Naar boven

De reis van reisspecialist Joël

blog

Geschreven op
donderdag 22 oktober
Geschreven door
Kerstin Jauk

2014-Sulawesi-Jeanette (287)Samen hebben we er urenlang over gepraat en over nagedacht. Hoewel mijn vriendin en ik veel gereisd en gezien hebben de afgelopen jaren, is en blijft dit een eng moment. Weloverwogen, maar toch met een raar gevoel in mijn buik, klik ik met mijn rechterwijsvinger op de linkermuisknop. Een paar seconden later ben ik honderden Euro’s armer. Ik besef me echter direct dat we over een paar maanden vele mooie ervaringen rijker zullen zijn. De tickets zijn geboekt..

Kelly & ik
In de huiskamer hangt een wereldkaart van kurk, met daarin groene punaises voor de landen waar we geweest zijn. Hoewel de lijst van landen die we nog graag willen zien alleen maar langer is geworden, blijf ik terugkomen op die ene punaise rechts onderin de kaart. Jungles, stranden, tempels, vulkanen en een rijke historie. Indonesië is met haar veelzijdigheid in mijn ogen dé ideale bestemming. Ieder eiland biedt reizigers een compleet nieuwe Azië-ervaring.

 

Rinjani trekking uitzicht over meerVoor onze reis naar Indonesië in 2016 waren wij op zoek naar een afwisseling van duiken, trekkingen, authentieke cultuur, ongerepte landschappen en dat alles op eilanden die we nog niet eerder ervaren hebben. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om de nadruk te leggen op het groene Sulawesi en het letterlijke hoogtepunt van Lombok, de Rinjani vulkaan.

 

bunaken sulawesi indonesie

Van ontmoetingen thuis bij de Toraja’s tot de kleurrijke onderwaterwereld rondom Bunaken. Van de klimtocht op een kraterrand tot luieren met de voetjes in het witte zand. Net zoals voor jullie regelen onze collega’s in Indonesië onze reis tot in de puntjes, en zijn de privétransfers, accommodaties en excursies allemaal inbegrepen bij onze Riksja Reis. Wij kunnen niet wachten om onze backpacks weer in te pakken..

 

Heb jij net als Kelly & Joël plannen om te de Rinjani te beklimmen in Indonesië? Neem gerust contact op met onze reisspecialisten en bouw samen met ons de reis die je dichterbij brengt. Keer terug naar het Indonesië reisblog voor nog meer inspiratie.

background-pattern