Inspiratie voor je vakantie in Thailand

Op vakantie naar Thailand met kinderen. Begin je reis in het bruisende Bangkok, hét centrum van de traditionele Thaise cultuur, toeterende tuk tuks en statige Boeddhabeelden. Reis verder naar het koelere bergachtige noorden en bezoek Chiang Mai. Maak kennis met een lokale bergstam en wandel langs rijstterassen. Maak gebruik van de laatste dagen om de hagelwitte stranden te bezoeken en helemaal bij te komen. Zo kan je cultuur en natuur ideaal combineren tijdens een vakantie naar Thailand met kinderen! Wij hebben de beste plekjes in Thailand alvast voor je uitgezocht. Wij zijn een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. We verkopen de manier van reizen die wij zelf het leukste vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Verder regelen wij die excursies die je volgens ons niet mag missen, individueel of in kleine groepen. Geen massa dus. Laat je inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen individuele Thailand reis samen.

Onze favoriete plekken tijdens je vakantie met Thailand Family

Bangkok

Begin je reis door Centraal Thailand in de bruisende hoofdstad. Bangkok met kinderen: hét centrum van de traditionele Thaise cultuur, met blinkende tempels, toeterende tuk tuks en statige Boeddhabeelden. Wij vinden de fiets de leukste manier om Bangkok met kinderen te ontdekken. Je fietst door kleine steegjes met veel bedrijvigheid, grappige winkeltjes en markten met voor ons totaal onbekende levensmiddelen. Met fiets en al steek je de Chao Praya rivier over en dan is het alsof je op het platteland bent. Dit is het andere Bangkok, even weg uit de drukte. Bekijk onze bouwsteen Fietsen door onbekend Bangkok.

River Kwai

In Centraal Thailand ligt het River Kwai gebied, een groene omgeving met rivieren en watervallen dat meer te bieden heeft dan alleen de bekende ‘Bridge over the river Kwai’. Je maakt een afwisselende tocht met privé-vervoer door het gebied en begint met een bezoek aan een lokale markt nabij Bangkok. Er is tijd voor een heerlijk duik in de sprookjesachtige setting van de Erawan watervallen en je maakt een spectaculaire treinrit over de originele rails van de Birma spoorlijn. Bekijk de bouwsteen Waterval en rivierpret. De bouwsteen Olielampjes op de jungleraft is speciaal voor gezinnen met oudere kinderen die in Centraal Thailand op zoek zijn naar wat meer avontuur. De eerste overnachting in een drijvend jungle hotel op de River Kwai Thailand is volgens ons al een hoogtepunt op zich. Verder reis je hier met een mini-busje in plaats van privé-vervoer.

Khao Sok

Met deze avontuurlijke bouwsteen Regenwoud vol avontuur overnacht je diep in de jungle van Khao Sok National Park, in onze zelf ontworpen en gebouwde jungle lodge. Met de lokale bevolking hebben we de handen ineengeslagen en de Anurak Community Lodge opgezet. Dobber met je kano de rivier af en maak samen met andere gezinnen te voet een tocht door het regenwoud. Tijdens een dagtocht naar het Racha Praba meer kun je zwemmen in het helderblauwe water, grotten verkennen en onder watervallen staan. Bekijk ook onze andere bouwsteen Aapjes in de jungle zonder excursies.

Hagelwitte stranden

Thailand staat ook bekend om de hagelwitte stranden die je tijdens je reis kunt toevoegen. Je hoeft niet ver te reizen want Hua Hin en Ko Samet liggen dichtbij Bangkok. Perfect voor een korte rondreis door Thailand met je familie waarbij je wel strand kunt toevoegen. Ook kun je de stranden aan de Oostkust toevoegen. Denk aan Ko Phangan en Ko Samui waarbij je deze twee eilanden ook goed kunt combineren met elkaar.

Chiang Mai

De bouwsteen Hobbelend naar bergstam in Chiang Mai is een avontuurlijke kennismaking met het leven in het noordelijke berggebied. Na een overnachting in het gezellige Chiang Mai maak je met je gezin een korte tweedaagse trekking. Je reist in een groep van ongeveer 12 personen waarmee wij deze trekking bewust kleinschalig houden.

Het tempo is goed te doen voor kinderen vanaf zes jaar. Een van de hoogtepunten voor veel families is de primitieve overnachting bij een lokale bergstam. Wandel langs rijstterrassen en drijf met een bamboevlot de rivier af.

Bekijk onze Thailand vakanties met kinderen

We hebben aan de hand van onze bouwstenen alvast een aantal routes voor je samengesteld. Dit zijn onze Thailand familiereizen. Wil je de route aanpassen, dan is dit geen enkel probleem. We laten de reis aansluiten op de wensen die je met het gezin hebt voor de reis. Zo kun je ook Laos en Cambodja combineren met Thailand óf verblijf je een aantal nachten op een zelfde plek. Kies voor de reis die bij jullie past, wij adviseren je graag over de mogelijkheden.