Menu background

Naar boven

Bangkok met kinderen: doen!

blog

Bruisend Bangkok is vaak de begin van je reis door Thailand. En waar de een Bangkokhet liefst vermijdt, is de ander groot fan van deze metropool. Bangkok prikkelt namelijk alle zintuigen en is intens. Eenmaal je draai gevonden, kijk je je ogen uit. De boeiende wereldstad is een mix van modern en oud Azië. Exotische geuren, klamme hitte, scheurende tuk-tuks, toeterende taxi’s, kleurrijke markten, shoppingmalls, wolkenkrabbers, tempels en meer dan 8 miljoen inwoners. Dat dus.
Decorative torn edge
Geschreven op
dinsdag 24 oktober
Geschreven door
Suzanne Vermeer
Delen op social media

Een goed hotel…

Is het allerbelangrijkste in Bangkok. Je wilt graag familiekamers en zeker ook een zwembad. Het liefst op het dak en met een mooi uitzicht. Bovendien is de locatie erg belangrijk. Ons hotel in Bangkok (mét het zwembad op het dak en familiekamers) ligt in een klein doodlopend straatje, met voldoende restaurantjes aan de overkant van de straat om elke avond op een ander terras te kunnen genieten van de Thaise (of Westerse) gerechten. Je vindt op loopafstand Khao San Road (het backpackerswalhalla) met winkeltjes, terrasjes en restaurantjes, maar ook het verzamelpunt voor de excursie Fietsen door Bangkok.

Fietsen door Bangkok

De leukste manier om Bangkok met kinderen te ontdekken? Op de fiets! Met een gids fiets je door kleine steegjes, lokale markten en de groene buitenwijken. Vanaf je hotel is het vijf minuten lopen naar het kantoor, waar je fiets klaarstaat. Wat oudere kinderen fietsen zelf (als je dat prettig vindt) en voor de kleinere kinderen zijn er goede kinderstoeltjes. Twee gidsen fietsen met jullie mee – zij kennen de stad, houden het verkeer tegen bij het oversteken, en nemen je mee naar de leukste én onbekende plekjes in Bangkok. Met fiets en al steek je, in een longtailboot, de Chao Praya Rivier over. Aan de overkant is het een oase van groen en zie je meteen de andere kant van Bangkok.

Tempels

Het paleis van de koning (het Grand Palace) is een must do wanneer je in Bangkok bent. Reis er met een tuk-tuk, taxi of met de boot naar toe en vergaap je aan alle gouden pracht en praal. Doe zoals de Thai doen: bedek je schouders en knieën en ga niet met je voeten richting een Boeddhabeeld zitten. Het hoogtepunt is de Emerald Buddha: een piepklein groen Boeddhabeeldje met een grote heilige waard. What Po ligt vlak achter het Grand Palace en heeft een 45 meter lange liggende Boeddha, gemaakt van bladgoud. De tenen van deze Boeddha zijn waarschijnlijk net zo lang als je kinderen. Wat Arun, Tempel van de Dageraad, ligt aan de overkant van de rivier. Reis er met de boot naar toe en beklim de hoge toren, van wel 82 meter. Het uitzicht over de rivier en over Bangkok is de moeite van de klim meer dan waard.

… En andere leuke things to do

Dierentuin Dusit Zoo is zeker een aanrader in Bangkok. De meeste paden liggen in de schaduw, dus het is ook nog een fijne plek om af te koelen. En uiteraard mag een sunset op een van de beroemde rooftopbars niet ontbreken tijdens je verblijf in Bangkok met kinderen. Iedereen kent natuurlijk de Sky Bar bij de Lebua State Tower, maar wij vinden Above Eleven en aanrader. Wat kleinschaliger dan de Sky Bar en in een leuke buurt, met restaurantjes. Houd je van dim sum? Dan is China Town thé place to be. De restaurants zien er vaak wat ongezellig uit, met veel tl-balken aan het plafond, maar de kwaliteit van het eten is fantastisch.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern