Wie zijn wij?

Reizen met Riksja Family Thailand

Over Riksja

Wellicht heb je nog nooit van ons gehoord. Misschien heb je al eens rondgesnuffeld op een van onze sites of wie weet ben je zelfs met ons al een keer op reis geweest. Maar wie is Riksja Travel nou eigenlijk? Een eigenwijze reisorganisatie uit Leiden dekt de lading eigenlijk niet. Een reisbedrijf met een hart voor de wereld ook niet. Een club enthousiaste reisfanaten dan? Nou, het is eigenlijk een beetje van al die dingen. We leggen het je graag uit! Klik verder en ga met ons mee op avontuur.

Hoe werkt het?

Riksja Family Thailand is onderdeel van Riksja Family; een kindvriendelijke reisorganisatie van reizigers door reizigers. Op ons kantoor in Leiden werken enthousiaste mensen, allemaal met een passie voor reizen. Volgens ons kun je op een leuke manier ver (of dichtbij) op reis met je kinderen. Je stelt je eigen reis samen met onze Thailand-bouwstenen. Liever niet teveel puzzelen? Bekijk dan onze Thailand-rondreizen: een combinatie van bouwstenen die volgens ons goed bij elkaar past. Wanneer je droomreis er niet tussen zit gaan we samen aan de slag om jullie ideale rondreis samen te stellen. Een reis waarbij je rekening houdt met jullie ideale reistempo en de leeftijd van je kinderen. We garanderen dat je thuiskomt met een verhaal. Want ook dat maakt reizen zo bijzonder: de ontmoetingen onderweg. Uiteraard zijn we aangesloten bij SGR, ANVR en bij het Calamiteitenfonds.

Leonie – Reisspecialist Riksja Family Thailand

Ik heb heel wat afgereisd, van Indonesië tot Mexico. Nu deel ik mijn grote passie met andere reizigers als reisspecialist bij Riksja Family Thailand. Met mijn man en dochters vind ik het reizen extra leuk en op de Riksja Family manier ideaal. De grote lijnen zijn van te voren geregeld en we slapen in fijne kleinschalige hotels. Zo kunnen we tijdens de reis optimaal genieten van het land en van elkaar.

Toen de eerste 2,5 was, zijn we langs de Australische westkust getrokken. Ook gingen we met Riksja Family Thailand op reis, met als hoogtepunten het verblijf op het Racha Praba meer tijdens Regenwoud vol Avontuur en de drijvende junglerafthuisjes tijdens Olielampjes op de jungleraft. Geweldig om samen door de jungle te struinen, onze ogen uit te kijken en vooral veel lol te hebben. We praten er nu nog regelmatig over na.

Specialist - Thailand met kinderen
Specialist Birgit - Thailand met kinderen

Birgit – Reisspecialist Riksja Family Thailand

Reizen is een van mijn grootste hobby’s. En gelukkig ook van mijn man en zoon. Met z’n drietjes hebben we een half jaar over de wereld gezworven en sindsdien proberen we elke zomer een andere bestemming te verkennen. De Riksja-manier van reizen is ook mijn manier van reizen: kleinschalige accommodaties, excursies die net iets anders zijn dan anders en ook op een relaxt tempo toch heel wat van een land zien.

Ik vond de fietstocht in Bangkok een van de hoogtepunten. Quinten achterop trok veel bekijks en overal waar we stopten lieten Thaise kindjes hun speelgoed aan hem zien. Regenwoud vol avontuur was ook echt een avontuur: slapen op een meer en een hike maken door de jungle was iets om nooit te vergeten. De gids maakte met zijn scherpe kapmes enorm veel indruk op Quinten. Misschien wel het meest omdat hij uit bamboe prachtige fluitjes kon snijden.

Onze partners ter plaatse

In Thailand werken wij met een partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Thailand reis, in goede handen bent. Onder het team en het Nederlandse management zijn ook ouders, die als geen ander weten hoe het is om in Thailand als gezin te reizen.

Thailand specialist - Partner ter plaatse

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, ver weg en ook dichtbij.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.