Menu background

Naar boven

Met kinderen naar Chiang Mai – onze tips

blog

Chiang Mai: de tweede stad van Thailand. Ga je naar Thailand, met je kinderen, en heb je de tijd? Dan mag je, met je kinderen, Chiang Mai eigenlijk niet overslaan. Een typisch provinciaals stadje, bomvol cultuur en avontuur. En een fijn rustpunt tijdens je reis. Omdat Chiang Mai in de groene heuvels ligt, in Noord-Thailand, is het hier net wat beter uit te houden dan in z’n grote broer Bangkok. OK, je bent wel even onderweg (met een nachttrein van 12 uur of een binnenlandse vlucht), maar eenmaal in Chiang Mai is er echt voldoende te doen, voor jou en je gezin.

Decorative torn edge
Geschreven op
dinsdag 27 februari
Geschreven door
Suzanne Vermeer
Delen op social media

#1 Doi Suthep

Een prachtig gouden tempelcomplex op een uur rijden van Chiang Mai, dat is Doi Suthep. En niet alleen deze tempel zelf is de moeite van het bezichtigen waard, maar zeker ook de weg ernaar toe. Binnen no time ben je de stad uit en sta je midden in de jungle, met begroeide bergtoppen en watervallen. Na het beklimmen van de 309 treden is het uitzicht fantastisch en kun je op je gemak dit tempelcomplex bewonderen. De gemakkelijkste manier om er te komen? Met een van de vele rode taxi’s, die door Chiang Mai rijden.

#2 Tokkelen

Houd je van wat avontuur? Tokkel dan van boomtop naar boomtop, over valleien met rijstvelden en tussen de bomen door. Op een uurtje rijden van Chiang Mai, in de jungle, is het tijd voor deze adrenaline-kick. Je kunt kiezen tussen het bronzen, zilveren of zelfs gouden parcours, afhankelijk van je lef. Helm op, tuigje aan en spring maar van het plateau. Vergeet niet om je heen te kijken, want gibbon aapjes zijn hier goed te spotten. En na dit avontuur? Staat een heerlijke Thaise curry op je te wachten.

#3 Bergstammen

Chiang Mai staat bekend als vertrekpunt voor één- of zelfs meerdaagse hikes naar authentieke bergstammen in het heuvelachtige gebied rondom Chiang Mai. Het hoogtepunt? Volgens ons de overnachting in een eenvoudig hutje bij de mensen thuis. De varkentjes scharrelen onder je hutje door en de lokale haan kraait je ’s ochtends vroeg uit je lakenzak. Onderweg naar de bergstammen wandel je langs rijstterrassen en vaar je op een bamboevlot over de rivier. En eenmaal in het dorp mag je meehelpen met koken en kunnen je kinderen voetballen of de varkens voeren.

#4 Koken

Houd je van koken? En houd je van de Thaise keuken? Dan is Chiang Mai dé plek om, samen met je kinderen, te leren hoe je een Thaise curry, Pad Thai of Mango sticky rice kunt maken. Je kookles begint op de lokale markt, waar je inkopen doet en alle verse ingrediënten koopt. Schrik niet, want op de markt in Thailand kun je andere producten kopen dan in Nederland. Daarna ga je, bij een Thai thuis in de keuken, aan de slag. Niet alleen het koken is leuk, maar zeker ook het proeven tussendoor en het eten van je eigen gerechten. Met je eigen kookboekje ga je aan het einde van de dag weer terug naar je hotel.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern