Naar boven

Indonesie magazine hero

Indonesië fotoalbum

blog

Geschreven op
vrijdag 4 april
Geschreven door
Kerstin Jauk

indonesie vakantie foto
De meest geschikte reisperiode voor een reis naar Indonesië is aangebroken. Vanaf april is het niet meer het officiële regenseizoen en daardoor gaan veel reizigers weer op pad naar de archipel. Voor de reizigers die, net als wij, graag foto’s maken tijdens de reis en bij terugkomst een fotoalbum samenstellen: hierbij tips zodat je na terugkomst van je Indonesië reis goed aan de slag kan met het fotoalbum maken.

Zorg ‘s avonds voor de juiste belichting in Indonesië

boot gili zonsondergangHeb je een reis naar Indonesië op de planning staan en wil je daar graag mooie foto’s maken voor in een fotoboek? Zorg ervoor dat je de foto’s niet alleen overdag maakt, maar gebruik ook de avonden om de mystiek van dit land vast te leggen. Breng je een bezoek aan Java, Bali of wellicht Lombok? Dit zijn eilanden waar de lokale bevolking tijdens de avonduren allerlei rituelen laat zien. Het wordt er over het algemeen al vroeg donker, waardoor je dit ook mooi terug kunt laten komen in het fotoboek dat je uiteindelijk maakt.

Fotografeer tijdens de schemering

Fotografeer bijvoorbeeld veel op het moment dat de schemering invalt, aangezien je er daarmee voor zorgt dat je het mysterieuze van de cultuur van Indonesië op een mooie manier terug kunt laten komen in je foto’s. Zorg voor foto’s van de kaarsen en het vuur, maar ook van de verschillende lokale inwoners die zich verkleden voor de shows die ze opvoeren. Zorg ervoor dat ze net niet helemaal goed te zien zijn. Op die manier kun je een mooi fotoalbum maken van Indonesië, waarbij het direct duidelijk wordt dat je er een prachtig avontuur hebt kunnen beleven.

danseres in indonesieKaarsen en vuur

Met name de kaarsen en het vuur spelen een belangrijke rol binnen de cultuur van Indonesië. Speel hier met je camera en het fotoboek op in door zo min mogelijk gebruik te maken van de flits. Zet de flits uit en probeer voldoende licht te vangen door de autofocus op de omgeving van de kaarsen en het vuur te richten. Hierdoor laat je wat meer licht toe in de foto, waardoor de omgeving goed te zien zal zijn. Je zal ook in het fotoboek merken dat je op deze manier prachtige foto’s kunt maken van Indonesië.

Sfeervol fotoboek van Indonesië

Uiteindelijk creëer je met deze foto’s een sfeervol boek van Indonesië, waarin het duidelijk wordt dat je er de mystiek van het land hebt weten te vinden. Gebruik een achtergrond als de entree van het hotel of wellicht een uitzicht over het land nadat de zon onder is gegaan. Plaats hier vervolgens de foto’s met het vuur of bijvoorbeeld de lokale inwoners in, zodat er een mooi samenspel ontstaat. Je zal merken dat je op die manier voor een mooi fotoalbum van Indonesië kunt zorgen, met de foto’s die je vooral ‘s avonds na het invallen van de schemering hebt weten te maken.

Ga zelf aan de slag met je fotoalbum maken.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van alle artikelen: Indonesië reisblog.

background-pattern