Riksja Family Thailand

Naar boven

Khao Sok met kinderen – overnachten in onze lodge

blog

Ga je naar Thailand, dan mag een bezoek aan het grootste tropisch regenwoud van Zuidoost-Azië niet missen in je plannen. Khao Sok National Parkligt in het zuiden van Thailand en ligt mooi op de route tussen Bangkok in Centraal-Thailand en een van de tropische eilandjes aan de oost- of westkust. Khao Sok is nog onaangetast en je slaapt ver weg van alle andere reizigers in onze eigen community lodge. Vanuit de lodge kijk je uit over spectaculaire rotsformaties, en groener dan groene woudreuzen. En is een jungle dan leuk met kinderen? Zeker! Speelse aapjes, leuke activiteiten rondom de rivier en een echt kampvuur. Avontuur verzekerd.

Decorative torn edge
Geschreven op
woensdag 7 maart
Geschreven door
Suzanne Vermeer

Anurak

Het was al jaren een droom van Riksja Travel en deze is in 2015 eindelijk uitgekomen: onze eigen community lodge. Midden in Khao Sok National Park hebben we samen met de Thai een plek gebouwd waar natuur en mensen samenkomen. De lodge ligt buiten de geijkte toeristenstromen en lokale Thai werken met ons mee om het jullie naar je zin te maken. In de keuken staat een Thaise kok en voor de vele activiteiten die je kunt ondernemen werken we samen met lokale gidsen. Zij kennen de omgeving als geen ander en vertellen je alles over het leven in de jungle, planten & dieren en het lokale eten.

Bungalows

We regelen tijdens de bouwsteen Khao Sok met kinderen geschakelde bungalows voor jullie, met een tussendeur. De bungalows hebben we op palen gebouwd, zodat je bij eventuele overstromingen (het blijft ten slotte een tropisch regenwoud) tóch droge voeten houdt. Bootjes brengen je dan van de bungalows naar het Horn Bill Restaurant. De bungalows staan verdekt opgesteld tussen de groene palmbomen en hebben allemaal een eigen terras. Wanneer je buiten zit hoor je de geluiden van de jungle, zoals de krijsende apen.

Excursies

In onze ogen is niets leuker dan excursies doen die écht passen bij de jungle. Vaar met een kayak over de river of ga tuben en laat je meevoeren op de stroom. De rivier kronkelt tussen de kalksteenrotsen door en na elke bocht is het uitzicht weer anders. Apen slingeren hoog in de boomtoppen met je mee. Reis je met wat ouderen kinderen, verken dan de omgeving op een mountainbike. Wij bezochten een schooltje en fietsten door een rubberplantage. En houd je echt van avontuur? Maak dan een night safari met je kinderen. Je krijgt een zaklamp op je hoofd en speurt naar wild. Al die lichtjes op de grond? Dat zijn de insectenogen die oplichten bij de zaklamp.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern