Dit is Sharon, onze nieuwe reisspecialist Thailand

blog

Geschreven op
vrijdag 25 maart
Geschreven door
Eva Derks
Delen op social media

reisspecialist ThailandWe zijn blij, want we hebben een nieuwe reisspecialist Thailand in ons team gekregen! Ze heet Sharon en om haar zelf beter te leren kennen en aan jullie voor te stellen, hebben we haar geïnterviewd.

Sharon, hoe ben je eigenlijk bij Riksja Travel terecht gekomen?

Ik heb een paar maanden geleden mijn studie Internationaal Toeristisch Management afgerond en heb daarna (hoe kan het ook anders, na een toeristische opleiding) een rondreis gemaakt. Eenmaal terug kon ik het reizen niet loslaten en heb ik dus ook meteen een brief geschreven toen ik van oud-studiegenoot Ilse, die bij Riksja was begonnen, hoorde dat er vacatures waren. Gelukkig kon ik meteen aan de slag!

We hadden destijds meerdere vacatures, maar jij wilde heel graag reisspecialist worden. Waarom Thailand?

Ik heb na mijn afstuderen een lange reis gemaakt, waarin ik onder andere Thailand hebt bezocht. Deze bestemming sprong er voor mij echt uit: het is zo’n veelzijdig land. Je vindt hier een afwisseling van tropische natuur, eeuwenoude cultuur en prachtige stranden. Ik heb genoten van het lekkere eten: bij een stalletje op straat kost het bijna niets en ik vond het vaak lekkerder dan in luxe restaurants. Maar wat me echt geraakt heeft is de bevolking. Die is zo vriendelijk en behulpzaam. Ook als je elkaar niet verstaat, kom je er altijd wel uit met handen en voeten, en een brede glimlach.

IMG-20160321-WA0000Wat vond je de mooiste plek in Thailand?

Pai, een stad in het noordwesten van het land vond ik heel bijzonder. Het is een kleine, rustige plaats, die mij authentieker overkwam dan grote steden als Bangkok of Chiang Mai. Er hangt een relaxte sfeer, en je kunt er mooie wandelingen maken in de groene omgeving, tussen de watervallen. De zonsondergang vanaf uitzichtpunt Yun Lai vond ik adembenemend.

De vorige keer bezocht je Thailand als backpacker, in het voorjaar ga je terug en doe je onze eigen bouwstenen. Waar zit volgens jou het verschil in?

Deze keer ga ik zo relaxed weg, ik weet dat alles geregeld is, dat ik niets meer hoef uit te zoeken en me dus maar met een ding hoef bezighouden: genieten van het land. Thailand online heeft de bijzondere plekken al uitgezocht en ik ben heel benieuwd naar de karaktervolle, kleinschalige hotels die ik nu ook met eigen ogen ga zien. Heel iets anders dan de gedeelde slaapzalen van hostels die ik de vorige keer bezocht. Ik ben heel blij dat ik mijn vrijheid kan behouden met deze reis, ik heb zelf de route bepaald en ik zit niet vast aan een groep, maar tegelijkertijd is het leuk dat ik af en toe andere reizigers van ‘ons’ ga tegenkomen en ervaringen kan delen.

reisspecialist Thailand SharonWelke bouwsteen mag volgens jou eigenlijk niet ontbreken aan een reis door Thailand?

Ik kan niet kiezen, dus ik noem er drie: River and the Railway, waarbij je de River Kwai en de Erawanwatervallen ziet. Maar wat het vooral zo leuk maakt is de overnachting in een drijvend huisje op de rivier. Vanaf je eigen steiger spring je zo het water in om je een stukje met de stroming mee te laten drijven. Ook Woudreuzen en meren vind ik typisch ‘Riksja’: hier slaap je in onze eigen jungle lodge en overnacht je op een junglemeer, midden in het oerwoud. En wie wil duiken of snorkelen, mag Nemo’s en poederzand eigenlijk niet overslaan. Het eiland Ko Tao ligt in een marine reservaat en de onderwaterwereld is daar spectaculair. Ik kan niet wachten om weer terug te gaan!