Riksja Family Thailand

Naar boven

Kindvriendelijke stranden van Thailand – waar vind je ze?

blog

Ga je met je kinderen naar Thailand? Dan wil je waarschijnlijk niet alleen cultuur en natuur combineren, maar zeker ook je reis eindigen op een van de kleine eilanden in het zuiden van Thailand. Want na alle avonturen in de grote steden en in het tropisch regenwoud is het heerlijk ontspannen op één van de lange zandstranden die je in Thailand kunt vinden. Bovendien is het een must voor je kinderen: zwemmen in zee en even helemaal niets doen na al dat reizen. Maar welke stranden zijn nou kindvriendelijk? Hieronder vind je ons advies – wij als reizende ouders weten als geen ander welke stranden het fijnst zijn om je kinderen naar toe te gaan.

Decorative torn edge
Geschreven op
donderdag 9 november
Geschreven door
Suzanne Vermeer

# 1 Hua Hin

Hua Hin ligt op het vasteland, op ongeveer 2,5 uur rijden van Bangkok. Heb je geen zin om je reis te starten in die bruisende hoofdstad? Reis dan nog even door naar het zuiden. Hua Hin is de beste plek om te acclimatiseren. Laat je kinderen rondrennen over het strand en genieten van al het verse fruit. Afkoelen? Dat doe je in het zwembad, terwijl je ’s avonds (bij eb) over het meterslange strand naar de zee kunt lopen. Eten kan in een van de vele restaurantjes langs de kust. Of ga local en bezoek de night market. Voldoende kraampjes om je honger te stillen en nieuwe gerechtjes te proberen.

#2 Ko Samet

Wel in de buurt van Bangkok, maar tóch dat eilandgevoel. Dat is Ko Samet. Omdat het zo dichtbij Bangkok ligt (op ongeveer 3 uur reizen) is het ook populair onder de Thai, zeker in het weekend. En terecht, want je vindt er écht hagelwitte stranden, een helderblauwe zee en wuivende palmbomen. En waar de Thai naar rechts gaan, gaan wij naar links. Naar het rustige Ao Prao strand bijvoorbeeld, waar zelfs scooters verboden zijn. Genieten dus. En nog een voordeel van Ko Samet is dat je met letterlijk nog het zand tussen je tenen in zo’n 3 uur in het vliegtuig zit, terug naar huis.

# 3 Thong Nai Pan Yai op Ko Phangan

Ko Phangan? Dat is toch dat eiland met die full en half moon parties? Als ouder denk je dan al snel om Ko Phangan links te laten liggen. Niets is echter minder waar. Want deze party’s zijn in het zuiden van Ko Phangan en drie kwartier rijden naar het noorden vind je Thong Nai Pan Yai. Een kleine baai met kraakhelder water. Perfect voor jou en je kinderen om je rondreis door Thailand te eindigen. Het strand loopt heel geleidelijk af en je ziet al snel de visjes zwemmen, terwijl je amper tot je enkels in zee staat. Er zijn leuke restaurantjes waar je ’s middags en ’s avonds met je blote voeten in het warme zand kunt genieten van de Thaise keuken. En je kinderen? Liggen ze niet in zee, dan spelen ze een potje voetbal met de Thai die zich elke dag om 16 uur op het strand verzamelen.

# 4 Bo Phut Beach op Ko Samui

Ko Samui staat bekend al een groot en druk eiland. En dat klopt ook. Maar dat wil niet zeggen dat dan alle stranden druk zijn. In het noorden van Ko Samui vind je Bo Phut Beach. Hier geen jetski’s, maar juist een lang en breed zandstrand dat langzaam afloopt in zee. Er is amper golfslag dus zelfs de kleinste kinderen kunnen hier genieten van de zee. Je kunt hier overnachten in alle luxe, of juist in authentieke sferen. En het leuke van Bo Phut Beach is dat je op loopafstand voldoende restaurantjes hebt om ’s avonds de Thaise keuken te ontdekken.

# 5 Khanom Beach

Khanom? Inderdaad, Khanom. Met recht off the beaten track, want dit strand is nog niet echt ontdekt en je hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord. Khanom ligt op het vasteland, net voor de kust van Ko Samui en het strand is écht omzoomd door groene palmbomen. Het strand is breed en deel je met de lokale bevolking, die ’s avonds langs de branding loopt om kokkeltjes en andere schelpdieren te zoeken. Je vindt hier weinig restaurantjes in de buurt, dus rust is hét codewoord. En wil je toch wat avontuur? Ga dan de zee op want dit is de enige plek tijdens je reis door Thailand waar je roze dolfijnen kunt spotten.

# 6 Klong Dao Beach op Ko Lanta

Ko Lanta is hét familie-eiland van Thailand, aan de westkust van Thailand. Heb je hier in de zomer wat kans op moessonregens, des te fijner is het weer in onze winter. De perfecte plek dus om kerst en Oud & Nieuw te vieren. De sfeer is relaxed de stranden zijn ruim en breed. Zijn je kinderen oud genoeg? Neem ze dan mee de zee in om te snorkelen. Klong Dao Beach ligt in het noordwesten van Ko Lanta en je kunt ’s avonds letterlijk de zon in de zee zien zakken. Hier is het volop genieten in een hangmat, terwijl je kinderen op het strand spelen of juist de golven al springend bedwingen.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern