Riksja Family Thailand

Naar boven

Bangkok met kinderen: doen!

blog

Bruisend Bangkok is vaak de begin van je reis door Thailand. En waar de een Bangkok het liefst vermijdt, is de ander groot fan van deze metropool. Bangkok prikkelt namelijk alle zintuigen en is intens. Eenmaal je draai gevonden, kijk je je ogen uit! En hoe het is om met kinderen deze stad te ontdekken? Wij sommen onze 5 aanraders voor je op.
Decorative torn edge

1. Ontdek Bangkok op de fiets

Thaland Bangkok fietsen

Misschien niet heel verrassend, maar volgens ons wel de leukste manier om Bangkok met je kinderen te ontdekken. Of je nu reist met tieners of nog hele jonge kinderen, ze kunnen allemaal meedoen. We regelen graag voor je kinderfietsen of kinderzitjes voor op de fiets. Een lokale gids neemt je mee naar de lokale markten en kleine steegjes waar je als toerist eigenlijk niet komt. Extra leuk dus!

2. Bezoek de leukste tempels van Bangkok voor kinderen

Leuke tempel in Bangkok met kinderen

We begrijpen dat jij misschien wel heel enthousiast wordt van alle tempels die Bangkok rijk is. Je kinderen zijn dat waarschijnlijk een stuk minder. Om je een beetje te helpen bij het onderhandelen, hebben we de leukste tempels om te bezoeken met kinderen voor je opgesomd. Wat Pho is er zo een die je ook eigenlijk niet mag overslaan. Dit is de grootste en oudste tempel van Bangkok en bekend door de enorm grote liggende boeddha van maar liefst 46 meter lang! Zorg wel dat je vroeg gaat, rond 8:00 uur, om de drukte voor te zijn. Het leuke aan deze tempel vinden wij de rustige tuinen vol mooie bloemen en watervalletjes. Ook is de rit ernaartoe leuk. Je bereikt deze tempel namelijk het beste via de boot. Een andere aanrader is Golden Mount. Je hebt vanaf boven namelijk een goed uitzicht over de stad en onderweg naar boven kom je ook nog eens verschillende sprookjesfiguren tegen. Reis je met wat oudere kinderen die een stevige klim wel kunnen hebben? Dan is Wat Arun nog een aanrader. Vanaf boven heb jij een mooi uitzicht over Bangkok en zij kunnen vast het perfecte Instagram-plaatje schieten bij de met schelpen en porselein versierde pagode.

3. Zoek de rust op in deze fijne stadsparken

Varen in Lumpini Park

Bangkok kan best overweldigend zijn. Wij vinden het daarom fijn om even te ontsnappen aan de drukte in een van de stadsparken. Onze twee favorieten zijn Lumpini Park en Rod Fai Park. Lumpini Park ligt midden in de stad en is met al haar groen een heerlijke plek voor een picknick. Ook kun je hier waterfietsen huren en natuurlijk is er een grote speeltuin. Naast veel speelplezier vind je hier ook zeker de grote varanen. Rod Fai Park ligt in het noorden van Bangkok en staat vooral bekend om de achtergebleven treinonderdelen bij de ingang. Ook dit is een groen park dat rust biedt in de stadsdrukte. Met een beetje geluk zie je zelfs schildpadjes voorbijlopen. Er zijn vooral veel sportmogelijkheden in dit park aanwezig, zoals een zwembad, tennisbaan en basketbalveldje.

4. Stap in een tuktuk

Gezin in tuktuk in Bangkok

Dit mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan Bangkok! Bereid je voor op een race door de smalle straten van Bangkok waar de bestuurder gemakkelijk doorheen manoeuvreert. Wij vinden dit vooral leuk om te pakken voor korte afstanden en een klein beetje avontuur op te zoeken met je gezin. Onze kinderen praten soms nog steeds over deze ritjes.

5. Maak kennis met de heerlijke keuken in Bangkok

Street food in Bangkok

Zeg je Bangkok, dan zeg je natuurlijk tuktuks, tempels en heerlijk eten! Laat je kinderen kennis maken met de Thaise keuken en proef de verschillende soorten streetfood tijdens een streetfoodsafari met een lokale gids. Je kunt natuurlijk ook zelf op food-avontuur. Dan raden wij Khao San Road zeker aan. Dit is eigenlijk een typische backpackersstraat vol lekkere eettentjes. Vooral de Pad Thai en Sticky rice doen het goed bij de kinderen.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern