drukte op de weg. Het relatief modern verhoogde railsysteem is een snelle en betrouwbare manier om rond te reizen. Echter, als je op zoek bent naar een meer unieke en authentieke vakantie-ervaring, dan is de tuk tuk de juiste keuze. Tuk tuks zijn de meest populaire vorm van vervoer in Thailand en nemen je in een opwindende snelheid mee door het drukke verkeer. Naar mijn mening is de tuk tuk niet alleen het beste maar ook het leukste vervoer. Ik zal de nacht dat ik door de maan verlichte straten van Bangkok naar mijn hotel in een tuk tuk werd gereden niet snel vergeten.

 

 

Met de tuk tuk door ThailandBestuurders van tuk tuks en taxi’s kunnen geslepen zijn. Hierbij wat tips om met een goed gevoel door Thailand te reizen.

1. Onderhandel altijd van te voren over de prijs, de kans is dan minder groot dat je zal worden opgelicht.

2. Laat de meter aanzetten als je met de taxi rijdt. Sommige bestuurders zeggen dat de meter stuk is en bieden een veel hogere ritprijs.

3. Maak duidelijk waar je heen wilt gaan voordat je instapt. Tuk tuk chauffeurs staan bekend om je naar een bestemming te brengen waar je niet wilt zijn. Houd vast aan je eigen plan.

 

Toeristische attractie Thailand4. Het is handig om een kaart of adres van je hotel mee te nemen. Zo kan je makkelijk laten zien waar je moet zijn, vooral als de bestuurder minimaal Engels spreekt.

5. Sommige tuk tuk chauffeurs bieden je een speciale ‘dag aanbieding’ en vertellen dat de belangrijkste attracties gesloten zijn. Dit is meestal onderdeel van een plan om je mee te nemen naar een winkel van een familielid waar je iets kan kopen wat je niet wilt.

 

 

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van alle artikelen.